Sunday, July 8, 2007

Οι διδαχές της φύσης στην καθημερινότητα μας


Τα βλέπεις στην καθημερινότητα σου. Τα ακούς από τους γύρω σου. Τα ζεις και εξοργίζεσαι.
Οι γυναίκες λένε : Οι άντρες σκέφτονται με το κάτω κεφάλι
Οι άντρες λένε: Οι γυναίκες την έχουν ψωνίσει.
Σημάδια των καιρών; Όχι αγαπητοί μου! Επιλογή της φύσης, αν εξετάσουμε το θέμα από βιολογική/γενετική σκοπιά.

Μάθημα βιολογίας #1:
Κατά την διαδικασία της αναπαραγωγής μερικά εκατομμύρια σπερματοζωάρια χυμούν σαν μανιασμένοι ταύροι στην αρένα με σκοπό, ένα από όλα αυτά, να διατρήσει το ένα και μοναδικό διαθέσιμο ωάριο (δεν εξετάζουμε περιπτώσεις διδύμων κλπ, που έτσι και αλλιώς μας είναι στατιστικά αδιάφορες). Το ωάριο πολιορκείται ανελέητα, εως ότου επιλέγει το σπερματοζωάριο που κρίνει ως το ποιοτικότερο και η διαδικασία ολοκληρώνεται. Τα υπόλοιπα επιστρέφουν με το πουλί στο χέρι.
Συμπεράσματα:
1.Το ωάριο είναι αυτό που πολιορκείται
2. Το ωάριο κάνει την επιλογή
3.Τα σπερματοζωάρια ποδοπατούν τον εγωισμό τους και σφάζονται μεταξύ τους προκειμένου να φτάσουν στον στόχο τους.
Βάλτε τώρα όπου ωάριο "γυναίκα" και όπου σπερματοζωάριο "άνδρας". Βουαλά!

Μάθημα βιολογίας #2:
Μια γυναίκα δεν δύναται να αποκτήσει πάνω από ένα παιδί τον χρόνο. Ένας άντρας, δυνητικά πάντα, μπορεί να αποκτήσει άπειρα παιδιά. Τουλάχιστον 365 σε έναν χρόνο. Η γυναίκα επίσης είναι αναγκασμένη να κυοφορεί για 9 μήνες. Ο άντρας από την άλλη είναι ελεύθερος (από την φύση πάντα) να σπέρνει τον καρπό του καθημερινά.
Συμπεράσματα:
1. Η φύση απαιτεί από την γυναίκα να είναι προσεκτική ως προς τις επιλογές της. Ας το ονομάσουμε "αναζήτηση ποιότητας" αυτό.
2. Η φύση απαιτεί από τον άνδρα την ποσότητα. Τα νούμερα. Τις στατιστικές. Να γαμήσει γιατί χανόμαστε.

Τελικά συμπεράσματα:
Αυτά που κάθε μέρα παρατηρούμε γύρω μας δεν είναι σημάδια των καιρών. Η φύση τα επέλεξε για εμάς και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα ακολουθήσουμε. Η γυναίκες την έχουν ψωνίσει γιατί η φύση τις τοποθέτησε στην θέση του πολιορκημένου. Του περιζήτητου. Του ποθητού. Αυτές επιλέγουν, συνεπώς αυτές έχουν και το πάνω χέρι. Οι άντρες από την άλλη σκέφτονται με το πουλί τους, επίσης γιατί η φύση τους έδωσε την ελευθερία να σπέρνουν τον καρπό τους όποτε και όσο συχνά θέλουν. Δεν θα ήταν δίκαιο άλλωστε σαν πολιορκητές να στέκονται αιωνίως έξω από ένα κάστρο.
Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα προηγούμενα αποτελεί παραφωνία της φύσης και αυτό να το θυμάστε..
Ήταν ένα μάθημα κοινωνιολογικής βιολογίας.



18 κουτουράδες:

lee said...

Μπορει ολα αυτα να ισχυουν, αλλα μην ξεχνας και την θεωρια της Εξελιξης. Ακομα περιμενουμε...
;)

mujahedin said...

Η θεωρία της εξέλιξης στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια. Τα ζωώδη ένστικτα εξακολουθούν και μας κατευθύνουν.
Τι εννοείς περιμένετε; Για την Παρασκευή μιλάς; Δεν με έβγαλε ο δρόμος απ' τα μέρη σας ρε συ, αλλιώς θα περνούσα. Ονεστλι!

lee said...

Oχι βρε, δεν ειμαι ΤΟΣΟ κολλημενη, δεν μιλουσα για την Παρασκευη. Ακομα περιμενω, λεμε, να εξελιχθείτε ως φυλο, :PpPpPPPppPpp

Μιας και το ανεφερες βεβαια, εχασες γερο μεθυσι. Ο μπαρμαν ειχε κεφια και κερναγε συνεχεια σφηνακια. Πετωντας γυρισαμε σπιτι

mujahedin said...

