Thursday, July 5, 2007

Αυτοβιογραφία

Στα πλαίσια της γενικότερης αυτοβιογραφικής διάθεσης που χαρακτηρίζει την μπλογκόσφαιρα, αποφάσισα να σας αποκαλύψω ιστορία της ζωής μου. Ποιος είναι ο πραγματικός Ίμπο, γνωστός και ως «Ο άνθρωπος που έτρωγε κεμπάπ από του Μπον». Από πού έρχεται και που πάει.

Γεννήθηκα πριν από 29 χρόνια στα βουνά της Βοημίας. Ένα πλήθος συμπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσω από μοναχούς Σαολίν πίνοντας κατσικίσιο γάλα και μαθαίνοντας όλες τις μυστικές εκείνες τέχνες που χαρακτηρίζουν τους Σαολίν (για παράδειγμα, μπορώ να βγάλω το σώβρακο μου, χωρίς να κατεβάσω το παντελόνι μου. Μπορώ να χάσω εως και 10 συνεχόμενες παρτίδες στο τάβλι. Μπορώ να μετακινήσω αντικείμενα απλά με την δύναμη της σκέψης μου και να τα εκτοξεύσω στο διάστημα). Οι δάσκαλοι Σαολίν επίσης δεν παρέλειψαν να με διδάξουν 17 διαφορετικές φονικές πολεμικές τέχνες, μερικές εκ των οποίων δεν τις γνωρίζει κανείς άλλος κάτοικος του δυτικού κόσμου (π.χ. τσονιτάιε, δηλαδή «μάχη με μακαρόνια»-προσοχή, να μην είναι λασπωμένα).

Η ζωή των Σαολίν όμως είναι σκληρή και οι νόμοι τους σκληρότεροι. Όταν συνελήφθην να ερωτοτροπώ με νεανίδα επισκέπτρια της μονής αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τη στέγη μου, την μόνη στέγη που γνώριζα ως τότε. Έπρεπε να επιστρέψω στον δυτικό κόσμο από όπου προερχόμουν και να έπαιρνα μαζί μου και την ντροπή που είχα φέρει στη μονή με την αποτρόπαια συμπεριφορά μου.

Λίγο πριν φύγω, ο δάσκαλός Τον (τσου-σιν-τον η πλήρης ανάπτυξη του ονόματος) μου υπενθύμισε ότι θα μπορώ να επιστρέψω στην μονή, μετά από 50 χρόνια, και μόνο αν έχω ξεπλύνει την ντροπή. Απογοητεύτηκα! 50 χρόνια ακούγονταν πολλά σε ένα παιδί 8 χρονών.

Περιττό να σας αναλύσω ότι διέσχισα με τα πόδια και μονάχος την Μεσοποταμία, κολύμπησα στον τίγρη και τον Ευφράτη. Πάλεψα με λέοντες, όφηδες και λοιπά στοιχεία της φύσης. Καβάλησα καμήλες και άλογα, εως ότου κατέληξα στο Ιράκ, ακριβώς τον καιρό του πρώτου πολέμου του κόλπου. Εκεί πολέμησα τους αμερικάνους, όχι στο πλευρό κάποιου στρατού, αλλά ακολουθώντας τους δικούς μου ηθικούς κανόνες. Παρασημοφορήθηκα από τον Σαντάμ για την κατάρριψη τριών f-16 με τη σφεντόνα μου. Καλλιέργησα την γη για να θραφούν οι πληγέντες και έφτιαξα σχολεία για τα παιδιά

