Tuesday, May 22, 2007

Θλίψις απέραντη




















Θυμάμαι ακόμα εκείνο το βράδυ, οπού γύρισα στο σπίτι μου πληγωμένος και ψυθιρίζοντας: «το κορμί μου έγινε βάσανο κατοικία».

Νοιώθοντας μικρός σαν μύγα πάσχισα να φτάσω μέχρι το δωμάτιο μου. Τρεκλίζοντας από τον πόνο που ένοιωθα, λύγισα και έπεσα κάτω. «Πουταααανααααα», ούρλιαξα σαν τσακάλι μες στην νύχτα. Σύρθηκα μέχρι το κασετόφωνο και έβαλα Γονίδη να παίζει. Η γλυκιά και πονεμένη φωνή του Σταμάτη διέσχισε το δωμάτιο σαν φτερούγισμα αγγέλων και σχεδόν μαγικά βρέθηκα αγκαλιά με ένα μπουκάλι Τζόνι. Μια να πίνω. Μια να δακρύζω. Μια να χορεύω ζεμπεκιές μαγκιόρικες, όπως μόνο οι αληθινοί άντρες ξέρουν να χορεύουν.

Έκατσα ιδρωμένος και πάλι στην καρέκλα μου. Μόνος. Μόνος. Πολύ μόνος. Μόνος σαν τόνος σε λέξη. Μόνος σαν χελιδόνι που έχασε το κοπάδι του. Όλα γύριζαν γύρω μου.

Σήκωσα ελαφρά τον ποπό μου και έκλασα. Ευτυχώς, όχι πορδή “silent killer”, αλλά μια από εκείνες τις μελωδικές που σε κάνουν μετά να χαμογελάς, γιατί σου θύμισαν κάποιο παλιό τραγούδι. Ίσως κάτι από Γαλάνη, ή Κότσιρα, ή Ζιγκ-Ζάγκ, ή 2002 GR.. “εσύ μου πες πως μ’αγαπάς” Αααααργκ... Η ζεστή καρδιά του εραστή-ποιητή κόντευε να σπάσει. Ο δακρυσμένος επιβήτορας με το σκουριασμένο γεωτρύπανο είχε κοπεί στα δύο… Διέκοψα για λίγο τις σκέψεις μου. Το κλανίδι συνεχίζονταν εντονότερα. Το μοσχαράκι με είχε πειράξει παραπάνω από όσο θα περίμενα και αυτές οι μπάμιες με είχανε γαμήσει. Είναι εκείνες οι στιγμές που θαρρείς πως οι πορδές σου δεν είναι τίποτα παραπάνω από το ερωτικό κάλεσμα του κώλου προς την λεκάνη. Έπρεπε να φύγω τρέχοντας για την τουαλέτα… Μάζεψα τις δυνάμεις μου και ξεκίνησα…

………

Επέστρεψα περισσότερο δακρυσμένος από ποτέ. Ήταν δάκρυα ευτυχίας η δυστυχίας; Δάκρυα πόνου ή ανακούφισης;

Άνοιξα μια κοκα-κολα. Το φυσικό και αναμενόμενο ρέψιμο που ακολούθησε μετά τις πρώτες γουλιές αποκατέστησε οριστικά το σύμπαν μου. Είχα πάρει επιτέλους τις απαντήσεις που ζητούσα: Μοσχαράκι με μπάμιες. Μαλώνουν στο στομάχι σου σαν Σάσκουατς με Γκρίμπερ και ξέρεις πολύ καλά ότι κάποιο από τα δύο δεν θα βγάλει την νύχτα αν βρεθούν μαζί. Δεν ξέρω βέβαια ποιο ακριβώς από τα δύο κτήνη έδιωξα όταν πήγα στην τουαλέτα. Ίσως και τα δύο. Κανείς δεν ξέρει. Κανείς δεν θέλει να μάθει. Εγώ όμως είχα κερδίσει ένα κομμάτι της ψυχής μου εκείνο το βράδυ. Είχα γίνει καλύτερος άνθρωπος..

Έπεσα για ύπνο ανάλαφρος, σχεδόν σαν πούπουλο και ένοιωσα να αιωρούμαι.

«Ένα χέσιμο, Ω! Πως φέρνει ευτυχία»


28 κουτουράδες:

Pastaflora said...

