Wednesday, April 14, 2010

Φταίει ο Πλαπούτας!


Διαβάζω πως οι Ισλανδοί συνέταξαν μια έκθεση 2.300 σελίδων η οποία αναφέρει λεπτομερώς τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας τον Οκτώβριο του 2008 και εν συνεχεία την οικονομία ολόκληρης της χώρας σε κατάρρευση.

διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4569707

Όπως θα καταλάβει κανείς διαβάζοντας το άρθρο των "Νέων", σε όλες τις χώρες του κόσμου κάτι μπορεί πάει στραβά. Παντού μπορεί να εμφανιστούν απατεώνες και λαμόγια.
Μετά όμως από τους απατεώνες, έρχεται και μια "Επιτροπή Αλήθειας" και τους ξεβρακώνει.
Η "Επιτροπή Αλήθειας" της Ισλανδίας, έκατσε, έψαξε (απερίσπαστη) και ξεμπρόστιασε! Τους έβγαλε όλους στο κλαρί.

Πάμε και στα δικά μας τώρα. Αν το σκάνδαλο και η διαφθορά είναι εξ ορισμού κάτι που συνέβαινε και θα εξακολουθήσει να συμβαίνει σε κάθε κοινωνία, το κουκούλωμα είναι δικό μας προσόν. Το κουκούλωμα και η μετατόπιση ευθυνών.

Κοιτάξτε τι συμβαίνει σήμερα
Ο Γιωργάκης κατηγορεί τον Κωστάκη ότι τα έκανε μπουρδέλο
Ο Κωστάκης όμως, κατηγορεί τον Σημίτη ότι τα έκανε μπουρδέλο
Ο Σημίτης γυρνάει και λέει ότι όχι μόνο δεν έκανε κακό, αλλά αντιθέτως, έσωσε τη χώρα που είχε κάνει μπουρδέλο ο Μητσοτάκης.
Και ο Μητσοτάκης κατηγορεί τον Αντρέα Παπανδρέου ότι γάμησε τη χώρα, εφόσον δανείστηκε για να κάνει κοινωνική πολιτική και εν τέλει μας χρεοκόπησε

Με αυτά και με αυτά, έχουμε φτάσει αισίως να μετατοπίσουμε τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, στις κυβερνήσεις της δεκαετίας του '80! Και όμως, έχουμε 2010!

Υπάρχουν και άλλοι, που το πάνε ακόμα πιο πίσω το πράγμα.
Διάβασα προσφάτως ένα γελοίο chain letter, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι Γερμανοί μας χρωστάνε χρήματα από την κατοχή! Άρα, υπεύθυνος για την οικονομική κρίση είναι ο Χίτλερ! Την ίδια αηδία μάλιστα έχω ακούσει να την περιφέρουν και διάφοροι old school πολιτικοί, όπως πχ ο Πάγκαλος

Ενημερώνω λοιπόν: Η Γερμανία πλήρωσε αποζημίωση για την κατοχή, την οποία και αποδέχτηκε ο τότε πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής (ο πρεσβύτερος) και ο Βασιλεύς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος ντε Γκρέτσια! Άρα, παραδάκια για την κατοχή, δεν υπάρχουν! Έχουμε ήδη αποζημιωθεί! Ρουφάτε τα Γερμανικά αρχίδια του Φον Κλάους Μάους τώρα και κάντε μόκο!

Είμαι επίσης σίγουρος ότι πολλοί θα έχουν σκεφτεί να κατηγορήσουν και τους Τούρκους:
"Αν οι Τούρκοι δεν είχαν πάρει την Πόλη το 1453, θα ήμασταν ακόμα αυτοκρατορία και φυσικά δεν θα είχαμε οικονομικά προβλήματα.
"
Αυτό μάλιστα, πάει πακέτο και με μία ακόμα ψυχική ανωμαλία του Έλληνα, "την νοσταλγία της αυτοκρατορίας", την νοσταλγία του Βυζαντίου και του Μεγάλου Αλέξανδρου! Οι καρίοληδες οι Τούρκοι, όχι μόνο μας στέρησαν το καμάρι να είμαστε αυτοκρατορία, αλλά μας βύθισαν και στα χρέη..

Και φυσικά δεν τα κάνουν μόνο οι πολιτικοί όλα αυτά. Τα κάνει και ο απλός κόσμος! Ο κόσμος, που τρέχει σα μαλάκας, που πληρώνει και πληρώνει και πληρώνει, έχει μπει στην διαδικασία να κατηγορεί αόρατες δυνάμεις για τα δεινά του τόπου.
Βλέπεις κόσμο να υπερασπίζεται το κόμμα του, λες και έχει κάποιο συμφέρον από όλο αυτό. Και όμως δεν έχει κανένα. Είναι ο εγωισμός του Έλληνα που προτιμά να πληρώνει για μια ζωή τα λάθη των ηλιθίων που ψηφίζει, παρά να παραδεχτεί ότι κακώς πιστεύει ένα τσούρμο γελοίων, που πλουτίζουν στην πλάτη του.
Είναι ο οπαδισμός του Έλληνα, που περιμένει μια φορά στα 4 χρόνια για να πανηγυρίσει στο γραφείο και να κάνει κουλτούρα στους συναδέλφους που υποστηρίζουν το χαμένο κόμμα, ξεχνώντας ότι από την επόμενη μέρα θα κλαίνε όλοι μαζί για τα επόμενα 4 χρόνια!

Και φυσικά, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, το κουκούλωμα είναι το ευκολότερο πράγμα.
Αν ο κόσμος φτάσει σε σημείο να κατηγορεί τον Όθωνα και τον Πλαπούτα για την κατάσταση της χώρας, τότε είναι βέβαιο πως οι πραγματικοί υπεύθυνοι την έχουν γλιτώσει.

Και εδώ που μιλάμε, θα σας αποκαλύψω και μια ιστορία για τον Πλαπούτα.
Ο Πλαπούτας υπήρξε γερουσιαστής και υπασπιστής του Όθωνα. Σύμφωνα λοιπόν με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, μια φορά αγόρασε ένα κιλό τυρί φέτα, από το μπακάλικο του Μαυροκορδάτου και αντί να πληρώσει με δικά του χρήματα, ουσιαστικά έγραψε το χρέος στο Ελληνικό κράτος! Μάλιστα αγαπητοί μου! ήταν η πρώτη λαμογιά που έλαβε χώρα στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος!
Το εθνικό χρέος ξεκίνησε από την ημέρα που ο Πλαπούτας αγόρασε ένα κιλό φέτα με χρήματα του κράτους και αυτό να λέτε όποτε σας ρωτάνε "ποιος φταίει":
"Φταίει ο Πλαπούτας! Για όλα φταίει ο Πλαπούτας!"

0 κουτουράδες: