Thursday, November 12, 2009

Τα στικερς με το Γαϊδούρι βρωμάνε σκατίλα

Σε κάποιο μπλογκ διάβασα το ακόλουθο κείμενο:

"Τι άλλο μπορώ να κάνω με τα γαϊδούρια;"

"Όταν τα γαϊδούρια έχουν πιο πολύ φιλότιμο από τα γαϊδούρια. Έχω βάλει τόσες φορές στην γειτονιά μου αυτοκόλλητα "είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου μ' αρέσει" σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα που παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο και αναγκάζουν τους πεζούς να κατεβαίνουν στον δρόμο, και αντί να φιλοτιμηθούν οι εν λόγω οδηγοί ,τα βγάζουν και παρκάρουν πάντα στο ίδιο σημείο.

Τι άλλο να κάνει ο απλός πολίτης δηλαδή ;"
(http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_6730.html)

Καθότι αυτό που έγραψε ο αγαπητός/ αγαπητή, τελειώνει με ερωτηματικό, θα θεωρήσω πως είναι ερώτηση, και έτσι θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω.

Και πρώτα από όλα αγαπητέ μου, ο "απλός πολίτης" δεν κάνει τον μπάτσο κολλώντας αυτοκολλητάκια! Θα μπορούσα να δεχτώ ότι μια φορά είδες κάποιον προκλητικά παρκαρισμένο και είπες να του τη σπάσεις με ένα αυτοκόλλητο. Εδώ πέρα όμως, μιλάμε για επαγγελματία στικεροκολλητή που στο τέλος θα ζητήσει και ένσημα για την εργασία του!

Συνεχίζω στο θέμα μας, και λέω πως αν σε ενοχλεί τόσο πολύ το σημείο στο οποίο έχει παρκάρει κάποιος, μπορείς άνετα να καλέσεις την τροχαία! Φαίνεται όμως πως δεν θέλεις να καλέσεις την τροχαία, γιατί προτιμάς να κάνεις ο ίδιος τον μπάτσο! Μιλάμε λοιπόν για σοβαρό "θα-ήθελα-να-ήμουν-μπάτσος-απωθημένο"... Ελπίζω το βράδυ να μην ντύνεσαι μπατμπαν και κυκλοφορείς στους δρόμους προσπαθώντας να σώσεις την πόλη από τους «κακούς»

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνεις, εφόσον δεν θες να ειδοποιήσεις την τροχαία, είναι να σταματήσεις να κολλάς γαμημένα αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα του κόσμου και μετά να γράφεις και σε μπλογκς, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες σου, δεν γίνεται τίποτα.. Βασικά, GO GET A FUCKIN LIFE!

Χεστήκαμε για τις φιλότιμες προσπάθειες σου! Αν πιστεύεις ότι με το να κολλάμε αυτοκόλλητα για το κάθε τι που δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα, θα καταφέρουμε κάτι, τότε είσαι μάλλον αφελής. Επίσης, κανείς δεν σου έχει δώσει το δικαίωμα να κολλάς αυτοκόλλητα πάνω στην ξένη περιουσία!

Όσον αφορά το καθεαυτό, ηλίθιο αυτοκόλλητο, και εφόσον μιλάμε για το κέντρο της πόλης, ο κόσμος δεν παρκάρει "όπου γουστάρει", αλλά "όπου βρει" και αυτό είναι μεγάλη διαφορά!!!

Διότι σε τελική ανάλυση, έχεις καταλάβει ότι ζεις σε μια πόλη, που δεν είναι, και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, ανθρώπινη; Ξεχάστε τα παρκάκια, τους πεζόδρομους και τις σαχλαμάρες που ονειρεύεστε. Το κέντρο της πόλης είναι για τα αυτοκίνητα και αυτό δεν αλλάζει ούτε με νόμους, ούτε με πορείες, και κυρίως, ούτε με αυτοκόλλητα. Έτσι το φτιάξαμε και έτσι το δεχτήκαμε και τώρα ζητάμε τα ρέστα; Ψάχνουμε χώρο για τους πεζούς και πάρκα για τα παιδάκια; Είναι σαν να ζεις στην Γερμανία και να ζητάς να φύγουν οι Γερμανοί για να γίνει η χώρα καλύτερη!
Η Αθήνα ανήκει στα αυτοκίνητα της και στις πολυκατοικίες της, είτε μας αρέσει, είτε όχι!