Φιλαράκι δάκρυσα...
Απ' τα γέλια, βεβαίως βεβαίως! μουαχαχαχαααααααα!
(καλά, περιμένω με αγωνία το σχόλιο του Sportgay. άγγιξες πολύ μα πάρα πολύ ευαίσθητη χορδή)

mujahedin said...

Χορδή ή πορδή;

Pastaflora said...

ήμουν σίγουρη ότι θα το ρωτούσες!
λετ δε μάστερ πλέι!

Sousou Delatroba said...

Αγαπητέ απόγονε του Οσάμα,

Είστε απολαυστικός. Πάραυτα για την ευκοιλιότητα σας συνιστώ να πιείτε ελληνικό καφέ σε σκόνη αναμεμειγμένο με λεμόνι. Θα σας κάμει καλό. Ημείς, των αριστοκρατικών στρωμάτων συνήθως είμεθα δυσκοίλιοι και επομένως ούτο το σκεύασμα που σας προτείνω δεν κινείται εμπορικώς στον κύκλο μας. Προς τούτο και σας παραχωρώ τη συνταγή γκράτις.

Αν θέλετε να μη σας πάρουν μυρουδιά
Το νού σας στις ανεπιθύμητες εκπλήξεις!
Να κλάνετε πιο διακριτικά
Για ν’αποφύγετε απανωτές εκρήξεις,
Σουσού

sportgay said...

Το "μυρίστηκα" ότι θα βρω εδώ ένα post που με εκφράζει, και ερωτώ: Υπάρχει καλύτερος τρόπος να φτιάξεις ατμόσφαιρα για την καλή σου, από μία βροντώδη, ευωδιαστή, πλήρη πορδή;
Δεν υπάρχει!
Υπάρχει καλύτερη παρέα στο αμάξι, όταν έχεις πίξει στην κίνηση, από μία βρωμερή πορδή με κλειστά παράθυρα;
Όχι δεν υπάρχει!
Υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή απο μία πανχεσία, απο μία μεγαλειώδη κένωση, αφού έχεις πιεί γάλα choco με χυμό ανανά frulait και φραπέ γλυκό με γάλα και έχεις πρωτίστως τσακίσει δύο κρουασάν βουτύρου και μία λουκανικόπιτα;
Με τίποτα δεν υπάρχει!
Είναι αγαπητοί μου, η καλούμενη τινά και κωλόρευσης!
Είναι το γλυκό μούδιασμα, αυτή η δροσερή ανατριχίλα, που διανύει την ραχοκοκκαλιά σου, όταν ρίχνεις την ψήφο εμπιστοσύνης στον εαυτό σου, ακούς το μελωδικό "πλαφ" και σηκώνεις ελαφριά το πέος για να δεις και να θαυμάσεις το αποτέλεσμα των κόπων σου!
Ζήτω οι κλανιές! Ζήτω!
Ζήτω το χέσιμο! Ζήτω!
Αχ βρε μπαγάσα με συγκίνησες...
Να'σαι καλά! Φιλάκια! Σμακ!

mujahedin said...

@Μανδαμ Σουσου: Μυλαίδη μου, θα κρατήσω την συμβουλή σας για πάντα στο μυαλό μου. Η σοφία σας θα αποτελεί φάρο για το σκοτάδι του μυαλού μου εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Σας πλένω τις πατούσες

@sportgay : είπες :"...αφού έχεις πιεί γάλα choco με χυμό ανανά frulait και φραπέ γλυκό με γάλα και έχεις πρωτίστως τσακίσει δύο κρουασάν βουτύρου και μία λουκανικόπιτα..."
Λέω: αν το κάνεις αυτό οι αιμορροΐδες σου θα βγούνε στο δρόμο και θα πάνε για τα σαββατιάτικα ψώνια μόνες τους!
Παρόλα αυτά, Ζήτω στην ελεύθερη έκφραση του κώλου μας!

Pastaflora said...

Ορίστε αγαπητέ! Βλέπετε τι τραβάω καθημερινώς στον κοινό μας βίο με τον υμνητή των αέρινων κενώσεων. Και μην νομίσετε ότι μένει μόνο στα λόγια: οι βροντώδεις και μολυσματικές του εντερικές εκτονώσεις έχουν γίνει μόνιμες υποκρούσεις στο ταπεινό μας ενδιαίτημα. Όπως διαπιστώσατε και μόνος σας έχει κάνει διδακτορικό πάνω στο θέμα!
Μιλώντας περί επιστημόνων, πού να βρίσκεται άραγε ο Δρ. Φλάντζας; Διατί σιωπά;

Bitch Girl said...

