Thursday, February 11, 2010

Εξωγήινοι Τερατομάχοι

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάπου στην Αθήνα μια αποθήκη στην οποία έχουν ξεμείνει όλοι οι εξωγήινοι τερατομάχοι που δεν έφτασαν ποτέ στα περίπτερα. Πρέπει να υπάρχουν πάνω από 500.000 φακελάκια από δαύτους, σε κάποια ξεχασμένη αποθήκη και να σκονίζονται μαζί με τις διαστημικές τους υπέρ-δυνάμεις.

Για να προχωρήσω βαθύτερα στα σώψυχα μου, θα σας εξηγήσω αρχικά πως οι εξωγήινοι τερατομάχοι ήταν πλαστικοί εξωγήινοι σε μέγεθος matchbox, που τους αγόραζε κανείς από το περίπτερο, και ήταν κλεισμένοι μέσα σε ένα φακελάκι. Ήταν δε μεγάλη μόδα κάπου στα 80s (για τα παιδιά του δημοτικού εννοείται.. )
Το πρόβλημα ήταν πως όταν όλοι αγόραζαν τερατομάχους και έφτιαχναν το στρατό τους, εγώ είχα μείνει πίσω σε θέματα εξωγήινης τεχνολογίας, καθότι δυσκολευόμουν να πείσω τον πατέρα μου για την σημαντικότητα που θα είχε να χτίσω και εγώ τον δικό μου, τερατομαχικό στρατό.

Η όλη τερατομανία διήρκεσε περίπου 1 χρόνο, και θυμάμαι ακόμα την στιγμή που ο πατέρας μου σταμάτησε το αυτοκίνητο έξω από ένα περίπτερο και μου είπε: "άντε να πάρεις έναν τερατομάχο"
τα πόδια μου φτερούγισαν και κρατώντας ένα πενηντάρικο στο χέρι, έφυγα με γοργά βήματα για το περίπτερο..
Στο οποίο περίπτερο, ήταν εκείνη την ημέρα ο γιος του περιπτερά, ένας συνομήλικος μου, ελαφρώς κολόπαιδο, με τον οποίο δεν είχα και πολλές σχέσεις αφού πηγαίναμε σε διαφορετικό σχολείο, αλλά τον ήξερα από τα αγγλικά..
Γεμάτος χαρά και με το χαμόγελο να αγγίζει τα αυτιά μου, τον πλησίασα και του το ξεφούρνισα
-θέλω έναν εξωγήινο τερατομάχο!!!!!
...ένα ύφος αηδίας και χλεύης ξεπετάχτηκε από το πρόσωπο του, προτού απαντήσει γεμάτος ειρωνεία, φτύνοντας τις λέξεις στη μάπα μου:
-Τώρα θες εξωγήινο τερατομάχο ρε φίλε; Έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν εδώ και μήνες!

Ο ευαίσθητος ψυχισμός μου πληγώθηκε.. Ποτέ δεν κατάφερα να ξεπεράσω τον εξευτευλισμό, ότι πήγα να αγοράσω ένα εκτός μόδας παιχνίδι και μάλιστα με μάρτυρα ένα από τα κωλοπαίδια της περιοχής, αλλά ακόμα πιο πολύ πληγώθηκα που ποτέ τελικά δεν απέκτησα έναν γαμημένο, ξεκωλιάρη, εξωγήινο τερατομάχο!!!!

Εδώ λοιπόν έρχομαι σήμερα και καταθέτω την άποψη μου
Κάπου, σε μια παλιά αποθήκη, ίσως κάπου στην οδό πειραιως, υπάρχουν χιλιάδες ξεχασμένα φακελάκια με εξωγήινους τερατομάχους

TARGET AQUIRED

Φιλε/φίλη που με διαβάζεις! Αποστολή σου είναι να βρεις την αποθήκη αυτή
Σκοπός μας είναι να απελευθερώσουμε τους τερατομάχους από τη σκονισμένη φυλακή τους!

