Monday, December 14, 2009

Οι χειρότεροι της χρονιάς...

Ποιοι μας αηδίασαν.. Ποιοι μας εξόργισαν.. Ποιους θέλουμε να κατουρήσουμε

-------------------------------------------------------------------------------

-Χειρότερος παρουσιαστής ειδήσεων: Αιμίλιος Λιάτσος
Όχι δεν κερδίζει τον τίτλο αυτό γιατί μιλάει για στρινγκ και ασχολείται με το που πήγε διακοπές η Βίσση και το νυφικό της Καλομοίρας.
Ο Αιμίλιος Λιάτσος κέρδισε το βραβείο του άνετα (και παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό) όταν συμμετείχε στο περιβόητο προεκλογικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και δεν έκανε ούτε μια ερώτηση lifestyle στους ερωτηθέντες. Άντ’ αυτού αναλώθηκε σε ανούσιες-βαρετές-σοβαροφανείς πολιτικές ερωτήσεις! Αιμίλιε, μας απογοήτευσες. Τσάμπα στηθήκαμε μπροστά στις τηλεοράσεις μας περιμένοντας να ρωτήσεις των Κωστάκη για μπουζουξίδικα και τον Γιωργάκη για τάνγκα.


- Χειρότερος αθλητής: Κατερίνα Θάνου
Η αθλήτρια που έγινε κάποτε εξαφανιαζόλ, προφασίστηκε τροχαίο και κρύφτηκε από τον έλεγχο ντόπινγκ των ιπτάμενων γιατρών της WADA, εμφανίζεται σήμερα να διεκδικεί το χρυσό που είχε κερδίσει η Μάριον Τζόουνς στους Ολυμπιακούς του 2000 και της αφαιρέθηκε γιατί ήταν ντοπαρισμένη! Ο Κλέψας του κλέψαντος για την αγαπητή Κατερίνα λοιπόν, που αποδεικνύει ότι αν έχεις θράσος να είσαι ντοπέ και να κοροϊδεύεις ένα ολόκληρο έθνος (που μαλακιωδός σε ηρωοποίησε) δεν πρόκειται να διαστάσεις και να κολλήσεις πουθενά. Ένα μπράβο για το θράσος της


- Χειρότερος πολιτικός: Άδωνις Γεωργιάδης
Κατηγορία με γερό ανταγωνισμό στην οποία ο μέγας πολιτικάντης-γλωσσοπλάστης και κοσμαγάπητος Άδωνις αξίζει να παραλαμβάνει το βραβείο του τιμής ένεκεν για τα επόμενα 100 χρόνια απλά και μόνο για τον υπέροχο συνδυασμό ονόματος (Άδωνις) και ερωτικής φάτσας με μαλλί Θόρν Φόρεστερ.
Πολιτικά μιλώντας, αν ο Καρατζαφύρερ ήταν ο Χίτλερ, ο Άδωνις θα ήταν ο Γκέμπελς.
Αν ο Καρατζαφύρερ ήταν ο Φον Κάραγιαν, ο Άδωνις θα ήταν το πρώτο βιολί στη φιλαρμονική του Βερολίνου.
Αν ο Καρατζαφύρερ ήταν το Έβερεστ, ο Άδωνις θα ήταν τα Ιμαλάια.
Τόσο σπουδαίος (και με τόσο όμορφη και τόσο πνευματώδη σύζυγο)