Μετά το τέλος του πολέμου επέστρεψα στην Ευρώπη. Αφού πρώτα αρνήθηκα την πρόταση των Detroit Pistons για να παίξω στο NBA (είχα επιλεγεί ως #2 στο ντράφτ, πίσω από τον Σακίλ Ο’Νιλ) αποφάσισα να αφοσιωθώ στις επιστήμες. Πριν προλάβω όμως να ολοκληρώσω το 2ο πτυχίο μου στην διαστημοαστροφυσική, η ΝΑΣΑ με απήγαγε με σκοπό να τους βοηθήσω στην αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων που λάμβανε από το διάστημα. Δέχτηκα να συνεργαστώ μαζί τους, θέτοντας ως όρο να μου δοθεί υποτροφία προκειμένου να ακολουθήσω διδακτορικό στην ορθοφωνία ωδικών πτηνών. Αρχικά δημιουργήθηκε πρόβλημα πάνω σε αυτό, αφού μου εξήγησαν ότι τα γαμημένα διδακτορικά αφορούν τις επιστήμες και όχι τις τέχνες. Τους υπενθύμισα όμως ότι πλέον μπορεί να πάρει κανείς διδακτορικό ακόμα και για «ορθό κατούρημα», αρκεί να πληρώνει, και έτσι η ΝΑΣΑ δημιούργησε ειδικό τμήμα στο Χάρβαρντ προκειμένου να κάνω την διατριβή μου. Ενιγουέι. Αφού ανακάλυψα ότι τα σήματα των εξωγήινων δεν αφορούσαν τίποτα παραπάνω από απλές διαφημίσεις για σαμπού, επικεντρώθηκα στην διατριβή μου με θέμα «μέθοδοι ορθοφωνίας 1.500 διαφορετικών ειδών ωδικών πτηνών και τι ζόρι τραβάει ο κότσυφας». Εκείνη την εποχή μου αποδόθηκε και ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του Χάρβαρντ και προέδρου του αντιστοίχου τμήματος. Όπως και να χει, αυτές ήταν άγριες εποχές, και έτσι ο Lemmy των Motorhead μου ζήτησε να τον ακολουθήσω ως roadie της μπάντας. Κάπου είχε μάθει ότι το «Sabbath Bloody Sabbath» το είχα γράψει εγώ και το είχα δωρίσει στον Ozzy και την παρέα του, και ήθελε να συνεργαστεί και αυτός μαζί μου. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόταση.. Ωραίες εποχές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την λατρεία των γκρούπις. Ούτε το συμπέρασμα που είχα βγάλει τότε, να σταματήσω να μάχομαι για τα δικαιώματα των γυναικών, από την στιγμή που ένας άντρας με την «ακαταμάχητη» γοητεία του Lemmy, έχει κάνει σεξ με πάνω από 3.000 γυναίκες. Όλα τα όμορφα όμως κάποτε τελειώνουν. Εγκατέλειψα την Αμερική και επισκέφτηκα το Περού, την Χιλή ετσέτερα. Δημιούργησα το «πανεπιστήμιο των Ίνκας» το οποίο είχε ως σκοπό την μελέτη του Dna ενδογήινων. Ενίοτε και εξωγήινων. Εξακολουθώ και σήμερα να χρηματοδοτώ το ίδρυμα αλλά έχω χρόνια να το επισκεφθώ. Ενδεικτικά μπορώ να σας αναφέρω ότι το κυριότερο εύρημα του πανεπιστημίου ήταν ότι το DNA των εξωγήινων προκύπτει από την μίξη του DNA ενός πιθήκου με το αντίστοιχο ενός τύπου που κυκλοφορεί στο τρίγωνο γκάζι-ψυρρή-κολωνάκι και διατείνεται ότι είναι πολλά πράγματα εκτός από αυτό που πραγματικά είναι (γουάτ;). Τέλος πάντων, το εν λόγω μίγμα πέτυχε αρκετά εκτός από το γεγονός ότι ο πραγματικός εξωγήινος μπορούσε να λύσει μια απλή άσκηση μαθηματικών (1+1=?) τοποθετώντας, όπου ερωτηματικό το 2 (αυτό συνέβη στο 85% των πειραμάτων), ενώ το μίγμα πιθηκανθρώπου απαντούσε στο 100% των πειραμάτων: Ερωτηματικό = μουνί. Δηλαδή 1+1= Μουνί! Παρόλα αυτά οι μελέτες κρίθηκαν αρκετά επιτυχείς.

Όλα αυτά όμως ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Σήμερα κατοικώ στην Ελλάδα. Κυκλοφορώ με Πόρσε από ειδικά κατασκευασμένα κράματα αλουμινίου. Για συνοδηγό συνήθως έχω γκόμενα με στήθη από ειδικά κατασκευασμένα κράματα σιλικόνης. Γράφω σε 8 λάιφστάιλ περιοδικά. Σε 3 επιστημονικά. Συνεργάζομαι με το Πανεπιστήμιο της Τεργέστης σε θέματα υδρόβιας ανάπτυξης της πέτρας από ζωικά υλικά (σπάνια πέτρα Καρύστου με καρδιά, πνευμόνια, έντερο και στομάχι). Αυτά το πρωί. Το μεσημέρι γράφω τραγούδια για τους Metallica και τον Χατζηγιάννη. Επίσης τα μεσημέρια του Σαββάτου αγωνίζομαι ως δεξί μπάκ στον Αστέρα Εξαρχείων. Τα απογεύματα ποτίζω τις γλάστρες του τοπικού οίκου ευγηρίας, εκτός από τις Τρίτες και Πέμπτες όταν και καίω εκκλησίες. Κάθε Παρασκευή βράδυ θα με βρείτε στον τάφο του Ινδού να παλεύω με τον Ρώσο μασκοφόρο. Τα υπόλοιπα βράδια ασχολούμαι με διάφορα θέματα όπως: Κόντρες στην παραλιακή. Παγκόσμιο διαδικτυακό πρωτάθλημα ντάμας. Αγοραπωλησίες μετοχών εταιριών που εδρεύουν στην ανατολική ασία. Σύγγραφη του 16ου μου best seller. Ταξίδια στην Νέα Υόρκη. Nba Live 2007. Διατριβή για το πανεπιστήμιο της Μασατσούσετς με θέμα «Μύγες και η παρουσία τους στην κιβωτό», ενώ διατηρώ και έδρα σε 14 πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνοπτικά, αυτά είχα να σας πω. Ελπίζω στο μέλλον να έχω χρόνο και για περισσότερο λεπτομερείς περιγραφές. Όποιο γκομενάκι τσίμπησε ας μου στείλει mail..