κατά βάθος πρέπει να είστε πολύ ρομαντικό παιδί και όλα αυτά να είναι ένα παραπέτασμα καπνού (ή αερίων) :Ρ :Ρ :Ρ γμτ γιατί να μην έχει mail εκεί στις ξένες θάλασσες ο αδερφός μου να του το στείλω...

mujahedin said...

@pastaflora: Δοκιμάστε την χρήση τάπας ή φελλού! Ίσως ο Δρ.Φλάντζας να μας δώσει μια καλύτερη λύση βέβαια!

@Bitch Girl: Εσύ ξέρεις κάτι ή μιλάει απλά το ένστικτό σου; Μην το εμπιστεύεσαι.. Είμαι χειρότερος σε σχέση με αυτά που γράφω εδώ μέσα! ΑΪ ΑΜ ΙΒΟΛ!!!

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ μου τρομακράτα, Μουτζαχεντίν:
Συγνώμην δια την καθηστέρησι της απαντήσεως μου μα έπρεπε πρωτα να ανατρέξω είς τας μεγάς εγκυκλοπάιδιας Πόρδεων κε Ρεψιμάτων πριν σας απαντήσω. Βρήκα λοιπόν εναν πολύ ενδιαφέρον λόγον που εβγαλε ο ρήτωρ Πανκλανίδιος πρός την Αγορά των Αθηναίων:

"Οποιος ρεύεται κε κλάνη, ποτέ δεν θα πέθανη",
Dr.Φλάντζας

Anonymous said...

Δε ξέρω.. Ειναι πολύ επικίνδυνο να μοιράζεσαι τόσα πολλά.Υπάρχουν άνθρωποι και κτήνη που δεν έβγαλαν τη νύχτα μετά από αυτό. Είσαι έτοιμος, ή απλά ιδιοτελής..

mujahedin said...

@Dr.φλάντζα: Δεν θα πεθάνει ποτέ;;;;;

@anonymous: Είμαι ιδιοτελής. Πάντα ήμουν.. Δεν κατάλαβα όμως που κολλάει αυτό!

P.S. Λόγω της ιδιαίτερης μου συμπάθειας στην Μίλαν σας προτείνω να ρίξετε τα λεφτά σας στην Λίβερπουλ σήμερα.
Ο γκαντέμης μίλησε

lee said...

Ο ερωτας περναει απο το στομαχι και καταληγει στο εντερο...

mujahedin said...

Lee, νομίζω ότι έπιασες το βαθύτερο νόημα του ποστ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο!
Ο κύκλος του έρωτα είναι: Μαμ-Κακά-Νάνι
Εγώ τώρα βρίσκομαι στην φάση "νάνι", αλλά ήθελα να περιγράψω την φάση "κακά"

tink said...

....συγκινήθηκα...

είναι άκρως συγκινητικές οι στιγμές που μάχονται στο στομάχι σου το μοσχαράκι με τις μπάμιες, ακόμα πιο συγκινητικές είναι και οι επιπτώσεις αυτής της γεναίας μάχης...

ω μα τι ποίησις...

φεύγω... φεύγω με δάκρυα στα μάτια απο το ευωδιαστό τούτο ποστ, αλλά πριν φύγω θα πω αυτό...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΔΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΑ ΡΕΨΙΜΑΤΑ

και τα μυαλά στα κάγκελα (και κάγκελα παντού)

μερσί μποκού, ατουταλερ.

mujahedin said...

Αλερετούρ και βιλκόμεν Τινκερμπέλ, και να θυμάσαι "ότι μυρίζει, γυρίζει"

Anonymous said...

Αγαπητέ,
σας συγχαίρω για το ξεπορδιστικό σας ποστ!

Πάντα τέτοια, ΗΧΗΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

Anonymous said...

Ναι αλλά είσαι αρκετά ιδιοτελής ωστε να θεωρείς τον εαυτό σου πάντα έτοιμο να δεχτεί την ανιδιοτέλεια των άλλων (από τεχνική σκοπιά ρωτάω και μετά από άποψη ποιοτικής ανάλυσης).

mujahedin said...