- Χειρότερος προπονητής: Τιμούρ Κετσπάγια
Κανονικά θα κέρδιζε το βραβείο του γελοίου της χρονιάς, αλλά ευτυχώς ο Κυρ Σωκράτης κατάλαβε νωρίς τη μαλακία του, τον έκανε πακέτο και τον έστειλε σπίτι του! Εάν σε οποιονδήποτε προπονητή, ακόμα και στον Αλμπερτίνο Μπιγκόν ή τον Νίκο Αλέφαντο, θα μπορούσε κάποιος να βρει κάτι το θετικό, στον Τιμουρη δεν υπήρχε τίποτα θετικό. Από τον αντιπαθητικό χαρακτήρα του, την προπονητική του ασχετοσύνη, την δουλοπρέπεια του απέναντι στον πρόεδρο αλλά και την μεγάλη γλώσσα που είχε όταν ήταν στην Ανόρθωση, αλλά και τώρα που έχει φύγει από τον Ολυμπιακό και σαν τη γκομενίτσα που την παράτησαν, δε σταματάει να ασχολείται ακόμα με την πρώην ομάδα του. Κερδίζει το βραβείο του, δίκαια και μετά τιμής, αλλά δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψει για να το παραλάβει. Μπορούμε να του το ταχυδρομήσουμε.


-Χειρότερο τραγούδι: Πάνω από όλα (Μύρων Στρατής)
Αν υπάρχει κάτι που απεχθάνομαι περισσότερο και από κουράδα πάνω στο μαξιλάρι μου, είναι να ακούω τον κάθε φλώρο να χρησιμοποιεί την λέξη ροκ χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό για αυτήν. Η λέξη Ροκ είναι ιερή, καθαγιασμένη και αυστηρά απαγορευμένη για φλωρίδια που την καπηλεύονται για να τα κονομήσουν στην πλάτη της. Ο Μύρωνας Στρατής και η μουσική του έχει τόσο σχέση με τη Ροκ, όση είχε ο Λι Βαν Κλιφ με τις ρομαντικές Κομεντί, ή τα βιβλία του Λιακόπουλου με την πραγματικότητα... Το τραγούδι "πάνω από όλα" είναι τόσο ενοχλητικό για τα αυτιά μου όσο και ένα κουνούπι που κόβει βόλτες γύρω μου ενώ κοιμάμαι ένα αυγουστιάτικο βράδυ. Εν τέλει, προτιμώ να ακούσω Στανίση, που είναι αυθεντική σε αυτό που κάνει, παρά το κάθε μουσικό δημιούργημα του Μάρκετινγκ που πουλάει ροκιά του κώλου.


-Λιγότερο αστείος κωμικός: Λάκης Λαζόπουλος
Ο Λάκης έδωσε μάχη σώμα με σώμα με τον Κανάκη, μα τον ξεπέρασε γιατί έχει καταφέρει να βγάζει ελάχιστο παραπάνω γέλιο, χρησιμοποιώντας πολύ πιο φτηνό χιούμορ..
Καθότι όμως το ζητούμενο είναι το χιούμορ να είναι και πνευματώδες, ο αγαπητός εθνικός ήρωας Λάκης, παραλαμβάνει το βραβείο του με τιμή και δόξα. Αν είναι να γελάμε με την γελοιοποίηση της κάθε Έφης Σαρρή, της κάθε κυρίας Ρούλας και γενικά με τον κάθε κακομοίρη που δεν έχει την δυνατότητα να απαντήσει, τότε λυπάμαι αλλά έχουμε ξεπέσει για τα καλά.
Όποιος θέλει να καταλάβει τη σημαίνει σάτιρα με χαλύβδινα αρχίδια, ας δει το Αλαλούμ του Χάρρυ Κλύνν και μετά τα ξαναλέμε.
Και φυσικά σάτιρα με γλείψιμο δεν υπάρχει. Αν κάνεις σάτιρα θα πρέπει να πετάς φωτιές και όχι σάλια!


-Χειρότερη tv persona: Νίκος Μουρατίδης
Εδώ μιλάμε για την προσβολή της μουσικής νοημοσύνης μας. Ο Mr και–καλά-ξέρω-απο-μουσική, με τις μουσικές γνώσεις πεντάχρονου, κερδίζει μόνος του και άνευ συναγωνισμού τηλεκουτσομπόλες, ριαλιτάδες, τον Γιούρι Γκέλερ και τους μαθητευόμενους μάγους του, τους Γιουροβιζιονολόγους, τον Πρετεντέρη, τους Τραγκοκακαουνάκηδες, τα μάτια της Έλλης, τα στρινγκ της Πετρούλας και γενικά οτιδήποτε άλλο γελοίο μπορεί να αντικρίσει κανείς ανοίγοντας την TV του.
Διότι, δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από τον Μουρατίδη να προσποιείται ότι γνωρίζει τα λόγια ενός τραγουδιού ενώ κουνάει άναρχα τα χείλη του θυμίζοντας την Μάρθα Βούρτση κατά τη διάρκεια κλαυσίγελου


-Χειρότερη επανεμφάνιση: Κριστοφερ Παπακαλιάτης
Ο μεγιστάνας σκηνοθέτης/ηθοποιός επέστρεψε φέτος κοντά μας, έτοιμος να μας προσφέρει απλόχερα δείγματα του απύθμενου ταλέντου του. Η συνταγή γνωστή. Τυπάδες με άσπρα πουκάμισα, πολλά ψυχολογικά προβλήματα και γαμάτες trendy δουλειές. Ένας πατέρας που πεθαίνει. Παρεάκια που ξυπνάνε στις 10, τρώνε όλοι μαζί πρωινό, πάνε για δουλειά στις 11 και επιστρέφουν στις 2 για μεσημεριανό. Ναρκωτικά. κερατώματα και όλα αυτά, φέτος με φόντο τη Νέα Υόρκη! Ετοιμάστε τα παπάρια σας για την υπέρτατη γκαύλα μιας ακόμα σειράς του Παπακαλιάτη! Ου γιεα!


-Χειρότερο συγκρότημα: Ονειράμα
Όχι ότι αυτή η χώρα έχει και πολλά συγκροτήματα γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά αυτό είναι μακράν το χειρότερο. Φλώρικα φωνητικά. Μηδενική έμπνευση. Τεχνική μετριότητα. και πολύ, πολύ μάρκετινγκ. Μη μιλήσω πάλι για τη Ροκ και την σχέση που ΔΕΝ έχουν με αυτήν. Εάν αυτό το πράγμα είναι ποπ-ροκ ή κιθαριστική ποπ, τότε ας ειδοποιήσουμε τον Μόρισεη πως έφτασε η ώρα να αυτοκτονήσει.
Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, το χειρότερο δεν είναι ότι υπάρχει ένα συγκρότημα σαν τους Ονειράμα, αλλά ότι υπάρχει κόσμος που τους ακολουθεί! Σε αυτή τη περίπτωση δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, αυτός που πουλάει τα σκατά οι αυτοί που τα αγοράζουν;


-Χειρότερος ηθοποιός: Ζέτα Μακρυπούλια
Η μούσα μου! Ανάμεσα σε εκατοντάδες ηθοποιούς, άντρες και γυναίκες, που όπως έχω ξαναγράψει μιλάνε σαν να είναι μπουκωμένοι με σερβιέτες, επιλέγω τη Ζέτα Μακρυπούλια ως την χειρότερη (και πιο ξενέρωτη) ελληνίδα ηθοποιό.
Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ πως έγινε ηθοποιός αυτή η κοπέλα! Να είναι άραγε τα χρόνια προϋπηρεσίας στην υποκριτική, ως γκόμενα του Ρέμου; Να είναι μήπως η συγκλονιστική της ερμηνεία στο "παρα πέντε", όπου εμφανίζονταν, μιλούσε βλάχικα και εξαφανίζονταν και πάλι; Να ήταν η τεράστια καριέρα που (δεν) έκανε στις πασαρέλες;
Τι ήταν αυτό που έκανε την Ζέτα να εμφανίζεται ως πολυτάλαντη ηθοποιός και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να τρώμε την ανέραστη φάτσα της στη μάπα κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση;
Πραγματικά, επρόκειτο για το μεγαλύτερο μυστήριο των τελευταίων χρόνων στην ελληνική ζωουμπιζ.
Της παραδίδω το βραβείο της και δεσμεύομαι πως θα το πάρει και του χρόνου αλλά και για πολλά χρόνια ακόμα, όπως η Βίσση τα βραβεία ποπ-κορν, μέχρι τη στιγμή που θα παντρευτεί έναν εφοπλιστή και θα μας απαλλάξει από την τηλεοπτική παρουσία της! Ήμαρτον!