Συνεπώς, όλοι εσείς με τα αυτοκόλλητα, έχει φτάσει η ώρα να καταλάβετε πως δεν προσφέρετε τίποτα παραπάνω στην κοινωνία ή στην πόλη με την ανούσια στικεροκόλληση σας, παρά σκουπίδια!
Επίσης, έχει φτάσει η ώρα να βρείτε πραγματικά ενδιαφέροντα στη ζωή σας. Ίσως και φίλους!
Γιατί, ΟΧΙ, Η ΣΤΙΚΕΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΙ! Και φυσικά, δεν σας βοηθά να κάνετε φίλους!!

**-Ο Τζέιμς Σκούνι Πενν, θα κολλούσε ποτέ αυτοκόλλητα με το γάιδαρο;
-ΟΧΙ, και για αυτό όλοι τον αγαπούν!!!

15 κουτουράδες:

Pastaflora said...

Έλα μαζί μου μια μέρα για να δεις τι σημαίνει "κυκλοφορώ στην πόλη με μωρό στο καρότσι". Έλα να περάσουμε μαζί από κλειστες διαβάσεις, από πεζοδρόμια απροσπέλαστα, από πεζόδρομους κυριολεκτικά αδιάβατους... Οχι αυτοκόλλητα με το γάιδαρο θα θες να κολλήσεις, αλλά να πάρεις μια βαριοπούλα και να τα κάνεις όλα λαμπόγυαλο.
Ελα μετά να συνοδεύσεις ένα άτομο με ειδικές ανάγκες. Το έχω κάνει και ήταν μια κόλαση. Πόσες φορές να φωνάξεις την Τροχαία σε μια μέρα; 10-20; Και δεν μιλάω για όσους καβαλάνε απλά ένα πεζοδρόμιο, που είναι κάτι κατανοητό πλέον, αλλά για όσους κοτσάρουν όλο το όχημά τους επάνω υποχρεώνοντάς σε να βαδίζεις μέσα στη μέση του δρόμου.

mujahedin said...

Καλύτερα πάρε βαριοπούλα! Δηλαδή, με το αυτοκόλλητο θα τους κάνεις να παρκάρουν αλλού;
Το θέμα μου είναι ότι πρώτα από όλα, σαν μορφή αντίδρασης το αυτοκόλλητο δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα και είναι περισσότερο τρεντ παρά πράξη ουσίας.

Πάντως, και εγώ γνωρίζω κόσμο που αναγκάζεται να παρκάρει σε περίεργα σημεία ακριβώς γιατί μεταφέρει ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, ή γιατί προέκυψε κάποιο πρόβλημα.
Ποτέ δεν ξέρεις για ποιο λόγο κάποιος παρκάρει εκεί που παρκάρει. Μπορεί να το κάνει γιατί είναι γαϊδούρι, μπορεί όμως να το κάνει γιατί δεν βρίσκει αλλού, μπορεί να το κάνει γιατί έχει να αφήσει έναν άνθρωπο με προβλήματα, γενικά μπορεί να συντρέχουν 100 λόγοι. Δεν είναι υποχρεωτικό εμείς ως πεζοί να έχουμε πάντα δίκιο, ιδίως μάλιστα από τη στιγμή που ζούμε σε μια πόλη όπως η Αθήνα. ..Που ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ να ζούμε σε μια πόλη όπως η Αθήνα..

Anonymous said...

Ετσι ειναι φιλε μου.Τρελα...
Καποιοι νομιζουν οτι ειναι τροχονομοι,προβλημα τους αρκει μην πρηζουν και τους αλλους.Ομως αυτο με το παρκινγκ εχει παραγινει παντου.Εκτος αν ζεις σε καμια ερημια,οπου ησυχαζεις μια και καλη απο τα παντα...

Assurance said...

Εδω ο Μουτζαχεντιν θίγει ένα πολύ βαθύ ζήτημα το οποίο είναι το εξής.

