Thursday, September 3, 2009

Το ζοφερό μυστικό

3η Σεπτεμβρίου 2009..
Στο κτήριο της γωνίας Ιπποκράτους και Ναυαρίνου επικρατεί χάος..
Ένας ψηλόλιγνος κύριος με μουστάκι κερνάει μπύρες και σουβλάκια σε όλο το κόσμο (εκτός από τον χοντρό κύριο, στον οποίο δίνει μόνο μπύρες "Βαγγέλη, δεν έχει σουβλάκια για σένα. Σε παχαίνουν")
Ο κόσμος γελάει και μεθοκοπάει, ενώ κάπου στο βάθος, ένα κασετόφωνο, παίζει τραγούδια της Μαρίζας Κωχ.
Ένας νεαρός, δικηγόρος στο επάγγελμα, πλησιάζει το κασετόφωνο και σταματάει τη μουσική. Βγάζει την παλιά, φθαρμένη κασέτα, και βάζει το CD του Ρέμου να παίξει.
"Να εκσυγχρονιστούμε πρόεδρε." λέει και τα χαμόγελα όλων παγώνουν..
Ο νεαρός δικηγόρος ένιωσε τα γόνατα του να κόβονται και τους τένοντες του να λύνονται σαν κορδόνια από ξεχαρβαλωμένα ολσταράκια
Ο ψηλός μουστακαλής κύριος τον πλησίασε, έσκυψε στο αυτί του και ψιθύρισε:
"Αν ξαναμιλήσεις για εκσυγχρονισμό εδώ μέσα, θα σου κόψω τα αρχίδια, και θα τα δώσω στους Γιάντες να τα σερβίρουν για γαρνιτούρα μαζί με αρακά και αμπελοφάσουλο... Και κανείς δεν θέλει τα αρχίδια του κομμένα και κυρίως, σερβιρισμένα σε ένα τόσο αηδιαστικό πιάτο"
Ο νεαρός δικηγόρος μετά βίας στεκόταν όρθιος τόση ώρα.
Όταν ο ψηλόλιγνος μουστάκιας έκανε ένα βήμα πίσω και χαμογέλασε στα παγωμένα πλήθη (σύνθημα για συνέχιση του γλεντιού) ο δικηγόρος, σωριάστηκε λιπόθυμος στο πάτωμα!

Ο Βαγγέλης (ο χοντρός κύριος), έχοντας επωφεληθεί από την όλη αναστάτωση, είχε μόλις κλέψει ένα δίπιττο κεμπαπάκι και το έτρωγε κρυφά στο μπαλκόνι
"Μαλάκα μου" μουρμούρισε, "τα πράγματα έχουν αρχίσει και ζορίζουν εδώ μέσα. Θα πρέπει να προσέχω τι λέω και τι κάνω από εδώ και πέρα. Δεν θέλει και πολύ να αρχίσει πάλι να τρώει κεφάλια από γατάκια ο μουστάκιας. Ας μην ξεχνάμε και τον τύπο με τις ελιές που τον έβαλε σε ένα κομμάτι πάγου και τον άφησε στα ανοιχτά του Ωκεανού.. Είναι σκληρός καριόλης ο μουστάκιας. Δε μας παίρνει να τα βάζουμε μαζί του"..

Δίπλα του, και χωρίς να το έχει αντιληφθεί, στεκόταν στο σκοτάδι ένας ακόμα χοντρός κύριος, που επίσης έτρωγε κρυφά τη λεία του
"Έχεις δίκιο Βάγκουρα!" Είπε, με φωνή που θύμισε σκιστή πορδή
"Οι κώλοι έχουν σφίξει για τα καλά και εμείς θα πρέπει απλά να κάνουμε τις πάπιες... Πράγμα κομματάκι δύσκολο για δυο βουβάλια, αλλά..."
Κοιτάχτηκαν στα μάτια και κούνησαν το κεφάλι με νόημα, ματσουλώντας με μανία τα σουβλάκια τους. Ο Βαγγέλης ήπιε μια ακόμα γουλιά μπύρα και έσκασε ένα οργισμένο ρέψιμο, βγαλμένο από τα έγκατα της κόλασης.
"Ώρα να επιστρέψουμε. Λείπουμε ώρα και θα καταλάβουν ότι πάλι τρώγαμε στα μουλωχτά. Δεν θέλει και πολύ να το πάρουν χαμπάρι και να μας βάλουν πάλι να χορέψουμε το twist των fat boys"

Επέστρεψαν στην αίθουσα. Ο νεαρός δικηγόρος, κιτρινιασμένος σαν μανδαρίνος έπινε μερικές γουλιές νερό προσπαθώντας να συνέλθει, ενώ ο μουστακαλής χόρευε το Cant touch this, του McHammer, εκτελώντας με περίσσια χάρη τις φιγούρες του μεγάλου αφροαμερικάνου ραππερ και γνωρίζοντας την αποθέωση από τα πλήθη.