Φυσικά και δεν έχουμε εξελιχθεί. Αφού τα είπαμε αυτά. Ομοίως βέβαια δεν έχετε εξελιχθεί ούτε εσείς! Έλα. Μην το αρνείσαι!

**Καλά έκανα και δεν ήρθα δηλαδή, γιατί όταν με κερνάνε τσαντίζομαι. Μου δημιουργείται η εντύπωση ότι θέλουν να με πηδήξουν :-PPPPPP

tink said...

Γιωτόπουλε σίριουσλι τώρα,

μια χαρά η ανάλυση σου, με βολεύει κιόλας σαν γυναίκα. Ξέχασες όμως οτι, εμείς δεν διαθέτουμε κάτω κεφάλι (ευτυχώς) αλλά διαθέτουμε κάτι ορμόνες ΝΑ που μας αναγκάζουν (τραβάτε με κι ας κλαίω) σαμταιμς να σκεφτόμαστε πολύ "χειρότερα" απο εσάς. Απλά δεν ακούγεται ωραίο για μια γυναίκα το "σκέφτομαι με τις ορμόνες μου σήμερα",

με πιάνιεις;

αι χόουπ.

mujahedin said...

Μάι μπιλόβντ Τίνκυ, πρωτίστως να γνωρίζεις ότι με συγκίνησες όταν και χρησιμοποίησες την φράση: "σίριουσλι τώρα". Με τιμά!

Σίριουσλι στο θέμα μας τώρα, δεν διαφωνώ ότι οι ορμόνες σας παίζουν ρόλο, αλλά αν σκεφτούμε ότι προς ικανοποίηση των ορμονικών της αναγκών μια γυναίκα έχει απλά να επιλέξει ανάμεσα σε κάμποσους κηφήνες που θα την πολιορκήσουν, καταλαβαίνουμε ότι και πάλι κόντρα στην φύση δεν πάει. Και πάλι η έννοια της επιλογής υπάρχει και αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό. Εάν δηλαδή μπουκάρεις σε ένα μπαρ με ξεκάθαρη διάθεση να φορτώσεις έναν γκόμενο για το σπίτι, πίστεψε με, αλλά δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις κάποιον, ο οποίος θα σου αρέσει κι ολας...

Αν τώρα εγώ μπουκάρω σε μπαρ με διάθεση να φορτώσω κάποιαν με το στανιό, μπορεί να τα καταφέρω, αλλά θα πρέπει αργότερα να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτό που έχω δίπλα μου δεν είναι τρακτέρ από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ αλλά γυναίκα. Παρόλα αυτά θα το κάνω, και θα το ευχαριστηθώ κι όλας, γιατί πολύ απλά θα πρέπει να υπακούσω τις σκοτεινές επιθυμίες του πουλιού μου.

Και για να κάνω πιο ξεκάθαρο το "πόιντ" μου, σε επίπεδο "αρπαχτής" πιστεύω ότι σε κάθε γυναίκα έχει τύχει να συνευρεθεί (πηδηχτεί), με κάποιον αντικειμενικά καλύτερο από αυτήν, αλλά ξέρω ελάχιστους που να τους την έπεσαν μοντέλα για ένα βράδυ.. Βασικά δεν ξέρω κανέναν. Και αυτό αποδεικνύει ότι ακόμα και όταν υπακούει τις ορμόνες της μια γυναίκα, θα επιλέξει προσεκτικά. Όταν ο άντρας όμως υπακούει το πουλί του (πάντα δηλαδή), είναι ανυπόμονος και θα φορτώσει την πρώτη που θα βρει μπροστά του..

by the way, βοηθήστε με να αναγνωρίζω μια γυναίκα όταν βρίσκεται σε "ορμονική" έπαρση. Δώστε μου τιπς. Ακούγεται χρήσιμη γνώση!

tink said...

φίλε Γιωτό,

ο "φορτώνω όποια γυναίκα βρεθεί μπροστά μου γιατί θέλω να γαμήσω" λέγετε και σαβουρογάμης κι είναι πολύ βολικό να κρύβεται πίσω απ το "σκέφτομαι με το κάτω κεφάλι" ενώ στην πραγματικότητα δεν θέλει ή βαριέται ή είναι πιο εύκολο να μην βλέπει και να μην ζυγίζει τις δικές του επιλογές, οι οποίες θεωρώ οτι είναι ακριβώς οι ίδιες με μιας γυναίκας σε ανάλογη περίπτωση.

