Saturday, August 11, 2007

Το όνειρο


Το λοιπόν, πάει καιρός που έχω να γράψω ένα κανονικό ποστ. Ένα στα όρθια είχα γράψει, σαν πήδημα-αστραπή, λίγες ώρες πριν φύγω για τις διακοπές μου και από τότε έχει περάσει κοντά ένας μήνας. Οι λόγοι της απουσίας μου πολλοί, σημαντικότερος όμως λόγος ήταν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις (ναι, έχω και τέτοιες)! Κλέβω πάντως λίγο χρόνο σήμερα για να σας περιγράψω το συμβολικό όνειρο που είδα εκεί που κοιμόμουν σαν κούτσουρο χθες το βράδυ...

Ήμουν λέει σε ένα άγνωστο μέρος, σαν παζάρι δίσκων ή κάτι τέτοιο, όπου όμως εγώ δεν πουλούσα δίσκους, αλλά κόμικ. Σκάει λοιπόν ένας μυστήριος, με πολλά παραδάκια και μου λέει ότι αν του δώσω τη συλλογή μου από Λούκυ Λουκ θα μου δώσει 25.000 Γιούρια! Παθαίνω πλάκα.. Έπιασα την καλή, λέω! Θα αγοράσω τα 192 τουρμπάτα άλογα που ονειρεύομαι! Δεν το σκέφτομαι παραπάνω, του δίνω τα κόμικ, μου δίνει τα παραδάκια και... Ξυπνάω μούσκεμα στον ιδρώτα!
"Μαλάκα, ξεπουλήθηκες! Πούλησες τους παιδικούς σου ήρωες για τέσσερις ρόδες!!"
Πετάγομαι σαν ελατήριο και ανεβαίνω στην κομικοθήκη! Ευτυχώς, ο Λούκυ είναι στη θέση του! Τσίφτης, μάγκας και καραμπουζουκλής όπως πάντα! Ήταν απλά ένα όνειρο.. Συμβολικό αδιαμφισβήτητα, το ίδιο σημαντική όμως ήταν και η απευθείας αφύπνιση μου, ο ιδρώτας που με είχε λούσει, το τρέξιμο που έριξα για να ανακαλύψω ότι όντως, ευτυχώς, ήταν όλα απλά ένα όνειρο..

Μέτα από όλη αυτή τη νυχτερινή περιπέτεια βέβαια, μπήκα σε σκέψεις. Μήπως είμαι υπερβολικά ανώριμος που δεν θα αντάλλαζα με τίποτα τους παιδικούς μου ήρωες; Οι περισσότεροι που με γνωρίζουν με έχουν ούτως ή άλλως για ανώριμο βέβαια, άλλα αυτό το λένε χωρίς να γνωρίζουν το σεβασμό που έχω στον τύπο με το άλογο που μιλάει.. (που να γνώριζαν και αυτό δηλαδή). Αν όμως ξεπουλούσα όλα αυτά που με μεγάλωσαν, θα έπαιρνα κάποιου είδους πιστοποιητικό ωριμότητας στο τέλος; Αν δηλαδή δεν είχα πάει να δω τρανσφόρμερς τις προάλλες, αλλά είχα προτιμήσει να δω την "ζωή σαν τριαντάφυλλο" θα γινόμουν αυτομάτως αποδεκτός από κάποιου είδους αφαν-γκατέ που γνωρίζει πως να ζει καλύτερα από εμένα και τους όμοιους μου, που βλέπουμε Τζακ-Ας, Μποράτ, Χ-Μεν, ακούμε μέταλ, πίνουμε μπάφους και παίζουμε PRO;;;
Αυτές τις σκέψεις έκανα μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος...
..Μετά από μερικές ώρες ξύπνησα, έφαγα κορν-φλέικς, έφτιαξα καφέ, και είδα ένα επεισόδιο Southpark..




*Άνωθεν το πρώτο τεύχος Λούκυ-Λουκ που αγόρασα. "Το κοράκι"... ένα αληθινό διαμάντι. Κάτωθεν, ένα κλιπάκι για να ροκάρουμε...



18 κουτουράδες:

Anonymous said...

Τι μου θύμησες!! Έχω το 1ο τεύχος της...Μανίνας!! Και δεν ξέρω πού είναι!!
Για να εξετάσουμε όμως τι κρύβεται κάτω από την απόφασή σου και τον ιδρώτα σου θα ήθελα να σκεφτείς κάτι: Αν να σου δίνανε € 250.000;;

mujahedin said...

Llara, εδώ θα απαντήσω με το γνωστό: "πούστηδες υπάρχουν πολλοί, χρηματοδότες λίγοι"...
Επί της ουσίας, το σίγουρο είναι ότι θα το παζάρευα λίγο στην αρχή(για να κάνω και τον δύσκολο), αλλά στο τέλος θα έπαιρνα τα παραδάκια. Στην συνέχεια θα περνούσα από την Μαμουθκόμιξ (Σόλωνος 128)και θα αγόραζα ξανά τα ίδια τεύχη προς 5 € το καθένα (περίπου).

Βεβαίως όλα αυτά μικρή σημασία έχουν, καθώς και το ποσό αλλά και τα κόμικ του ονείρατου είχαν συμβολικό χαρακτήρα... Υποθέτω...

Anonymous said...

Ήθελα να δω μήπως όλη η υπόθεση ήταν "when the price is right", οπότε πήγαιναν περίπατο οι συμβολισμοί.
Θα σου εξηγήσω το όνειρο λοιπόν: Προφανώς έχεις βάλει στο μάτι τουτού που δεν αντέχει η τσέπη σου, οπότε το υποσυνείδητο σου υπέδειξε ό,τι πιο πολύτιμο έχεις στην κατοχή σου για να βρεις το παραδάκι.

mujahedin said...

Κοντά έπεσες! Η αλήθεια είναι ότι έριξα αυτή την ιστορία μήπως και μου δανείζατε εσείς τα παραδάκια (που φυσικά και δεν έχω), αλλά, μάλλον τζίφος! Σας έχουν πιάσει οι τσιπιές σας μου φαίνεται!

Anonymous said...

Ας ερθει κανεις να μου αποσπασει το τευχος Νο 5 του Μικρου Παρα Πεντε που φυλαω (χα! σιγα μη σας πω πού) και θα δεις τι θα γινει!

(Με φτιαξες και με Bon Scott!)

mujahedin said...

"Παρά πέντε: Χιούμορ & λαγνεία"! Αυτά είναι, Δον Βενιέρι!
Όσο για τον Bon Scott, ότι και να πω λίγο θα είναι. Ροκ & λαγνεία! Its a long way to the top, if you want to rock&roll...

tzonakos said...

Μικρό "Παρα-Πέντε" εχω φυλάξει 3-4 τεύχη λέμε ! Απαιχταααα...
Λοιπόν, οι παιδικοί ήρωες δεν ξεπουλιούνται. Με τίποτα.
Είναι οι ίδιοι ενα σκηνικό ονείρων, και πώς να ξεπουλήσεις ενα όνειρο ;
Εδω που τα λέμε, για 303.800 € πουλάω τα Αστερίξ μου.
Κι ενα Μπλεκ.

mujahedin said...

303.800 €;;; Τόσα σου λείπουν εσένα;χεχε!
Λοιπόν, εγώ και να πουλούσα τα Μπλέκ μου, θα έσκιζα και θα κρατούσα τις ιστορίες με το "παιδί-πάνθηρα" και τον "τερματοφύλακα-γιατρό". Ο Μπλέκ, μα την ουρά του κάστορα, είναι ένας ήρωας που μπορώ να προδώσω, και το δηλώνω αυτό ξεδιάντροπα! Γιές!

Anonymous said...

Re Asterix den diavazes?

"Polu filos mou!"

mujahedin said...

Καλός ήταν και ο Αστερίξ, δεν αντιλέγω, αλλά προτιμούσα τα καουμποϊλίκια του Λούκι. Ίσως και το μοναχικό του χαρακτήρα να έπαιξε το ρόλο του.. Οι Ντάλτον Bros, Very good friends of mine. If you want anything, tell me, and they will fix you!