Do your best, god damn it!

16 κουτουράδες:

Anonymous said...

Κάτσε ρε φιλε....ο τσάμπας πέθανε!! Πόσα δίνεις ανα κεφάλι?

null said...

Τι μου θύμισες... ο σκοπός είναι ιερός και πρέπει να κινητοποιηθεί όλο το ελληνικό ίντερνετ!

Anonymous said...

Φιλε,που τους θυμηθηκες??!!Πρεπει να ειχα παρει κανα δυο,αλλα ισα που τους θυμαμαι.Θα κινητοποιηθουμε και θα βρουμε μπολικους για παρτη σου,μην ανησυχεις...

Anonymous said...

Καλα οι τερατομαχοι ειναι απο τα καλυτερα παιχνιδια.
Ειδικα ο στρατηγος με το σπαθι και ο γαλαξιακος νιντζα.
Οι δικοι μου δυστυχος καταληξαν στα σκουπιδια και καλα απο λαθος.
Αν ηξερα σε ποια χωματερη σαπισουν απραγοι,θα πηγαινα να τους γλιτωσω.
Σιγουρα θα υπαρχει καποια σκουριασμενη
αποθηκη που θα στεγαζει τον πανισχυρο στρατο τερατομαχων.
Μπορει και σε καποιο ξεχασμενο χωριο κανα μικρο ψιλικατζιδικο
να εχει ενα,δυο κρημενους κατω απο την σκονη.
Συνεχισε τον δυσκολο αγωνα σου και σου ευχομαι να τους βρεις ολους!!

Φιλικα σεβαχ.

Manos Jester said...

ηταν κατι ημιδιαφανα πλαστικα σκατουλακια , μερικα ροζ, αλλα πρασινωπα ,αλλα στο χρωμα της μυξας κλπ?
μιλαμε αν ειναι αυτα
παιζει να εχω καμποσα στο παταρι

Unknown said...

Oute ta xserw.Emeis paizame petropolemo,xaxaxa.Tha psaksw pantws stis diasyndeseis mou na vrw.

Πουλ Πουλ said...

xmm.kati eixa apo daytous,alla pragmati den me enthousiasan pote.thymamai eixa enan tetoio typa me tetragwna podia....I will do my best

Πουλ Πουλ said...

Υ.Γ.Το κωλόπαιδο τουλάχιστον τί εξέλιξη είχε στη ζωή του?

Assurance said...

Πωπω φίλε θέλω να δακρύσω. Θυμάμαι που πήγαινα στη κυρα Κατίνα, και έπερνα τερατομάχους. Και όταν σου τύχαινε ο ίδιος (το σακουλάκι δεν ήταν διαφανο) πηγαίναμε στο σχολείο και ανταλλάζαμε με συμμαθητές. Ήταν το νόημα της ζωής τότε. Μακράν σημαντικότερο απο το αιδοίο τότε, εκείνα τα ρομαντικά χρόνια.

Πουλ Πουλ said...

@Kimouras
Αν ανταλάσαμε με την ίδια ευκολία αιδοία ίσως η ζωή ήταν πιο όμορφη.Το πρόβλημα είναι πως α)δεν τα πουλάει η κυρα κατίνα και β)συνοδεύονται από άνθρωπο που πρέπει να δώσει consencus.Παρόλα αυτά,τουλάχιστον δεν βγαίνουν σε σακουλάκι οπότε μπορείς να δεις τι παίρνεις.

mujahedin said...

Χαίρομαι για την ανταπόκριση του κοινού, και ακόμα πιο πολύ χαίρομαι που ο κόσμος γνωρίζει τους εξωγήινους τερατομάχους!
Πίστευα πως μόνο εγώ τους θυμόμουν!!!

(κάπου εκεί, ένα δάκρυ κύλησε και χάθηκε στην πυκνή μου γενειάδα)

Vag said...

Φιλαράκι, να βοηθήσω...!!! Έπαιζα και εγώ με τέτοια μικρός, οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα...!!!
Η πραγματική ονομασία του παιχνιδιού αυτού είναι "BeastFormers" από την εταιρία Takara (Ιαπωνία). Αργότερα μετονομάστηκαν απο την Αμερική ως Battle Beasts. Νομίζω είχε κυκλοφορήσει και παιχνίδι στον υπολογιστή. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link για φωτογραφίες και Extra Info. ;-)
http://minifigures.blogspot.com/2007/12/tepato-maxoi-greek-battle-beasts.html

Εύχομαι να καταφέρεις να βρείς (ψάξε στο ebay)...!!!

Costas Margaman said...

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΤΕΡΑΤΟΜΑΧΟΙ! Μακράν τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών! Λιοντάρι, Καρχαρίας, Κροκόδειλος, Ελέφαντας, Αγριόγατα, Καμηλοπάρδαλη, Ψάρι, Φίδι, Ιπποπόταμος και δε ξέρω τί άλλο να πρωτοθυμηθω! Αυθόρμητα θυμήθηκα σχεδόν τα πάντα! Θυμηθείτε το τετραγωνάκι που είχαν στο στήθος και κολλάγατε ένα εκ των τριών αυτοκολλήτων που υπηρχε στην μπλε συσκευασία. Φωτιά, Νερό ή Ξύλο! Θυμηθείτε τα υπέροχα πλαστικά γκρι όπλα τους! Π.χ για τον Καρχαρία πιστεύω πως ταίριαζε η Τρίαινα του Ποσειδωνα! Από χρώματα; Μαύρο, Μπλε, Τιρκουάζ, Γκρι, Μωβ και Ρόζ. Τουλαχιστον αυτά είχα και θυμάμαι εγώ. Προσωπικά δε θα μεχάλαγε καθόλου να τους είχα όλους σε όλα τα χρώματα! Μακάρι να τους ε΄χα και στην Ιαπωνική τους κυκλοφορία που ενημερώθηκα πριν καιρό από το ίντερνετ πως ήταν Έγχρωμοι!!! Να διορθώσω κάποιον από σας πως δεν ήταν πλαστικοί αλλά λαστιχένιοι. Θυμηθείτε τα χέρια τους που τα βάζατε οι ίδιοι σαν τα playmobil! Όσο για κάποιους άλλους που περιέγραψε κάποιος από σας, δεν ήταν οι εξωγήινοι τερατομάχοι, αλλά κάποιοι άλλοι εξωγήινοι, εξίσου συμπαθητικοί κι αυτοί που είχα. Δε θυμάμαι πως ονομάζονταν αυτοί. Νομίζω απλώς εξωγήινοι και κάποιοι αλλοι νίντζα! Ή ακόμη τις Δυνάμεις Κρόυσης (G.I.JOE)! Φοβερά παιχνίδια όλα, μα ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΤΕΡΑΤΟΜΑΧΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ! Τουλάχιστον θα παραμείνουν ως οι καλύτεροι στην καρδιά μας! Κι αφου ξεκίνησαν από την Ιαπωνία, άσχετα αν είχαν διαφορες μα η ουσία ήταν μια, ας σεβαστούμε αυτή την χώρα που μας έχει προσφέρει πάρα πολλά και να τις ευχηθούμε να ξεπεράσει το πρόβλημα που περνάει αυτόν το καιρό. ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΤΕΡΑΤΟΜΑΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! <3

Costas Margaman said...

Μετά χαράς μου σας αναφέρω πως το post αυτό με παρότρυνε να ψάξω να βρω τους Τερατομάχους μου και τελικά τους βρήκα όλους πλυν έναν δυστυχώς. Πάλι καλά γιατί δε θα ησύχαζα αν δε τους έβρισκα!

Έφη said...

Φιλε μου ενδιαφέρομαι για αγορα στείλε φωτο στο thanoskanun@yahoo.gr

Unknown said...

Όποιος θέλει έχω τερατομαχους για πουλημα. Chatzimichelakis@gmail.com