Τώρα, για να εξηγηθώ με ένα παράδειγμα. Βρίσκεσαι σε ενα μπαρ και θέλεις να υπακούσεις στο κάτω κεφάλι το οποίο και διαμαρτύρεται εντόνως, ωστόσο την δεδομένη στιγμή οι επιλογές σου είναι α) μια γυναίκα που θα μπορούσες άνετα να αποκαλέσεις και μπετονιέρα λόγω όγκου, ωστόσο πρόθυμη να συνευρεθεί (οκ, πηδηχτεί) μαζί σου β)μια γυναίκα που θα μπορούσες άνετα να αποκαλέσεις μουνάρα (φριντομ οφ σπιτς ε, σόρυ)αλλά ωστόσο εκείνη δεν είναι πρόθυμη να συνευρεθεί (ε ναι πηδηχτεί) μαζί σου και γ) να πάρεις στα χέρια σου κυριολεκτικά το κάτω κεφάλι μέχρι να αναβαθμιστούν οι επιλογές σου.

Σε ανάλογη περίπτωση, προσωπικά νομίζω πως η επιλογή γ) είναι καλύτερη. Για κάτι τέτοιες στιγμές (και όχι μόνο δηλαδή) υπάρχει και η μαλακία, τουλάΣτιχον μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες και πιο βολικές επιλογές για σένα.

γουοζ αι κλίαρ; αι θινκ σοου.

mujahedin said...

Δατς εγκξάκτλι μάι πόιντ Τίνκυ!
Οι επιλογές για έναν άνδρα είναι κάπως έτσι. 9 στις 10 φορές, I will go this way, και θα το ρίξω στο χειρογλύκανο. Αυτή όμως είναι και η διαφορά από μια γυναίκα. Διότι με μερικά ελαφρά κουνήματα του πωπού της, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για κάτι καλό. Μπορεί όχι σπουδαίο, αλλά σίγουρα μια καλή επιλογή για την νύχτα, και πάντα τηρουμένων των αναλογιών.

veloz said...

xm... kasereis pollous antres pou mporoun na spernoun gia ena xrono kathe mera se mia (toulaxiston) diaforetiki gynaika kai malista me tin prooptiki tis anaparagwgis?

mujahedin said...

Θεωρητικά μιλώντας πάντα, ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε. Γιατί όχι! Η μητέρα φύση πάντως το επιτρέπει..

Σενάριο: Είμαι ο εμίρης του Αλ μπακλαβαδαν και αποφασίζω ότι θέλω πολλά παιδιά. Πάρα πολλά παιδιά.
Καλώ στο παλάτι μου κάθε μέρα και για έναν χρόνο, τουλάχιστον 50 γυναίκες που βρίσκονται στην μέση του κύκλου τους. Διαλέγω την καλύτερη. Την γονιμοποιώ.
Δεν ακούγεται παράλογο. Αν μάλιστα κάνω καλή ζωή, δεν πίνω, δεν καπνίζω, γυμνάζομαι κλπ κλπ, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να πετύχει μεγάλος αριθμός γονιμοποιήσεων.

lee said...

Η φυση θηλυκοποιειται μεσιέ.
Σου λεει κατι?

Δηλαδη εσυ κερνας μονο οταν θες να πηδηξεις?

:PpPpPPPppPpp

mujahedin said...

Lee μου η φύση όντως θηλυκοποιειται. Είναι γεγονός και είναι κρίμα, όπως επίσης είναι κρίμα που ακόμα και τα ίδια τα θηλυκά, άσχετα με τα όσα μπορεί να διατείνονται, τελικά ψιλογουστάρουν (αν όχι χοντρό) τις θηλυπρεπείς-μετροσέξουαλ καταστάσεις, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.
(Διάβασα σε μια συνέντευξη της Εύας Λάσκαρη ότι όταν κάποτε ανακάλυψε ότι ένας πρώην τής ήταν Μπάι, ξενέρωσε... Όταν όμως ήταν μαζί του και τον έβλεπε να βάζει κρεμούλες της Βι-Σι της φαινόταν σέξι,ε;;;; Άντε, μη χέσω!)

Εγώ δεν κερνάω, παρά μόνο στην γιορτή μου (του προφήτη Ιμπραήμ, του "αιμοβόρου")

lee said...

Ηθελα να ηξερα με ποιες κάνεις παρέα, εκτος αν εγω διαφερω ΠΑΝΤΕΛΩΣ απο τις γυναικες σημερα... Μηπως να ψαχτω?

Δηλαδη γιορτάζεις του αγιου Π** ανήμερα? (προφητη εννοούσα ντε!)

Εχω κεφια για πειραγμα σημερα or what? Ευτυχως που εισαι κι εσυ, γιατι οι υπολοιποι το εχουν ριξει στη δουλειά...

mujahedin said...

Δεν κάνω παρέα με καμία. Το αποφεύγω για να έχω την υγειά μου...χαχα!

