Thursday, October 2, 2008

Ο Λάκης και η πρεμιέρα της χρονιάς

Αν υπήρξε κάποιος άνθρωπος του οποίου, η μετά από καιρό επανεμφάνιση, προκάλεσε θλίψη ισάξια με την εμφάνιση του Καραμαλή στη ΔΕΘ, αυτός είναι ο Λάκης Λαζόπουλος..

Πρωτίστως, παραδέχομαι πως την προχθεσινή, πρώτη για τη σεζόν, εκπομπή του, δεν κατάφερα να την παρακολουθήσω ολόκληρη.. Μου ήταν αδύνατο να παρακολουθήσω ένα τόσο θλιβερό και απογοητευτικό θέαμα.

Από όσα είδα πάντως κατάλαβα πως το υπ αριθμόν 1 ζήτημα που απασχολεί σήμερα τον έλληνα πολίτη, είναι ο γάμος της Ντενίση, και γενικότερα η καριέρα της. Αμέσως μετά, όλοι μας ενδιαφερόμαστε για τον Βας-Βας-ο-Παρασκευάς. Είναι γνωστό άλλωστε.. Σε κάθε γωνιά. Σε κάθε καφενείο, αυτό συζητιέται..

Κάπου εκεί, και αφού ο Λάκης με το μοναδικό χιούμορ του είχε αφήσει χωρίς στομάχι από τα γέλια, το εγκεφαλικά νεκρό φανατικό κοινό του, αποφάσισε να μας υπενθυμίσει ότι ο κακός- κακός- Ρουσόπουλος, κάνει κακά –κακά -πράγματα και εκθέτει τον καλό -καλό- πρωθυπουργό μας.. Όλοι δάκρυσαν και συγκινήθηκαν από το δράμα του πρωθυπουργού μας.. Στις οθόνες του στούντιο προβλήθηκαν σκηνές από τα βαφτίσια των παιδιών του πρωθυπουργού, από βόλτες στην εξοχή με την εξέχουσα επιστήμων χειρούργο σύζυγο του, ενώ σε σλόου μόσιον παίχτηκε η σκηνή κατά την οποία ο αληθινός μάγκας και τσαμπουκάς πρωθυπουργός μας, έδειξε πως έχει και ανθρώπινα αισθήματα και άγγιξε για 1,33 δευτερόλεπτα το χέρι της χειρούργου-επιστήμων συζύγου του. Η σκηνή, καθότι παίχτηκε στο βέρι σλόου μόσιον, διήρκεσε 12 λεπτά. Το δάκρυ έτρεχε κορόμηλο και ανάμεσα από τα πλήθη ένα μικρό κοριτσάκι ανέβηκε στη σκηνή και χάρισε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στον Λάκη. Όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ο απλός καθημερινός λοβοτομημένος πολίτης είχε γνωρίσει μια τέτοια, μοναδική, εναλλαγή συναισθημάτων. Γέλια, δάκρυα, συγκίνηση, χειροκρότημα..

Ο Λάκης ανήκει στους έλληνες. Είναι ο κωμικός που μας αξίζει και πηγαίνει ασορτί με τους πολιτικούς μας. Όπως στον έλληνα αρκεί να δει τον Καραμαλή αγκαλιά με τα δίδυμα για να τον ψηφίσει, έτσι του αρκεί και το άνοστο και άτοπο χιούμορ του Λαζόπουλου για να τον αποθεώσει και να γελάσει.

Αυτοί είμαστε, αυτοί μας αξίζουν

Υ.Γ. Ο κοσμαγάπητος Κος Ψωμιάδης, μέσα στην αφέλεια του, είχε πει κάποτε μια μεγάλη αλήθεια: "όποιος πειράξει τον Καραμαλή ή το Λαζόπουλο, θα έχει να κάνει μαζί μου"

3 κουτουράδες:

Zaphod said...

Δυστυχώς έχεις δίκιο. Και γω ρε παιδί μου είμαι αντιπασοκος αλλά δεν γντ να τρώει 5 η κυβέρνηση και 15 η αντιπολίτευση....

mujahedin said...

το θέμα δεν είναι να τα φάει η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση. Όλοι να σκατά να φάνε, και όλοι σκατά τρώνε, εκτός από έναν!! Τον ίδιο πρωθυπουργό!
Λες και όλοι φταίνε, εκτός από αυτόν που είναι η ίδια η κορυφή του παγόβουνου και παρουσιάζεται άμοιρος ευθυνών, αγνός ιδεολόγος, υπέρμαχος του δικαίου! Έλεος πια! Τέτοια προπαγάνδα αγιοποίησης ούτε για την βασίλισσα της αγγλίας δεν γίνεται !
Και καλά να γίνεται για την Βασιλισσούλα. Αυτή είναι και άσχετη. Για τις δεξιώσεις την έχουν και για να χρίζει ιππότες. Εδώ όμως μιλάμε για έναν πρωθυπουργό, που κανονικά έχει ευθύνη για τα πάντα, και πάνε να περάσουν στον κόσμο (και το έχουν περάσει) πως αυτός δεν έχει ευθύνη για τίποτα. Για όλα φταίνε οι άλλοι!
Αυτό λοιπόν με εκνευρίζει. Που στην ουσία περνάμε την εικόνα του πρωθυπουργού "άμοιρου ευθυνών", που σε τελική ανάλυση, αν ήταν έτσι (που δεν είναι) θα ήταν ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα, γιατί πρωθυπουργός εκλέγεται για να έχει ευθύνες και όχι να είναι ανεύθυνος..

Ουφ.
αντε, τα είπα και ξεθύμανα!

Anonymous said...

Εν πολλοίς συμφωνώ με τις απόψεις σας. Με εντυπωσίασε και εμένα το θλιβερό θέαμα και η θεματολογία του. Η εκπομπή του έχει πλέον τον χαρακτήρα "κάνω σόου για να σχολιάζω και θα σου πω και πως θα σκεφτείς".
Πολύ ηθικοπλαστικό story.

ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Κ.