***********************************************************************
Και τώρα πάρτε και εσείς μέρος στην επιλογή ενός από τους 10 προαναφερθέντες για το βραβείο του ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

10 κουτουράδες:

Assurance said...

Ο Παπακαλιατης στη φωτο δείχνει σα να λούζεται στη μέση μίας μεγάλης αίθουσας. Τι στο διάολο ντουζέρια-αεροδρόμιο είναι αυτή?

mujahedin said...

Απλά δεν το κάνεις σωστά..
Βάλε Μπάρι Γουάιτ μια βροχερή νύχτα, βάλε και ένα ποτήρι μπράντι και δοκίμασε να ξανακοιτάξεις την φωτογραφία.
μόνο τότε θα αντιληφθείς το σκηνοθετικό μεγαλείο της

Anonymous said...

Για τα μπαζα ολοι τους φιλε.Αλλα ψηφισα το ΜαλακοΜυρωνα!!Η υπερτατη μαλακια...
Αν και οι Ονιραμα ανετα τον κοντραρουν!!

mujahedin said...

συμφωνώ.. Εγώ ψήφισα Ονειράμα! Στο νήμα τον κέρδισαν

Πουλ Πουλ said...

θα ψηφισω αλλα με μια ενσταση:σε καμια ψηφοφορια που να εχει να κανει με κάτι αρνητικό(έστω και αν αναφέρεται στα χειρότερα σουτζουκάκια), δεν γίνεται να λείπει σαν υποψηφια η πιο αντιπαθητικη ανθρωπινη(?) φιγούρα...Πρετεντέρης

Anonymous said...

Νίκος Μουρατίδης...Το ανθρωπόμορφο? αυτο πλάσμα προκαλείς κρίση εμετού απο τα μάτια και τη μύτη...

Anonymous said...

Γιατί ρε παιδιά ο Λάκης είναι χειρότερος από τον κανάκη? Ακριβώς την ίδια μονόπλευρη σάτιρα κάνουν, τα ίδια κόμματα γλύφουν, την ίδια κλαμμένη μούρη έχουν όταν μιλάνε για κοινωνικά προβλήματα... Αλλά μάλλον ο Λάκης κερδίζει επειδή ο Αντουαν-μυτεράν έχει την βοήθεια των πιστων του βοηθών του πρωην ροκα-γευσιγνώστη-γλείφω για να τρουπώσω Στάθη και του γυαλάκια-γελάω με όλα τα αστεία του εργοδότη (μα με όλα!!!) καλλικάντζαρου. Ο Σερβετάς διασώζεται γιατί ΟΝΤΩΣ έχει χιούμορ.

mujahedin said...

Είπαμε.. Κανάκης-Λάκης έδωσαν μάχη σώμα με σώμα, απλά κέρδισε ο Λάκης όντας και πιο προβεβλημένος!
Ο Κανάκης είναι σχεδόν αδιάφορος και αυτό το βραβείο του αξίζει. Του αδιάφορου!

Bijou said...

ο πρετεντέρης όντως είναι σημαντική παράλειψη. αν επιχειρήσεις σύνταξη λίστας με τους χειρότερους της δεκαετίας δώστου τον διπλά πλατινένιο πέοντα που του αξίζει.

mujahedin said...

@Bijou: τον πλατινένιο πέοντα μπορεί και να τον εκτιμήσει! Ας του δώσουμε μια μπέρτα για τις απόκριες, να ντυθεί καρδινάλιος!
Το ύφος χιλίων καρδιναλίων το έχει, η μπέρτα του λείπει! Long live the king!