Αγαπητέ αναγνώστη nebula in caelo, καλωσορίζω και εσάς στο βλόγκ μου. Αν ήξερα πόσος κόσμος αγαπάει τα πράγματα που αγαπώ και εγώ, θα μιλούσα συχνότερα για αυτά!
...και να θυμάστε: "μαμ, κακά και νάνι" ή καλύτερα, "ψεκάστε, σκουπιστείτε, τελειώσατε".

sportgay said...

"Το πορδών και χάρην έχει" και "κώλος κλασμένος γιατρός χεσμένος". Η λαϊκή σοφία τα λέει όλα! Το δε ρητό "ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα", βασίζεται στην γνωστή ελληνική συνήθεια, μέχρι την δεκάετία του 50' όπου και γίναμε ή αμερικανάκια ή ευρωπαίοι, να τρώνε οι άνθρωποι την Παρασκεύη ένα μόνο μήλο με την φλούδα! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Σάββατο να σκίζονται στην κλανιά, και το επερχόμενον κόπρανο μετα τις φλούδας να τους κάνει ένα έντερο καινούργιο. Ζήτω η ελεύθερία της έκφρασης! Διοτί, τι εστί κλανιά; Μία απεγνωσμένη προσπάθεια του κώλου να μιλήσει! Αυτά!

mujahedin said...

Anonyme φίλε/φίλη, τα λόγια σου με προβληματίζουν και συνάμα με ιντριγκάρουν!
Από τεχνικής απόψεως λοιπόν, είμαι σκληρός σαν ατσάλι, αλλά δεν ξέρω πόσο σημασία έχει κάτι τέτοιο στην εποχή όπου το βινύλιο έχει χάσει την αξία του και σωστή παρέλαση κάνουν μόνο οι εύζωνες.

Θυμάμαι κάποτε είπα στον Johnny-football-hero, ότι ήταν ο καλύτερος στον τελευταίο αγώνα, και νομίζω τον έκανα να δακρύσει. Δεν ήταν έτοιμος να κατανοήσει την ανιδιοτελή ιδιοτέλεια μου, και μετά από ελάχιστες μέρες του έφαγα τη γκόμενα, γιατί πολύ απλά ήμουν πιο πόπιουλαρ, έπαιζα κουόρτερ μπάκ, είχα μάστανγκ με 18" ζάντες, ήμουν πρόεδρος του συμβουλίου και εκείνη ήταν μαζορέτα!

Ελπίζω αυτή η μικρή ιστορία να σε βοήθησε να κατανοήσεις την 3d διάσταση των δεδομένων.

Στη διάθεση σας! Όβερ

mujahedin said...

@Sportgay: Σωστά τα όσα λέτε αγαπητέ, ιδίως κάτω από τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες.

Pastaflora said...

πόσες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις επάνω σε ένα -φαινομενικά- μπανάλ θέμα! μήπως θα έπρεπε να ανοίξετε έναν ευρύτερο διάλογο πάνω σε παρόμοια φλέγοντα θέματα;;;

Υ.Γ. σήμερα έμαθα ότι μας παρακολουθούν και το ίντερνετ. αύριο θα ανεβάσω σχετικό ποστ. όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να μπαίνω τις ώρες που θα ήθελα. δεν περνάς καμιά βόλτα από το μαγαζί να το κάνεις καλοκαιρινό;;;

mujahedin said...

Pastaflora μου, και το δικό μας μαγαζί το παρακολουθούν αλλά δεν με ενδιαφέρει. Αν θέλουν να τους συνθλίψω ας κοπιάσουν (κακό δεν ακούστηκε αυτό;)

Zaphod said...

Αυτό που λέμε μπήκα άνθρωπος, βγήκα πρίγκηπας :-))

χαχαχαχαχα!

mujahedin said...

@Zaphod: Καλως ορίσατε κύριε!
Όσο για το θέμα μας, άσε γιατί επ' ευκαιρίας του χθεσινοβραδινού τελικού του Τσου-Λου έφαγα κάτι κεμπάπια και με έχουν κυριολεκτικά σκίσει..

Kyriakos o Xasapis said...

τώρα κατάλαβα τι κοινό έχεις με τη φατμέ στο γενί τζαμί

mujahedin said...

Όντως.. Και χέστηκα και έχω γένι και ήταν τζάμι..