Wednesday, June 1, 2011

Αγανακτισμένοι με το σύνταγμα....


Ομολογώ πως αρχικά υπήρξα καχύποπτος με το κίνημα των αγανακτισμένων.
Στην συνέχεια τους συμπάθησα και τώρα τους αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό και από σχετική απόσταση..
Ποιοι να είναι άραγε αυτοί που με φωνάζουν να κατέβω στο σύνταγμα, αναρωτήθηκα και πήρα την απόφαση να κατέβω, να παρατηρήσω και να κρίνω από κοντά τα πράγματα.

Πήγα στο σύνταγμα την πρώτη κι ολας μέρα, όταν η κατάσταση ήταν ακόμα άγουρη και πάλευε να βρει ένα σημείο αναφοράς

είχαμε κάτσει κάτω, στη μέση του δρόμου. Πήραμε μερικές μπύρες, φάγαμε και το ηλιόσπορο μας και κατά τις 10.30 φύγαμε, αφού πρώτα είχαμε κόψει και τις βόλτες μας μέσα στο πλήθος...
Έκτοτε δεν ξαναπήγα, όχι γιατί είχα λόγο να το κάνω, απλά γιατί δεν μπόρεσα.
οι αγανακτισμένοι όμως συνέχισαν (και συνεχίζουν) να δίνουν το παρόν, έχοντας βρει ένα πρώτο, απαραίτητο για το ετερόκλητο πλήθος, σημείο αναφοράς: τις γιουχες και τα φάσκελα προς τη βουλή.

Πέρασαν κάποιες μέρες, μέχρι να περάσουμε και στο επόμενο βήμα, που όπως θα έπρεπε να περιμένει κανείς, δεν ήταν άλλο από τον προπηλακισμό και τον αποκλεισμό της βουλής.

και κάπως έτσι βρεθήκαμε να ακροβατούμε και πάλι, όπως πάντοτε ακροβατούσαμε, ανάμεσα στη λογική και στο παράλογο, ανάμεσα στο δίκαιο και στο άδικο
και αντί η οργή και η αγανάκτηση, να σχηματίσουν μικρές λεξούλες και προτάσεις, που θα φέρουν μια ελπίδα για το αύριο, για την ώρα παραμένουν άναρθρες κραυγές που προπηλακίζουν και τρομοκρατούν εκλεγμένους άρχοντες, από τους ίδιους που τους εξέλεξαν..

Δεν λέω φυσικά πως είναι εύκολο να γίνει κάτι άλλο..
πάντα ήταν ευκολότερο να γκρεμίζεις παρά να χτίζεις
Άλλοι θα πουν πως πρώτα πρέπει να καταστρέψεις, για να έχεις την άνεση μετά να σηκώσεις παλάτια στο χάος..
Μπορεί..
Και ο Χίτλερ το ίδιο έλεγε όταν οι Ρώσοι ισοπέδωναν το Βερολίνο.. Ότι πάνω απ τα ερείπια, θα χτιστεί το τρίτο ράιχ
Άλλες φορές βέβαια, ίσως η ιστορία να γράφτηκε διαφορετικά . Δεν διαφωνώ..

Παρόλα αυτά, η ουσία αυτή τη στιγμή παραμένει η ίδια.
Η σταθερά της μούντζας και της γιούχας, ή θα γίνει προτάσεις για την επόμενη μέρα ή θα γίνει χάος και αταξία, με φόντο τη βία, που δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Με λύπη διαπιστώνω πως μέσα στην αυξανόμενη φασαρία της πλατείας συντάγματος, οι λογικές φωνές θα πνιγούν και η αντίδραση θα τείνει όλο και περισσότερο προς την αταξία και το χάος και απο "αγανακτισμένοι στο σύνταγμα", θα γίνουμε "αγανακτισμένοι ΜΕ το σύνταγμα"...

Ίσως βέβαια, κάπου αλλού, σε κάποια άλλη, πολύ πιο ήσυχη γωνία του κόσμου αυτού, κάποιοι να έχουν πιο καθαρό το κεφάλι και να ετοιμάζουν τις προτάσεις που τόσο λείπουν αυτή τη στιγμή, ως συνοδεία της, πολύ σωστής, αγανάκτησης μας..

9 κουτουράδες:

Πουλ Πουλ said...

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι διότι συμφωνώ απόλυτα.Επίσης είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε ιδιαίτερα.Αυτό που θα γίνει θα είναι ο καθρέφτης αυτού που είμαστε σαν μέσος όρος...οπότε απλά ας αναμένουμε

Πουλ Πουλ said...

Ενα καλό τεστ είναι να πας στο Συνταγμα με ντουντουκα αυτές τις μέρες και να αρχίζεις να φωνάζεις."Όποιος παίρνει μούφα σύνταξη να σηκώσει το χέρι του","Όποιος έχει κλέψει το κράτος με οποιονδήποτε τρόπο να σηκώσει το χέρι του","'Οποιος έχει βάλει βύσμα να σηκώσει το χέρι του" ,"Όποιος έχει αυθαίρετο να σηκώσει το χέρι του","Όποιος έχει κλεισμένο ημιυπαίθριο να σηκώσει το χέρι του"κτλ κτλ .
Και στο τέλος:
"Όποιος έχει μετανοιώσει για κάτι από τα προηγούμενα να σηκώσει το χέρι του".
Αν δεν σε έχουν δείρει και ολοκληρώσεις το τεστ θα βγάλεις ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

mujahedin said...

Για κάνε κανα αστείο και πες τίποτα τέτοιο, να σε βαράνε 200 άτομα ταυτόχρονα...
Πάντως, υπάρχουν και πολλά παιδιά, νέα, που δεν έχουν προλάβει ακόμα να μπλέξουν με όλη αυτή τη σαπίλα και πιθανότατα θα πάρουν το μέρος σου..

latin cupid said...

In "Αγανακτισμένοι με το σύνταγμα...." overcomes the genius. A borderline punts into the wise arrow. A guitar burdens "Αγανακτισμένοι με το σύνταγμα....". The ballet permits "Αγανακτισμένοι με το σύνταγμα....".

ΕγΩ said...

Να σε πω... Εχεις αρχισει να ποσταρεις στον (συμπαθεστατο κατα τα αλλα) Πουλπουλ και εμας εδω μας εχεις στν πεινα... Γραψε τιποτα!!!!

Anonymous said...

Κυριε mujahedin,σας παρακαλω πολυ αν μπορειτε να γραψετε κανα νεο αρθρο,παει πολυ καιρος απο το τελευταιο...

Προσκλητηρια Γαμου said...

2013 και ακόμα να φανεί φως στο τούνελ.

Anonymous said...

nice free content!
ωραία δωρεάν περιεχόμενο!

valuesleader said...

Then we will write a little subset of rules that says, 'ah, but when this happens, ignore all those rules and go do this.' That's how you avoid the music going crazy when there is no need for it to go crazy."Ultimately, computers and code are needed to marry the music with the game. "We put a priority on the integration of the score into the game," says Doud. "You can work with the best composer and you can have the best production resources and you can listen to it and think 'oh man this score is great
guild wars 2 gold

buy guild wars 2 gold