Friday, September 11, 2009

3 γυναικεία σύνδρομα

"Σύνδρομο Σύγκρισης με τους Φίλους" (ΣΣΜΦ)

Σύνδρομο που προσβάλει κάποιες γυναίκες, από την έναρξη κι όλας της σεξουαλικής τους ζωής, και παραμένει μονίμως σε ισχύ.
Η βασική παρενέργεια είναι ο παραλογισμός, καθότι η γυναίκα οδηγείται σε άσκοπες συγκρίσεις του πως περνάει ο σύντροφος της την καθημερινότητα του μαζί της, και του πως περνά όταν βρίσκεται με τους φίλους του. Συνέπεια των συγκρίσεων αυτών, είναι η ανελέητη γκρίνια.

Στην πραγματικότητα βέβαια, το σύνδρομο δεν έχει άμεσες παρενέργειες για την ζωή των πασχόντων, όσο για του περίγυρου τους, και κυρίως -φυσικά- του γκόμενου τους.
Μεσομακροπρόθεσμα βέβαια, ενδέχεται ο σύντροφος/γκόμενος να γίνει Λούης, με αποτέλεσμα την μετάλλαξη του συνδρόμου για την γυναίκα, σε σύνδρομο μοναξιάς και κατόπιν, σε σύνδρομο Γεροντοκορίασης (ΣΓΚ)

Συνεπώς, προτείνεται στις νεαρές γυναίκες, να προσέχουν ιδιαίτερα συμπεριφορές που παραπέμπουν σε ΣΣΜΦ, προς αποφυγή μετάλλαξης του συνδρόμου σε σαφώς σοβαρότερες καταστάσεις.

Κύριο χαρακτηριστικό του ΣΣΜΦ είναι οι φράσεις που δομούνται ως εξής:
- με τους φίλους σου κάνεις "αυτό", ενώ με εμένα κάνεις το "άλλο"
*όπου το "αυτό" είναι κάτι καλύτερο από το "άλλο" (αυτό>άλλο)

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ΣΣΜΦ:

- Με τους φίλους σου χθες βγήκες μέχρι αργά, ενώ με εμένα σήμερα, κοιμάσαι σαν βόιδι
- Με τους φίλους σου μιλάς με chat από τη δουλειά, ενώ εμένα δεν με παίρνεις τηλέφωνο

Αν και είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο ότι το ΣΣΜΦ δεν θεραπεύεται, υπάρχει τρόπος να τεθεί υπό έλεγχο, προτού επέλθει η κατάσταση συνδρόμου μοναξιάς, και ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεται η προσπάθεια για παύση της σύγκρισης ανάμεσα σε ανόμοια πράγματα.

Είναι δε τόσο παράλογο να συγκρίνει μια γυναίκα αυτά που κάνει ο γκόμενος της με τους φίλους του με αυτά που κάνει μαζί της, όσο παράλογο θα ήταν να του έλεγαν οι φίλοι του:
"Με την γκόμενα σου κάνετε σεξ και αγκαλίτσες, ενώ εμάς μας έχεις μόνο για να πίνεις μπύρες και να αναλύεις την οικονομική κατάσταση στην Βορειοδυτική Σαμόα"


"Σύνδρομο Μίσους Για τους Φίλους" (ΣΜΓΦ)

Είναι και αυτό σύνδρομο που προσβάλει γυναίκες, δεν θα πρέπει όμως να συγχέεται με το Σύνδρομο Σύγκρισης με τους Φίλους (ΣΣΜΦ) ενώ αποτελεί σαφώς σοβαρότερη κατάσταση. Επίσης, δεν εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία, αλλά αποκλειστικά σε γυναίκες που βρίσκονται σε χρόνια σχέση, τυγχάνουν όμως ακόμα αστεφάνωτες, και πλησιάζουν επικίνδυνα (ή έχουν ήδη περάσει) την ηλικία των 30

Σε αυτή την κατάσταση, οι φίλοι του σύντροφου/γκόμενου που τυγχάνουν ελεύθεροι και ωραίοι, φαντάζουν στα μάτια της πάσχουσας, ως επικίνδυνα-αιμοσταγή-κτήνη που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να παρασύρουν τον καλό της στην ακολασία.
Έχουν παρατηρηθεί επιστημονικά περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πάσχουσες από ΣΜΓΦ θεωρούν υπαίτιους τους μπάκουρους φίλους του γκόμενου τους, για το γεγονός ότι ο γκόμενος τους, ακόμα δεν τις έχει ζητήσει σε γάμο.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί οι μπάκουροι φίλοι επιθυμούν σφόδρα να γίνει ο γάμος για να πηδήξουν καμιά ξαδέρφη της νύφης (επίσης, μπορούν, έτσι και αλλιώς, να παρασύρουν τον φίλο τους στην ακολασία και μετά το γάμο.)

Παρόλα αυτά, το ΣΜΓΦ έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις ανάμεσα στους φίλους, αφού είναι γνώριμο ότι η πάσχουσα πρήζει τα αρχίδια του γκόμενου της σε δαιμονιώδεις ρυθμούς, επιβάλλοντας του μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και να διακόψει τις φιλίες του.