Οι κυβερνήσεις και τα όργανα τις εξουσίας, αντί να δώσουν κίνητρα αποκέντρωσης, δουλειές και ανάπτυξη στην επαρχεία καθώς και έργα υποδομής, βρήκαν ένα πιο εύκολο μέτρο. Το Γαιδουροαυτοκόλλητο!!! Όλα αυτά φυσικά υπό ένα πρίσμα "Νοιάζομαι για τον τόπο μου". Ουυυυυυυ!!!!!!!!!! 5μισι εκατομμύρια στην ίδια πόλη δε χωράνε, και ας βάλουν και γοριλοαυτοκόλλητα, και φαλαινοαυτοκόλλητα και οτι αυτοκόλλητα θέλουν. Ένα καλό μέτρο θα ήταν το εξής: Δραστική μείωση φορολόγησης των επιχειρήσεων με έδρα και δραστηριότητες (όχι μόνο τουριστικές) και συγκεκριμένο ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων για κάθε κλίμακα τζίρου στην επαρχεία. Αντίστοιχη (μικρότερη σε ποσοστό λόγω του τεράστιου αριθμού των επιχειρήσεων) άυξηση φορολογικων συντελεστών των επιχειρήσεων στα αστικά κέντρα.

Πολλοί θα τρέξουν να πούν οτι το μέτρο δοκιμάστηκε. Αλλά η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν έφαρμόστηκε με έλεγχο και σωστές διαδικασίες. Αν είναι να έχεις έδρα στην επαρχεία και δραστηριότητες στην Αθήνα δε κάνεις τίποτα. Επίσης, αν κάνεις έδρα στην επαρχεία αλλά δε προσλάβεις ουτε έναν άνθρωπο από εκεί, τότε δε παρέχεις και κίνητρα σε κανέναν για να μείνει εκει και να μή φύγει να πάει Αθήνα. ΟΥΥΥΥΥΥΥ!!!!! ΞΟΥΤΤΤΤΤΤ!!!! Μου έρχεται να ξεράσω τα άντερα μου!!!! Πάω για ένα καφέ στο Κεφαλάρι τώρα να ησυχάσω γιατί ταράχτηκα.

mujahedin said...

Είναι ξεκάθαρο ότι τα γαϊδουροαυτοκόλλητα είναι τέχνασμα των μυστικών υπηρεσιών.. Ένα μικρό ψέμα για να πιστέψουμε ότι η λύση μπορεί να δωθεί απο εμάς τους ίδιους.

Αντ' αυτού, τελικά οδηγούμαστε σε κοινωνικό κατακερματισμό και πόλεμο πεζών-οδηγών. Με λίγα λόγια, μας βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για να την περνούν αυτοί ζάχαρη!

Πουλ Πουλ said...

Αγαπητέ φίλε,
θα ακθέσω την άποψη μου όσο πιο νηφάλια μπορώ(όχι λόγο εκνευρισμού,απλά έχω πιει ήδη 2 τζιν τονικ και δύο τζακ και είμαι ήδη στη δια διαδικασία ενός χειγκ)
Στη γωνία του σπιτίου μου,στη συμβολή με την κεντρική οδό Γρ.Λαμπράκη υπάρχει μια στάση λεωφορείου(ποθ κακώς υπάρχει στη γωνία στενού και λεοφώρου....)
Κάποια στιγμή,όπως κάθε μέρα,κάποιος καραμαλάκας είχε παρκάρει ακριβώς πάνω στην στάση.Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχω απολύτως καμία ορατότητα στην λέοφώρο,που θα είχα αν δεν είχε παρκαρει κάποιος εκεί.Αν και κάτοικος της περιοχής και εμπειρος στην συγκεκριμένη έξοδο την έχω πατήσει δύο φορές αναίμακτα.Την πρώτη φορά ίσα που άγγιξα έναν ταρίφα.Δεν πάθαμε ζημιά,οκ.Την δεύτερη φορά,πραγματικά επειδή κάποιος καραγκιόζης είχε παρκάρει πάνω στην στάση,δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑ να δω ένα μηχανάκι.Πάλι καλά ο άνθρωπος έκανε ελιγμό και δεν τον σκότωσα.Μου τα έψαλε αν και δεν έφταιγα,και τελικά το κατάλαβε και ο ίδιος.Συγνώμη αγαπητέ, αλλά το γαμημένο κολάμαξο που είχε παρκάρει εκεί,άξιζε φωτιά και φρεσκο σκατό στο τιμόνι γιατί παραλίγο να σκότωνα άνθρωπο.Αν είχα να του κολούσα του γαμόσπιτου ένα στίκερ θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω.Επειδή δεν έχω στίκερ, γράφω ότι γαμοσταυρίδι για τη μάνα τους και τον πατέρα τους μου κατέβει στο νου από τότε και το αφήνω στο παρμπρίζ τους.Για κάποιο όμως λόγο,το να την λές στους άλλους έχει αποτέλεσμα,όταν έχεις δίκιο.Το αν το κάνεις με στίκερ ή αυτοσχεδιάζοντας έχει μικρή σημασία.
Υ.Γ.Με όλα αυτά δεν παραγνωρίζω ευθύνες πολιτείας για μη υπαρξη παρκινγκ κτλ κτλ.Ειδικά εκεί που μένω,που για την εμπορική κίνηση ο δημος τους γράφει όλους στ'αρχιδια του(Κορυδαλλός)

