Wednesday, April 4, 2007

Σκατά στην Νέο-Ραπ και το RnB…

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την εποχή που φορούσα κονκάρδες των Public Enemy, καπελάκι Detroit Pistons και άκουγα rap κάνοντας τους γύρω μου να απορούν, αφού τότε για τον έλληνα υπήρχαν όλα και όλα τρία είδη μουσικής: Ελληνικά, Ροκ και Τέκνο. Τρία είδη μουσικής, τρία είδη ανθρώπων. Το να άκουγε κανείς Ραπ το ’90 ήταν ισάξιο με το να άκουγε όπερα ή βουλγάρικη μουσική γάμων, και αυτό τον κατέτασσε αυτόματα στην κατηγορία των εξωγήινων.

Ήταν η εποχή βέβαια που η rap δεν είχε να κάνει με σφίχτες που τραγουδούν για το πόσο μάγκες είναι, με τις ρίμες τους να συνοδεύονται από φλώρικα λουπάκια, ενώ ξέβυζες γκόμενες χορεύουν γύρω τους απλά και μόνο για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του ράπερ περί “pieces of pussy”. Ούτε βέβαια ήταν τότε τόσο τρέντι και γαμάτο να ακούει κανείς την μουσική των γκέτο.

Οι εποχές και οι καιροί άλλαξαν όμως. Οι μαύροι των γκέτο πέθαναν από το κρακ και οι τελευταίοι επιζώντες αφροαμερικάνοι ήταν οι πασαλειμμένοι με λάδι, νεόπλουτοι μαυρούκοι, που μεγάλωσαν στο Bel-Air οδηγώντας porsche, και απλώς ήθελαν να μας δείξουν πόσο καλογυμνασμένοι και συνάμα σκληροί τύποι είναι, χαϊδεύοντας τον κώλο μιας σιλικονούχας γκόμενας με το ένα χέρι και κρατώντας το ούζι με το άλλο.

Καθότι όμως τύγχαναν αρκετά φλώροι για να ραπάρουν σαν τους Onyx ή τους NWA, προτίμησαν να δημιουργήσουν το τρέντι ξέρασμα τις ραπ, αυτό που σήμερα ονομάζουν RnB. Αυτή τη μαλακία που μαζεύονται και ακούν στα club της παραλιακής και στο Κολωνάκι οι διάφοροι κάγκουρες παρέα με τις ψωνισμένες γκόμενες τους. Η μετεξέλιξη των ανθρώπων του κρομανιόν, που κάποτε πίστευαν ότι ο Ice Cube οδηγεί στην πρέζα, ενώ ο Γονίδης είναι η σωτηρία της πνευματικής υπόστασης του σύγχρονου Έλλην…

Είναι κρίμα για όλους αυτούς που ποτέ δεν κατάλαβαν πόσο χοντρόμαλάκες είναι που πιστεύουν ότι οι διάφοροι αμερικάνοι mcs/djs είναι super cool motherfuckers, που ραπάρουν όλο μαγκιά και σεξουαλικότητα. Είναι κρίμα που βάζουν στερεοφωνικά στα αυτοκίνητα τους με σκοπό μόνο και μόνο να ακούν αυτές τις πίπες (ή να βρουν καμιά γκόμενα να τους κάνει πίπες). Είναι κρίμα που τα μπουζούκια και το U-Matic έχασαν μέρος της καγκουροπελατείας τους…

Ειλικρινά, δείχνω με μεγαλοπρέπεια τον τριχωτό μου κώλο σε όλους τους!

“So if I see you at a show, in the front row, I'll call you a bitch or dirty-ass hoe”

0 κουτουράδες: