Thursday, November 5, 2009

Το ελληνικό ΜΕΤΑΛ (?) Ζει!!!

Ψηλαφίζοντας για μουσικές στο Youtube ανακάλυψα τον ήχο του μέλλοντος, και ΝΑΙ, είναι ελληνικής καταγωγής και προελεύσεως. Αρχαιοελληνικής για την ακρίβεια, αν δεχτούμε την άποψη των ιδίων των δημιουργών.

Κιθάρες βαριές και ασήκωτες και συνάμα σχεδόν ξεκούρδιστες. Τύμπανα φιμωμένα, που μετα βίας ακούγονται, σαν να τα έχουν γεμίσει με κάλτσες, και φωνητικά, απλά, εκπληκτικά!

Σαν κραυγή γιαγιάς που της έκλεψαν τη σύνταξη και βγήκε στον Παπαδάκη να πει τον πόνο της. Σαν ουρλιαχτό γάτας που την βιάζει άλογο. Θα έλεγα και σαν βιετναμέζος που του τραβούν τα έντερα από το στόμα, αλλά το έχουν πει άλλοι πριν από μένα.
Απλά, ακούστε το..
Μόνο για σας..... Οι "Ψ.Χ." (το πιάνετε το λογοπαίγνιο ε;)


3 κουτουράδες:

Anonymous said...

Οι κιθαρες ειναι θεοβαρες και τα ντραμς τα σπανε!!Που τους βρηκες φιλε??Τα φωνητικα ειναι λιγο ιδαιτερα,αλλα σαν συνολο αρκετα καλο!
Εκει εξω εχει αρκετα καλα συγκροτηματα,αλλα για να τα βρεις θελει λιγο ψαξιμο και τυχη.Απο μπουζουκια ομως,αλλο πραγμα...

Assurance said...

Είναι πολύ ισχυρό κομμάτι! Δεν αστειεύονται. Γενικά κάνει μπαμ οτι τα παιδιά απολαμβάνουν τους καρπούς πολλών ετών σε ωδεία και studio. Αν δε φτύσεις αίμα πρώτα, δε μπορείς να φτάσεις αυτό το επίπεδο. Μπράβο στα παιδιά.

mujahedin said...

Είναι ξεκάθαρα ο ορισμός αυτού που θα ονομάζαμε grindpunkcore, με φωνητικά ακρίδας σε εποχή ζευγαρώματος.
Για την ακρίβεια, κάπου άκουσα ότι τα φωνητικά είναι ακριβώς αυτό: 1732 μικροσκοπικά μικρόφωνα ακριβείας, στήθηκαν γύρω από μια ακρίδα, και ηχογράφησαν το ερωτικό της κάλεσμα προς τα πλέον βαρβάτα αρσενικά του είδους της.
Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη ακρίδα, αφότου επιδόθηκε σε αχαλίνωτο σεξ με τον εκλεκτό ακρίδο της, του κατασπάραξε το κρανίο, συνεπώς οι πειραματιστές-δημιουργοί, δεν είναι βέβαιοι αν τελικά οι κραυγές της ήταν κραυγές ερωτικού καλέσματος ή κραυγές πείνας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μιλάμε για πολύ ισχυρό κομμάτι, με σπάνια τεχνική, πειραματικά φωνητικά, μεστή, ογκώδη παραγωγή, και πάνω από όλα, ένα μοναδικό βιντεοκλιπ, που κάνει ακόμα και τους Γκοργκοροθ να ζηλεύουν για την ωμότητα του.. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τη σκηνή με το τσιγάρο στο μάτι;; (σκηνή που έπαιξε ο Παπακαλιάτης, γιατί κανείς κασκαντέρ δεν δεχόταν να κάνει)