Thursday, January 21, 2010

Συνέντευξη: ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

MUJ: Χαιρόμαστε που έχουμε μια αποκλειστική σας συνέντευξη μετά από 47 χρόνια σιωπής! Αλήθεια, τι απογίνατε; Γιατί ακολουθήσατε το δρόμο της σιωπής;

ΦΓΠ: Κοίτα να δεις μάγκα μου, είμαστε πολύ χαλασμένοι με αυτά που γίνονται στη ροκ τα τελευταία χρόνια. Ο κάθε γαμιόλης πιτσιρικάς κρεμάει μια κιθάρα από το λαιμό και το παίζει μούρη. Μετά, αν είναι και πάνω από 1,65 στο μπόι, πηδάει όλες τις γκόμενες, και για μας δεν μένει τίποτα. Ούτε τα 14χρονα με τα μπιμπίκια που μας κυνηγούσαν όταν ήμασταν στα χάι μας! Μιλάμε για γαμημένη ασέβεια ντουντ! Ο Λορέντζο είχε πέσει για πολύ καιρό στην καφεΐνη με όλες αυτές τις μαλακίες! Έπινε 16 καφέδες την ημέρα και δεν κοιμόταν ποτέ. Είχε πειραχτεί άσχημα το μυαλό του. Μιλούσε στις κάλτσες του! είχε γίνει μέλος μιας συμμορίας με αδέσποτους σκύλους και κυνηγούσε κόκκινα σιβικ τα βράδια! Σου μιλάω για πολύ ζόρικες καταστάσεις. Δεν ήταν δυνατό να γράψει μουσική με αυτές τις συνθήκες και δεν ήταν δυνατό για μας να εμφανιζόμαστε στο κόσμο και να δίνουμε συνεντεύξεις. Ήμασταν πραγματικά θυμωμένοι με την κατάσταση.

MUJ:Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση ήταν πραγματικά δύσκολη, αλλά ο κόσμος δεν είχε ανησυχήσει όλα αυτά τα χρόνια που ήσασταν εξαφανισμένοι;

ΦΓΠ: Ο κόσμος σίγουρα είχε ανησυχήσει! Μια θειά μου για παράδειγμα, ανησυχούσε μην πάθουμε σκορβούτο από τις πολλές πίτσες και μας έφερνε 2 φορές τη βδομάδα φαγητό στο σπίτι. Άλλες φορές μπάμιες, άλλες σουτζουκάκια. Γενικά, ωραία σπιτικά φαγητά.

MUJ:Εννοώ αν είχαν ανησυχήσει οι οπαδοί σας.

ΦΓΠ: Άκου να δεις τι έγινε! Μια φορά ήρθε ένας τύπος στο σπίτι φορώντας μια καμπαρτίνα και κρατώντας ένα σπαθί! Ανησυχούσε λέει για την υγεία του Λορέντσο! Όταν τον είδε τον χαστούκισε και του είπε ότι δεν είναι ο Λορέντσο Λάμας! χα! Δικέ μου, υπάρχει κόσμος εκεί έξω που τα έχει εντελώς χαμένα!

MUJ: ΟΚ! Από μουσική πως πάτε; γράφετε κανένα καινούριο χιτ;

ΦΓΠ: Λόγω της όλης φάσης καταλαβαίνεις ότι μείναμε πολύ πίσω στο κομμάτι της δημιουργίας. Ξέρεις, μέχρι να πάρουμε πρέφα τι γινόταν, κόβαμε όλη μέρα βόλτες στα μέρη που συχνάζουν τα γκομενάκια για να μας γίνει κανα πέσιμο. Πηγαίναμε στο mall, έξω από γυμνάσια, σε φροντιστήρια αγγλικών, αλλά τίποτα! Τζίφος! Στο κλάσιμο μας είχαν και εμείς δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε. Αγοράζαμε καινούριες τρίπατες αρβύλες. Παντελόνια παραλλαγής. Φουντώναμε τα μαλλιά . Μέχρι και μουστάκι άφησα σε κάποια φάση, αλλά και πάλι τίποτα! Δε χτυπάγαμε ούτε 12χρονο σου λέω! Μετά καταλάβαμε τι πήγαινε στραβά και πραγματικά μας κόπηκε κάθε διάθεση για rock n Roll!

MUJ: Φαίνεται να σας έχει στοιχίσει η όλη κατάσταση.. Όμως έχει στοιχίσει και η απουσία σας από το ροκ!

ΦΓΠ: Κοίτα να δεις. Το πρόβλημα είναι πως αυτό το κάναμε εμείς πρώτοι! Πρώτοι εμείς γρατζουνούσαμε για να βγάζουμε γκόμενάκια! Την πήραν σύρμα τη δουλειά τα μαλακιστήρια και εμείς μείναμε στον άσσο! Αφού λοιπόν ο κόσμος επέλεξε και επιτρέπει να βιάζουν το ροκ έτσι, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Έπρεπε να τιμωρήσουμε τη ροκ! Έπρεπε να κρεμάσουμε τις κιθάρες μας και να κάνουμε άλλες δουλείες.

MUJ: Όπως;

ΦΓΠ: Dj σε παιδικά πάρτι! Στην αρχή δοκιμάσαμε να δουλέψουμε νύχτα σε κανονικό μαγαζί, από θέση με καλό ποζάρισμα, barman, αλλά σταματήσαμε όταν κάποιος με πέρασε για τασάκι και τίναζε τη στάχτη στο κεφάλι μου ολόκληρο το γαμημένο βράδυ!

MUJ: Μαλακία δεν είναι;

ΦΓΠ: Όχι δεν είναι αυτό η μαλακία! Μαλακία είναι αυτό το άσπρο παχύρρευστο υγρό

MUJ: Και τώρα τι; Έχετε γράψει καμία άγρια ροκιά; Να περιμένουμε επιστροφή;

ΦΓΠ: Το τελευταίο καιρό ακούμε πολύ carcass και Mayhem και είμαστε σε black-death-thrash φάση! Ίσως λοιπόν ο κόσμος να πρέπει να περιμένει κάτι πολύ ζόρικο, σχετικά σύντομα από εμάς! Έχουμε προσλάβει και μια μαϊμού για να παίζει τα τύμπανα αλλά για την ώρα είμαστε ακόμα στο στάδιο της εκπαίδευσης, οπότε θα πρέπει να έχετε υπομονή και η επιστροφή μας θα είναι πιο ζόρικη ακόμα και από το ντεμπούτο άλμπουμ μας! Σοβαρά μιλάω μάγκα μου!

MUJ: Δεν μπορώ να περιμένω! Σοβαρά τώρα, εκπαιδεύετε την Μαϊμού;

ΦΓΠ: Στο περίπου γιατί ούτε και εμείς ξέρουμε ντραμς. Σκοπεύαμε να μάθουμε από manual που θα βρίσκαμε στο ιντερνετ, αλλά για την ώρα βρίσκουμε μόνο manual για μίξερ και κινητά τηλέφωνα, οπότε καταλαβαίνεις ότι το project έχει μείνει κάπως πίσω. Παρόλα αυτά στη κιθάρα έχουμε γράψει ένα σορό ριφάκια.. Ξέρεις, αν παίζεις μουσική σε παιδικά πάρτι αρχίζει και μπαίνει η μουσική μέσα στο μυαλό σου

MUJ: Πολύ ωραία, ευχαριστώ πολύ παιδιά! Περιμένουμε να σας δούμε σύντομα Live

ΦΓΠ: You will be.. You will be...Σκεφτόμαστε να κάνουμε κάνα Live στο rodeo! Ξέρεις. Αλητεία, μπυρίλα! Σαπίλα αληθινή και επιστροφή στις ρίζες! Περιμένω πως και πως να βρεθώ ξανά μπροστά στο κοινό μου και κάνω stage diving και από κάτω mosh pitt και ξυλίκια τα μοϊκάνια! Τι θυμήθηκα τώρα!!!!

(-Τι; )

11 κουτουράδες:

Anonymous said...

Φιλε που τους θυμηθηκες αυτους??!!
Αλλα και αποκλειστικη συνεντευξη στο μπλογκ,μιλαμε επαθα πλακα...
Τα παιδια ειναι σκληροπυρηνικοι γαματοι ροκαδες,με εκατονταδες γκρουπυς και ριφφ που τα σπανε!Ακουσα οτι το καλοκαιρι,οι μεταλλικα θα ανοιξουν την συναυλια τους,αν και οι '''Φιλοι'',ειχαν ζητησει μεγαλυτερο ονομα.
Βασικα,θελω να τους μοιασω...

mujahedin said...

Αυτό για τους metallica το έχω ακούσει και εγώ! Είχαν ζητήσει τους Ονειράμα για support, αλλά δεν τους "έκατσε" η συνεργασία και κατέληξαν στους αμερικάνους..
Φαντάζεσαι συναυλιάρα με Φίλους για πάντα και Ονειράμα μαζί;; Θα μας ξεριζώνονταν ο σβέρκος από το headbanging!

Τώρα, για να τους μοιάσεις θα πρέπει ως αρχικό κριτήριο να είσαι κάτω από 1.60 στο ύψος. Αν δεν τηρείται αυτή η συνθήκη, δεν έχεις ελπίδες! sorry!

Πουλ Πουλ said...

Τι μου θυμισες....Θα κατεβασω δισκογραφία...

Πουλ Πουλ said...

Υ.Γ.Αν θελεις έχω και ένα bootleg από secret gig στου Λεβέντη.

Anonymous said...

Ρε φίλε δεν ρώτησες τον Λορέτζο για την σχέση του με την πρώην τζάνκι μάνα του ... την Ματούλα!
... μήπως εκεί να κρύβεται η αιτία της απουσίας τους?

"Πολύ φίλος μου!"

Bijou said...

αχαχα...πςςςςς...τότε τα ριάλιτυ έβγαζαν μορφές. το μεγάλο τους χιτάκι τελευταία φορά το άκουσα σε τρας πάρτυ πριν χρόνια.
εμ δεν δοκίμαζαν και αυτοί οι έρμοι την τύχη τους καλύτερα στις μπουζουκερί; αν και τώρα με την απήχηση που έχει το flor rock λόγω ονειράμα έχουν κάποιες ελπίδες.

Anonymous said...

Ανακοινωθηκε!!!Ναι!!!
Φιλοι για παντα,slayer,metallica και anthrax σε παγκοσμια τουρνε που ξεκιναει απο ελλαδα!!Ο Χαμετ ειπε σε συνεντευξη στο kerrang οτι χαρη στο Λορεντζο ειναι εκει που ειναι...

Unknown said...

filaraki lythika sta gelia!!Prwtos!Ontws tote ta reality vgazane morfes megales!

mujahedin said...

το kerrang έδωσε συνέντευξη στον Λορέντσο και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της ροκ και μεταλ σκηνής!

Anonymous said...

Αυτή η συνέντευξη είναι ψεύτικη, δεν έγινε ποτέ.

Πουλ Πουλ said...

@Anonymous:
Έχω το τεύχος?Το πας το στοίχημα?