Οι δυο χοντροί κύριοι ανακατεύτηκαν με τα πλήθη προσπαθώντας να κρύψουν το φρεσκοταϊσμένο alien που έκρυβαν μέσα στο στομάχι τους, το ζοφερό μυστικό τους, που δεν έπρεπε ποτέ να αποκαλυφθεί.

9 κουτουράδες:

Anonymous said...

εκδωσε το φιλε σε βιβλιο.Να τι θα διαβαζουμε!!Και οχι μαλακιες τυπου Κοελιο και ''στις οχθες του ποταμου Κολεγρο καθισα και εχεσα''

mujahedin said...

Φίλε James D, η νουβέλα που ετοιμάζω (από το 2004) θα είναι ένα σύγγραμμα υψηλών προδιαγραφών, αυστηρά για μελέτη υπό την επήρεια
Τετραϋδροκανναβινόλης (C21H30O2) με ταυτόχρονη κατάποση αιθανόλης (C2H5OH) και κατόπιν φαγώματος κοκορετσίου.. Αμην!


Ακολουθεί το λογοπαίγνιο της ημέρας:

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εξιχρονιστής;;
Ο Καραμαλής,
Έξι χρόνια άντεξε στην εξουσία
Εξι-Χρονιστής!

Αχααααα... Καλό εεεεεε?????

1451 said...

Την παράταιρη συγκέντρωση παρακολουθούσε απο μακριά, μια κοντή, καραφλιασμένη φιγούρα. Το σκοτάδι αποτελούσε τέλεια κάλυψη για το μικροκαμωμένο του σκαρί. Είχε λάβει άλλωστε, εκπαίδευση νίντζα-πολεμιστή. Ηταν παράδοση γενεών στο χωριό του στη Μαντζουρία.
Σιωπηλός αλλα γεμάτος οργή, περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει. Στο σχέδιο που κατέστρωσε με τον βαμπιρικό του υπηρέτη, προβλεπόταν η «τυχαία» διακοπή ηλεκτρισμού στην πολυκατοικία των οργίων και της ανομίας.
Το σύνθημα δώθηκε, οταν η λάμπα της εξώπορτας έσβησε. Ο ανήλαιος εκδικητής άπλωσε τις φτερούγες του, έτοιμος να μπουκάρει στον πράσινο, απο τη γλίτσα, λάκο. Και τότε...

mujahedin said...

@1451
Γαμάει! χαχα

Νόμιζα όμως ότι ο νίντζα-πολεμιστής, βρισκόταν κάπου στην μέση του Ωκεανού, περιφερόμενος πάνω σε ένα κομμάτι πάγου.
Πάλι βρήκε τρόπο και την κοπάνησε. Δεν ήταν τυχαίος άλλωστε. Ήξερε να ξεγλιστράει σαν το σάλιο στην αποχέτευση.

Anonymous said...

Τωρα που το σκεφτομαι,σε κομικ θα ηταν ακομη πιο γαματο φιλε...

mujahedin said...

Μόνο που δεν έχουμε κάποιον να ξέρει να σχεδιάζει κόμικ!
Ίσως να το κάνουμε φωτορομαντζο

Anonymous said...

Το Ρουμπουλια το Γιαννη απο τον Πανισχυρο Μεγιστανα...εχει την τρελα για τετοια...σε αυτονα πρεπει να προτεινουμε...

lee said...

Να προσεχει ο ψιλολιγνος μουστακαλής με τις φιγουρες, γιατι αν στραβοπατησει, τον εφαγε ο χοντροΒαγγέλης.

Anonymous said...

http://mariatweety.blogspot.com

ENA A3IOLOGO BLOG ENOS KORITSIOU MOLIS 24 ETWN.......

PETROS