Wednesday, September 19, 2007

Τα πρώτα συμπεράσματα

.. Καθότι ο χρόνος δεν περισσεύει, σχολιάζω ταχύτατα το εκλογικό αποτέλεσμα..

1. Η νίκη της ΝΔ ήταν αναμενόμενη, καθώς φάνηκε ότι σε αυτή τη κούρσα έτρεχε μόνη της. Θα ήταν αστείο λοιπόν, να έβγαινε δεύτερη.

2. Πολλαπλασιάζοντας το 41,84% της ΝΔ επί το 74,14% της συμμετοχης, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το 31,02 % των ψηφοφόρων εξέλεξε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση! Αυτό και αν είναι δημοκρατία! Σε ένα σύστημα απλής αναλογικής, με συμμετοχή και της αποχής στα βουλευτικά έδρανα (ως κενές θέσεις), οι έδρες που θα αναλογούσαν στο κυβερνών κόμμα θα ήταν 93... Μιλάμε λοιπόν για εκλογικό νόμο που πριμοδοτεί με πάνω από 50 έδρες το πρώτο κόμμα. Εύγε!

3. Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης. "Πολλά τσακάλια μαζεύτηκαν, πάνω από ένα κουφάρι".

4. Η μεγέθυνση των κοινωνικών διαφορών έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για κατεύθυνση των ψηφοφόρων προς τα άκρα, και η άνοδος των κομμάτων της αριστεράς εξέφρασε την ανάγκη αυτή. Γεγονός αν μη τι άλλο, ελπιδοφόρο!

5. Η άνοδος του "λαος" ελπίζω να οφείλεται σε απλή δυσαρέσκεια κάποιων νεοφιλελεύθερων, διαφορετικά θα απορήσω για την πολιτική μνήμη κάποιων συμπολιτών μας. Για πολλά από τα δεινά αυτού του τόπου, υπεύθυνοι ήταν οι "πατριώτες" και οι εθνικιστικές τους εξάρσεις, και καλό θα ήταν να μην το ξεχνάμε αυτό..

6 (απάντηση σε παλαιότερη ερώτηση του φίλου "πουλ-πουλ"). Είναι προφανές ότι η άνοδος του ποσοστού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οφείλετε εν πολλοίς και στην αποτελεσματική δουλειά του κου Βουλγαράκη στο υπουργείο πολιτισμού. Εξ ου και μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας Κομμουνιστικής λαίλαπας, ο κος Βουλγαράκης "ξηλώθηκε" και ως νέος υπουργός πολιτισμού τοποθετήθηκε το ξαδελφάκι του πρωθυπουργού, ο κος Λιάπης, ο οποίος ως γνωστόν, στη ζωή του έχει παρακολουθήσει μονάχα θέατρο σκιών (κοινώς "καραγκιόζη"). Από μουσική ακούει μόνο Στανίση (και στα κρυφά Έφη Σαρρή). Και έχει για αγαπημένο του πίνακα ζωγραφικής, τα πρόσωπα των μελών της 17Ν, όπως τα είχε σχεδιάσει κάποτε σε ένα κομμάτι χαρτί, ο επίσης επιφανής πολιτικός, κος Καμμένος.

4 κουτουράδες:

Pastaflora said...

Μα αμφιβάλλετε, μπουρλοτιέρη μου, ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού ο νέος επικεφαλής θα πάρει ως ειδικούς συμβούλους τους Αδελφούς Κατσάμπα;;; Κάτι δε μου λέει ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους μυθικούς Αφους Χαϊτίδη με ή χωρίς την κάλτσα τους.

Anonymous said...

Για την συντρόφισσα Παπαρήγα κανένα σχόλιο?!

"Πολύ φίλος μου!"

Anonymous said...

Δεν εγραψες το κυριοτερο: Αυξηθηκαν οι φιλομουσοι, οι φυσιολατρες και οι φυσιοδιφες...

mujahedin said...

@Pastaflora: Αγαπητή μου, "η αγάπη δεν είναι κάλτσα να την αλλάζεις" που έλεγαν και οι τιτάνες αφοι Χαϊτίδη!

@"Πολύ φίλος μου": Η συντρόφισσα Παπαρήγα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κομματικό όργανο. Θα μπορούσε να είναι και ρομπότ. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστή οντότητα, αλλά μονάχα ως ολόκληρο κόμμα. Σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι ο κομμουνισμός στην Ελλάδα ζει!

@Toni Venieri: οι φιλομουσοι, οι φυσιολατρες και οι φυσιοδιφες αυξήθηκαν όντως, και όπως σχολίασα στο κεντρικό ποστ, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια επιτυχία της πολιτικής και του έργου του Βουλγαράκη στο υπουργείο πολιτισμού!