Tuesday, June 10, 2008

Περί σεισμολόγων

Καθώς μετά από κάθε σεισμό βγαίνουν οι διάφοροι παπάρες και λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, η δική μου πρόταση προς όλους εκείνους που ισχυρίζονται πως μαντεύουν σεισμούς είναι να βγουν δημοσίως και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο που να λέει:

"Περίπου τότε, θα κάνει μεγάλο σεισμό εκεί.. Αν τυχών και πέσω έξω, θα δώσω 1.000.000 ευρώ στο ίδρυμα ελπίδα και σε άστεγους.. "

...Τότε, θα μπορούσαμε να τους παίρναμε στα σοβαρά.. Τώρα με την μέθοδο "ράδιο-αρβύλα" και κάνοντας τον μετά-χριστών προφήτη, θα έπρεπε να τρώνε φάπες και πόρτα από κανάλια-ραδιόφωνα-εφημερίδες. Γιατί το να βγεί ο Πιτ Παπαδάκος στο "Φως" και να προβλέψει ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος, εκτός του ότι δεν είναι καν πρόβλεψη αλλά εσωτερική πληροφόρηση, είναι και ότι πιο ανούσιο αλλά και επαγγελματικά "αναίμακτο" μπορεί να προβλέψει ένα μέντιουμ, που η πελατεία του είναι γυναίκες και το αναγνωστικό κοινό του "Φωτός" είναι μπαρμπάδες που βλέπουν τον Μπαρμπή στο Τιβι Μάτζικ και θυμούνται τις εποχές των Ανδριανόπουλων. Με λίγα λόγια, ο Παπαδάκος, απλά χαϊδεύει τα αυτιά των γαύρων χωρίς να ρισκάρει στο ελάχιστο την επαγγελματική του αξιοπιστία.

Οι παπάρες όμως που φοράνε ταμπελάκι "σεισμολόγος" απευθύνονται σε όλους μας όταν μιλάνε για σεισμό.. το ότι είχαν προβλέψει έναν σεισμό που ποτέ δεν έγινε στην Κόρινθο και το Λουτράκι το ξέχασαν. Τώρα θυμήθηκαν ότι είχαν προβλέψει και αλλού. Αν λοιπόν έχουν γκογκόβια και θέλουν να κάνουν τους επιστήμονες, ας τζογάρουν λιγάκι πάνω στις προβλέψεις τους, για να τους πάρουμε και εμείς στα σοβαρά, αλλά και για να αποδείξουν ότι και εκείνοι είναι σοβαροί, εκτός και αν θεωρείται σοβαρό το κάθε περιοδικό τύπου "τρίτο μάτι" στο οποίο δημοσιεύουν τις προβλέψεις τους..

Όσο για τα κανάλια που τους δίνουν βήμα και λόγο, δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτό το τρόπο αδικούν τον Λιακόπουλο, του οποίου η επιχειρηματολογία κινείται στο ίδιο επίπεδο και ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία. Άσε που εκείνος σε τελική ανάλυση δεν είναι καταστροφολόγος, ούτε δημιουργεί πανικό προκειμένου να κερδίσει προβολή και αναγνώρισή..

5 κουτουράδες:

lee said...

Δεν βλεπω ειδησεις, για να αποφυγω τετοια ποστ (και τετοιους πουστ).

Πουλ Πουλ said...

θα απαντήσω με μία σχετική πρόβλεψη απο επιστήμονες του τόπου κατοικίας μου: "Σεισμός Σεισμός Κορύύύδαλλός-Γ*****αι το Αιγάλεω και ο Ιωνικός"
Στα επόμενα μας Προοδευτικής-Ιωνικού & Αιγάλεω λοιπόν μπορείτε να περιμένετε σεισμό με επίκεντρο το "Κολωνάκι του Πειραιά"(Κορυδαλλός) που θα γκρεμίσει ολάκερο το Αιγάλεω και απο τη Νίκαια μόνο τα γραφεία και το γήπεδο του Ιωνικού.
Έτσι απλά και εμπεριστατωμένα....

Πουλ Πουλ said...

Υ.Γ.εννοείται πως το "Κολωνάκι του Πειραιά"(απορώ ποιος μαλάκας το σκεφτηκε αυτό...)θα μείνει ανέπαφο...

Unknown said...

γερή πρόταση.
δεν έχω ιδέα τι είναι τα γκογκόβια
αλλα από τα συμφραζομενα στοιχιματιζω οτι δεν έχουν από αυτά.

να συμπληρώσω την πρόταση με τον όρο: στην τρίτη αποτυχημένη καίγομαι.

mujahedin said...

Αυτόν στη Ρόδο τον είχαν βρει; Για Κεφαλλονιά δεν μας έλεγαν;
Αλλά ναι, το ξέχασα, βρήκαν ότι ήταν νησί..