Anonymous said...

Όσον αφορά το κόλλημά σου με την πώληση ή μη της συλλογής σου "Λούκυ Λούκ" θεωρώ ότι ορθά σκέφτηκες.
Βέβαια κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς "ανώριμος" από σοβαρές κυρίες αλλά αυτό μην σε απασχολεί ... θα σου κάνω εγώ εντατικά ωριμότητας ... θα σε πάω στο κοσμοπολίτικο νησί της Σερίφου και ειδικά στο μαγαζί "Γιώτ Κλάμπ" όπου και θα εξασκηθείς στο φλέρτ (θα σου φτιάξω και look αλλά Πρέκα με φουλάρι και φρύφι σηκωτώ!) ώριμων κυριών με ύφος. Προσοχή όμως!!!!! ... Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα! ... Θα έχεις να αντιμετωπίσεις και τον μπάρμαν ο οποίος από θέση ισχύος (ως ο "μπαρμαν" του μαγαζιού)θα κερνάει ασύστολα σφινάκια όλες τις γυναίκες του μαγαζιού (Πολύ φίλος μου!!!!)
Αυτά για σήμερα. Πάω να ετοιμάσω πραγματα για να φύγω!

"Πολύ φίλος μου!"

mujahedin said...

Περιμένω να με διδάξεις μάστερ!
**για που το βαλες ΞΑΝΑ;;

Anonymous said...

Πάω Διμηνιό ρε. Δεν με χωράει η Αθήνα!
Φέτος το γάμησα μαλέα μου! Πήρα 4 βδομάδες άδεια!
Φεύγω τώρα ... ήρθε η ώρα ... "και ίσως σας ξαναδώ" (όπως είχε πει και ένας Έλληνας παλιοροκάς που τώρα το ακούνε μόνο κάτι γραφικοί - παραδοσιακοί - αντιτρέντοι τύποι άνω των 30).
Φιλιά.

Υ.Γ. καλά ρε Γκαούτσο είσαι στη δουλειά και παρακολουθείς ανά δευτερόλεπτο το μπλογκ σου?! Το αφεντικό τι θα πει άμα το ανακαλήψει?!

"Πολύ φίλος μου!"

mujahedin said...

Νέγρε μου, κωλοβάρα! Κάνει καλό!
Πάντως, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όχι, δεν παρακολουθώ συνέχεια το μπλόγκ, απλά για κάθε καινούριο comment μου έρχεται μέιλ. Σας έχω όλους...συνδεδεμένους με λίγα λόγια!

Σι για ντούντστερ!

Anonymous said...

Και κατι τελευταίο για να μην ξεχνιώμαστε ... "Me love punani" ... everywhere, in every way, all the way till the end! (καμιά φορά γίνομαι και πολύ μποέμ - ρομαντικός!)
I hope punani loves me back as much as I do!!! If this happens ... I am a happy man.

"Πολύ φίλος μου!"

tink said...

α ρε Γιωτόπουλε...

τι να πω κι εγώ που έχω κολλήσει στο γαμώβαλτο του devil may cry εδώ και 2 βδομάδες; Λες ο dante μου να είναι χαλασμένος;

(αρρωστάκι με το ps εντ βέρυ πράουντ οβ ιτ)

mujahedin said...

Πωπω τι μου θύμισες!! To Devil may cry το έπαιζε ο Ιρλανδός συγκάτοικος στη Γλασκώβη! Ναύλα! Βέβαια εγώ προτιμώ το ΝΒΑ Live, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..

*Γιατί δεν ψάχνεις για κάποιο walkthrough στο internet;; Δε θέλω ψωροπερηφάνιες!

Anonymous said...

Έχοντας διαβάσει αρκετά "Λούκυ Λουκ" θεωρώ ότι "Το Κοράκι" είναι ένα από τα καλύτερα. Έχει και φάτσα Λι Βαν Κλιφ!!!!!

"Πολύ φίλος μου!"