14 κουτουράδες:

tink said...

αγαπητέ πολυπαθή οσάμαμπινλαντέν,

η αλήθεια είναι πως η ιστορία της ζωής σου με συγκίνησε. Σκέφτομαι να σε ακολουθήσω τις Τρίτες και τις Πέμπτες,

ντου γιου γουόντ;

Τινκ.

mujahedin said...

Κανένα πρόβλημα Τινκυ! Έχεις όμως στήθη από ειδικά κατασκευασμένα κράματα σιλικόνης ή θα πρέπει να πάρεις το λεωφορείο;

tink said...

αγαπητέ Γιωτό,

με τα σιλικονάτα στήθη μου και τα στιβαρά σου μπράτσα, μπορούμε να κάψουμε ΚΑΙ την Μητρόπολη.

Στηρίξου πάνω μου (αλλά όχι πολύ, μη πέσουμε)

Τινκ.

lee said...

Ελπιζω αυτη την Παρασκευη να βγεις λιγο εκτος προγραμματος.

Καθεσαι ομως νομιζω, η ζωη ειναι μικρη και δεν εχεις κανει τιποτα.

mujahedin said...

Tinky, με αυτά που λες, θαρρώ πως είσαι έτοιμη να μπεις στο Ιμπο-μομπίλ! Λετς κικ σαμ ασσ!

lee, τις παρασκευές παλεύω με τον Ρώσο μασκοφόρο. δεν τα παμε; Θα κοιτάξω να τον δείρω στα γρήγορα (μερικά γρήγορα χαστουκάκια) προκειμένου να κερδίσω χρόνο για καμιά τεκίλα..

Anonymous said...

Δεν το πιστεύω!! Υπάρχει άντρας με όλες τις εμπειρίες ζωής που είχα υπόψη μου!!
Will you marry me Imbo???

mujahedin said...

Φυσικά και θα σε παντρευτώ Llara (πάλι τα ίδια θα λέμε;) θα πρέπει όμως πρώτα να μου ξεκαθαρίσεις αν είσαι σίγουρη όταν μιλάς για τον 12.00.00 αντί για τον 12.00.01
Είναι σοβαρό το θέμα!

Anonymous said...

Allríght!! Τώρα το έχω και γραπτώς!!
Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω. Μμμμμμ, για τον 12.00.00!!! Σήμερα, γιατί αύριο...ποιος ξέρει...
Πάντως, γενικά, είμαι σταθερός χαρακτήρας. Ειδικά όταν είμαι παντρεμένη.

mujahedin said...

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στους Metallica φλώρεψες και δεν ήρθες!
Έπαιξα και 3 τραγούδια μαζί τους, ενώ μου αφιέρωσαν και ένα: "This one is for our good friend Ibo" είπαν χαρακτηριστικά.. Βέεεεεεβαια

Anonymous said...

Δεν φλώρεψα. Μεγάλωσα πια και δεν αντέχω. Μου είπανε ότι δεν θα ήμουν άνετα με το πι. Και ότι δεν κάνει να εκθέσω σε σκόνη τον καθετήρα. Οπότε κάθισα στο μπαρ της γειτονιάς και τελείωσα την κουβέρα-βολενάκι που θα στρώσουμε την Πέμπτη πριν τον γάμο.
Θα δεις...θα σ΄αρέσει!!!

mujahedin said...

Αχ! Γάμος! Ένα λιμανάκι να αράξει η καρδιά μου.. Αααααχ

Sanity Loss Era said...

Να σ'ακολουθώ και γω τις Τρίτες και τις Πέμπτες;Εσύ θα καις εκκλησίες και γω θα κρεμάω τους παππάδες με τα θυμιατήρια από τον τρούλο.

mujahedin said...

Μου αρέσει που υπάρχει επιθυμία για την δημιουργία νέων τρέντς και από άλλους ανθρώπους. Ραντεβού την ερχομενη Τρίτη έξω από την Μητρόπολη λοιπόν!

mujahedin said...

κόμενδ #14 (προς αποφυγή γρουσουζιάς, κακοδαιμονιών, ετσέτερα)