Και εγώ πανικόβλητος τρέχω σήμερα, αλλά περνάω που και που από το γραφείο μου, ρίχνω ένα ριπλάι και συνεχίζω το τρέξιμο.

Sousou Delatroba said...

Αγαπημένε Ίμπο,

Παρατηρώ πως κατά την ολιγοήμερη απουσία μου από τας επάλξεις των κήμπορντς ξεδιπλώσατε τον επιστήμων που κρύπτετε δε προφούνδις. Εύγετε, δεν έχω λόγια!

Με την ανάλυσή σας τείνω να συμφωνήσω παντελής, διότι αν μη τί άλλο ως απλή κοσμικιά δεν είμαι σε θέση να διαφωνήσω με το κύρος της διανοίας σας.

Ωστόσο επειδή είμαι ολίγον τι πίπινγκ-Σούσου και κρυφανέγνωσα ένα βαθυστόχαστον ερώτημα σας υπαρξιακής φύσεως, επιτρέψτε μου να σας δώκω την απάντησις. Αναφέρομαι στο ερώτημα:
"by the way, βοηθήστε με να αναγνωρίζω μια γυναίκα όταν βρίσκεται σε "ορμονική" έπαρση. Δώστε μου τιπς. Ακούγεται χρήσιμη γνώση!"

Ιδού η απάντησις: Η φάση στην οποία αναφέρεστε προσδιορίζεται χρονικώς στα τέλη της εμμήνου ρήσης κατά την οποία είθισται σε συντριπτικό ποσοστό τα θήλεα να μυρίζουν οικοδόμο από απόσταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων. Για ένα μικρό ποσοστό βέβαια, το οποίο καταλαμβάνει μόνη της η Ρουσλάνα, η περίοδος δεν φαίνεται να έχει καμία επίδρασίς. Μυρίζουν τον οικοδόμο και άλλες ειδικότητες φούλ σήζον.

Ελπίζω να σας φάνηκα χρήσιμη,
Σουσού

mujahedin said...

Αγαπητή Μανδάμ,
Καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα σας και μας είχατε λείψει. Σε ποιο κοσμικό νησί άραγε να απλώνατε την αρίδα σας;

Για το θέμα που θέσατε και για τα όσα συμβαίνουν στο τέλος της εμμήνου ρήσης, είχα μια ιδέα αλλά τώρα νοιώθω ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι γνώση!
Οι προβληματισμοί μου επ' αυτού τώρα, αφορούν αφενός το "σπλάτερ" της καταστάσεως και αφετέρου το τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα εγώ και ο κάθε άλλος τυχάρπαστος αιδοίολάτρης να αναγνωρίσει μια γυναίκα όταν εκείνη βρίσκεται στην αυτήν κατάσταση..

Sousou Delatroba said...

Αγαπητέ Ίμπο,

Συγχωράτε με δια την απουσία μου, ελιαζόμουν εις κοσμικιάν νήσον του Αιγαίου. Έχοντας κάμει ένα θερινό πώζ και ένα καλό μαύρισμα είμαι σε θέση να σας απαντήσω εις τα νέα ερωτήματα που με τόση απορία μου εθέσατε.

Αναφορικώς με το σπλάτερ να σας υπενθυμίσω ότι ομιλώμε δια το τέλος της εμμήνου. Οπόταν και δεν τίθεται περίπτωσις σπλάτερ. Εκτός κιαν είστε μυστήριος.

Όσο για το αναγνωριστικόν του θέματος
α. ημπορείτε να ερωτήσετε ευθέως, αλλά δεν σας το συνιστώ. Είναι αδιακρισία ή έμμεσος προσβολή.
β. ημπορείτε να το εικάσετε παρατηρώντας τον τρόπο που σας κοιτούν ή σας οσμίζονται. Αλλά υπάρχει ποσοστό αποτυχίας αυτής της μεθόδου διότι μπορεί να έχετε απλώς ξεχάσει να κομβιώσετε το πανδελόνι σας ή να λουστείτε.
γ. ημπορείτε να ψάξετε την τσάνδα της για προϊόντα δηλωτικά της καταστάσεώς της, αρκεί να μη σας κάμει τσακωτόν.
δ. ημπορείτε να την προσκαλείτε δις κάθε εβδομάδα δια μβάνιο εις παραλίαν. Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα αρνηθεί. Αν αρνείται συνεχώς καλύτερα να την πέσετε σε κάποια άλλη.
ε. αν όλα αυτά αποτύχουν τότε μάλλον κάτι δεν κάμετε καλά.

Πού θα πάει, θα τη βρείτε την άκρη,
Σουσού

mujahedin said...

σοφά τα λόγια σας μανδάμ. Κρατάω το δ, που είναι και καλοκαιρινό...