Έχει παρατηρηθεί ότι σε βάθος χρόνου οι άντρες που βρίσκονται με τέτοιες γυναίκες, καταλήγουν να μην έχουν φίλους, ενώ πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όποιοι από αυτούς τελικά χώρισαν (συνήθως γιατί η γκόμενα τους βρήκε κάποιον άλλο) έμειναν μόνοι σαν την καλαμιά στο κάμπο, ενώ 1 στους 100, κατέληξε να τρώει τα κόπρανα του σε ψυχιατρική κλινική

Στάδια ΣΜΓΦ

Στάδιο α: αυτόν τον φίλο σου δεν τον συμπαθώ καθόλου
Στάδιο β: αυτός ο φίλος σου δεν με συμπαθεί καθόλου
Στάδιο γ: αυτός ο φίλος σου δεν σε συμπαθεί καθόλου
Στάδιο δ: αυτός ο φίλος σου θέλει να μας χωρίσει

προτείνεται στους φίλους που θα παρατηρήσουν τέτοιες συμπεριφορές, εάν δεν επιθυμούν να χωρίσουν, να προσφύγουν στην μέθοδο του γραψαρχιδισμού και να βγαίνουν ακόμα συχνότερα με τους μπάκουρους φίλους τους.


"Σύνδρομο Αγιάτρευτης Καριολίασης" (ΣΑΚ)

Όπως λέει και ο τίτλος, πρόκειται για ανίατη ασθένεια, από την οποία πάσχουν κάποιες γυναίκες. Εμφανίζεται ποικιλοτρόπως και επικινδύνως.
Προσοχή! Δεν είναι δυνατό να γίνει άμεσα αντιληπτό από τον περίγυρο
Η εξωτερική εμφάνιση δεν προδίδει τίποτα και ενδέχεται να ξεγελάσει

Από αγιάτρευτη καριολιαση πάσχουν γυναίκες με μηδενικούς ηθικούς φραγμούς (και γενικά, ανύπαρκτη ηθική) οι οποίες έχει παρατηρηθεί πως ταΐζουν τον εγωισμό τους απευθείας από το μουνί τους.

Καθότι αποτελεί ακόμα και σήμερα μυστήριο για την επιστήμη ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να αναγνωριστούν τα άτομα που πάσχουν από ΣΑΚ, δεν υπάρχει προληπτική μέθοδος για την αντιμετώπιση τους.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια παραδείγματα τα οποία μπορούμε να έχουμε υπ όψιν μας, αν τυχών και βρεθούμε μπροστά σε κάτι αντίστοιχο

case study: Βρίσκεσαι σε μακροχρόνιο δεσμό και έχεις αρχίσει να αποφασίζεις να προχωρήσεις περαιτέρω την σχέση σου. Την ίδια στιγμή, όμως η γκόμενα σου έχει διαφορετικά σχέδια και σε παρατάει για να τα φτιάξει με τον διευθυντή της, με τον οποίο και παντρεύονται, σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα
Μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, ο τύπος βρίσκει άλλη γκόμενα, και παρατάει την γυναίκα του (και πρώην γκόμενα σου) στα κρύα του λουτρού
Κατόπιν τούτου και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το τηλέφωνο σου χτυπά, και είναι η ίδια, εκείνη η παλιά σου γκόμενα, που σου ζητάει να βγείτε..
Αν κάνεις το λάθος και δεν της το κλείσεις στη μούρη, και τελικά βγεις μαζί της, δεν θα αργήσει η ώρα να σου πει πόσο μετάνιωσε και πόσο της λείπεις
όπως δεν θα αργήσει η ώρα που θα βρεθείς να έχεις ξανά γκόμενα την ίδια ηλίθια πουτάνα που δόξαζες το θεό που εδέησε και σε απάλλαξε από αυτήν.
Ακόμα χειρότερα, μπορεί να βρεθείς τελικά παντρεμένος μαζί της, ενώ εκείνη θα σε κερατώνει με τον καινούριο διευθυντή της την ώρα που θα πηγαίνεις τα παιδιά στον παιδικό σταθμό

Οπότε, υπάρχει μονάχα μια συμβουλή για αυτές τις περιπτώσεις, και αυτή είναι "Μακριά από γυναίκες που αποδεδειγμένα πάσχουν από ΣΑΚ"

5 κουτουράδες:

Assurance said...

ναι, αυτό το ΣΑΚ είναι να μή σου κάτσει. Και άν σου κάτσει, να έχεις τα κότσια να της δείξεις κώλο. Μή σου πώ να ανάψεις και μία βαρβάτη κλανιά με το καινούριο σου zippo μπροστά της..

Πουλ Πουλ said...

agaphte kimoura symfwnw.se periptwseis SAK dikaiologeitai akoma kai kourada na sou fygei mazi me thn pordh.

Πουλ Πουλ said...

"Με την γκόμενα σου κάνετε σεξ και αγκαλίτσες, ενώ εμάς μας έχεις μόνο για να πίνεις μπύρες και να αναλύεις την οικονομική κατάσταση στην Βορειοδυτική Σαμόα".
Συγνώμη φιλε Μουτζα αλλά μαζί ποτέ δεν έχουμε συζητήσει την κατάσταση στη Σαμόα.Νιώθω παραμελημένος.Όλα τα καλά με τους άλλους τα συζητάς...'νταξει να'ουμ....

Anonymous said...

Aψογος φιλε! Η μαλακια ειναι πως οσες γνωσεις και να εχουμε για την κατασταση,παλι αργα ή γρηγορα θα κανουμε την μαλακια και θα τα φτιαξουμε με καποια καργιολα...

mujahedin said...

Φίλε James D, για αυτό ανεβάζω τους οδηγούς διαβίωσης μου, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο...