Wednesday, April 18, 2007

Mayhem - Pt.I

Πολλά έχουν ακουστεί για τα μέλη των metal συγκροτημάτων και δη για τα μέλη των black metal συγκροτημάτων όσον αφορά τις σκοτεινές και δαιμονικές σκέψεις και πράξεις τους, πιστέψτε με όμως, μετά από αυτό το μίνι αφιέρωμα στα μέλη του συγκροτήματος των Mayhem, οτιδήποτε θα ακούτε από εδώ και πέρα θα σας φαίνεται σχεδόν παιδικό ή και αστείο.

Τρείς οι μεγάλες περσόνες του γκρούπ, τρία θα είναι και τα μέρη του αφιερώματος μας. Dead-Euronymous-Count Grishnackh [για τους φίλους Burzum ή Varg Vikernes]. Παλαβιάρηδες; Διεστραμμένοι; Βαριά ψυχικά άρρωστοι; Σχιζοφρενείς; Μανιοκαταθλιπτικοί; Δαιμονισμένοι; Ποιός ξέρει...

O Dead

Σε αυτό το πρώτο μέρος θα ασχοληθούμε με τον Dead (Per Yngve Ohlin), τον άνθρωπο που έκανε τα φωνητικά για τους Mayhem.

Ο Dead ήταν το αλλόκοτο, θλιμμένο παιδί της μπάντας. Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1969 στη Σουηδία και ουσιαστικά ήταν το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος που δεν ήταν από την Νορβηγία. Ήταν ένας εσωστρεφής και ήπιος χαρακτήρας, αρκετά συμπαθής στα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, τα οποία πάντα έβρισκαν, τόσο ενδιαφέρουσες όσο και αλλόκοτες τις συζητήσεις μαζί του.

Μέσα σε όλα αυτά τα νορμάλ πράγματα όμως, ο Dead είχε και μια ιδιαίτερη μανία με τον θάνατο.. Έθαβε τα ρούχα του στο χώμα μετά από κάθε συναυλία και τα ξέθαβε μονάχα λίγη ώρα πριν από την επόμενη, αφού όπως έλεγε ήθελε να φοράει τα ρούχα ενός νεκρού. Επίσης, διατηρούσε μέσα σε πλαστική σακούλα ένα νεκρό κοράκι που είχε βρει στο δρόμο και συχνά πυκνά μύριζε την σακούλα για να οσμίζεται το θάνατο. Ήταν από τους τύπους εκείνους που πρωτοχρησιμοποίησαν το περιβόητο σήμερα Corpse Paint, το μακιγιάζ εκείνο που χρησιμοποιούν οι Black Metalers για να παίρνουν την όψη νεκρού. Η μόνη διαφορά ήταν ότι ο Dead το έκανε εκ πεποιθήσεως και γιατί έτσι ένοιωθε πιο κοντά στην πραγματική του φύση. Θεωρούσε ότι ήταν ένα πλάσμα προερχόμενο από άλλο κόσμο και η παρουσία του σε αυτόν εδώ του ήταν δυσάρεστη.

Κατά τη διάρκεια αρκετών συναυλιών έκοβε τα χέρια του με μαχαίρια ή κομμάτια γυαλιού, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που μια φορά βρέθηκε στο νοσοκομείο αιμορραγώντας θανάσιμα. Άλλο ένα περιστατικό από τη ζωή του έχει να κάνει με ένα σόου που σχεδίαζε το συγκρότημα, σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας ο Dead θα έβγαινε μέσα από ένα φέρετρο. Το πρόβλημα προέκυψε όταν ο Dead ανακάλυψε το φέρετρο στα παρασκήνια, μπήκε μέσα και δεν έλεγε να βγει προκειμένου να αρχίσει η συναυλία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο ανεπίσημος αρχηγός του συγκροτήματος, Euronymous, έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού όπως έλεγε, πάντα ήθελε έναν τέτοιο τύπο στο γκρουπ του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το τέλος του Per Yngve Ohlin ήταν προδιαγεγραμμένο. Στις 8 Απριλίου 1991, ο Euronymous, βρήκε τον Dead νεκρό με κομμένες τις φλέβες του και τα μυαλά του τιναγμένα στον αέρα από το πεσμένο δίπλα στο πτώμα του, κυνηγετικό όπλο. Στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του ο Dead απλώς ζητούσε συγγνώμη για το αίμα, αλλά και για την χρήση του όπλου εντός του καταλύματος, άλλα όπως είπε, ήταν ανάγκη να το χρησιμοποιήσει αφού το μαχαίρι δεν ήταν αρκετό για να ολοκληρώσει την δουλειά…

Αύριο η συνέχεια της ιστορίας, αφού την σκυτάλη πλέον παίρνει ο Euronymous..

4 κουτουράδες:

Stefanos said...

Το μεγαλύτερο άτομο είναι ο Grishnackh! Ξέρεις τώρα, "φίλοι μου είνα τα ξωτικά, το φεγγάρι, η νύχτα" κλπ κλπ :)
Βγήκε απο τη φυλακή αυτός ή ακομα;

mujahedin said...

Σκοπεύω να ολοκληρώσω την τριλογία με την αρχοντιά του. Υπομονή μέχρι μεθαύριο και θα τα μάθεις ολα.

Pastaflora said...

έξω καρδιά ο τύπος! αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας! και όπως αποδείχθηκε, ανοιχτό μυαλό (κυριολεκτικά και μεταφορικά!)
αναμένω εναγωνίως τη συνέχεια.
ξέρεις τι αδυναμία εχω στον burzum.

mujahedin said...

Μόνο 2-3 λόγια:
Είσαι συνδρομητής Otenet
Χρησιμοποιείς Internet Explorer 6 και ενίοτε Mozila 1
Το μόνο που δεν έχω βρει ακόμα είναι αν μένεις πάνω η κάτω από την Φορμίωνος.
Με μερικές επισκέψεις ακόμα όμως θα το βρω και αυτό. Ευχαριστώ πολύ.