mujahedin said...

Φίλε Πουλ Πουλ, καταλαβαίνεις ότι τώρα που είδε το ραβασάκι σου, δε θα μπορεί να κλείσει μάτι για 3 μέρες από τις τύψεις!!!
Αν θες λύσεις, κατέβα κάτω και ξεφούσκωσε του τα λάστιχα του καριόλη! Κατούρα μέσα από τη σχισμή στο παράθυρο! Ξεκόλλησε τα τάσια από τα λάστιχα και πάρτα σπίτι σου. Άλειψε κουράδες στο παρμπρίζ.
Το ραβασάκι σου, μάλλον το πέταξε πριν καν το διαβάσει..

Με το αυτοκόλλητο με το γαϊδούρι, απλά καταστρέφεις το περιβάλλον..
Μια μελέτη έδειξε πως για κάθε αυτοκόλλητο με το γαϊδούρι πρέπει να κοπούν 3 δέντρα του Αμαζονίου για το χαρτί του, ενώ τα χρώματα δημιουργούνται από ζωικές ουσίες που βρίσκονται μόνο στο δέρμα των μωρών, σκυριανών πονυ. Για την ακρίβεια, ένα μωρό σκυριανό πονυ, αρκεί για να δώσει μπογιά για μόνο ένα αυτοκόλλητο!
Για κάθε αυτοκόλλητο με το γαϊδούρι λοιπόν, πεθαίνει και ένα σκυριανό πονυ!
Και δεν είναι μόνο αυτό..
Οι χρωστικές αυτές που χρησιμοποιούνται για να δώσουν στο γαϊδούρι την λάμψη που θα εξοργίσει τον κακο-παρκαρισμένο οδηγό, σε συνδυασμό με το χαρτί από παρθένο δάσος του αμαζονίου, και το γυαλί από το παρμπρίζ, δημιουργούν μια σπάνια εξωθερμική χημική αντίδραση, που ολοκληρώνεται με τοπική αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς κελσίου και έκλυση διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχεί στο διοξείδιο που αποβάλει ένα φορτηγό του 1965 όταν κάνει την διαδρομή Λαχαναγορά-Ψαραγορά, σταθερά με πρώτη και 40 χιλιόμετρα την ώρα!

Οι επιστήμονες (όχι εγώ) λένε ότι τα αυτοκόλλητα με το γαϊδούρι καταστρέφουν τον πλανήτη! Θα συνεχίσετε να τα κολλάτε;

ΥΓ. Μου αρέσει που αυτή η συζήτηση διεξάγεται υπό το πρίσμα τόσων κοινωνικό-οικονομικών, αλλά και οικολογικών aspects!

Πουλ Πουλ said...

Επειδή το ραβασάκι απευθυνόταν σε Κορυδαλλιώτη το πιο πιθανό είναι ότι από τα νεύρα του θα πήγε να βάλει εξτρα εξάτμιση.
Το να του σπάσω το παρμπριζ συμφωνώ ότι είναι η καλύτερη λύση,αλλά είχε κόσμο και θα με έδιναν,γιατί δεν είναι δουλειά μου να σπάω παρμπρίζ, αλλά του δήμου-αστυνομίας-του σουβλατζή της γειτονιας να βάλει μια μπάρα για να ην παρκάρουν στην γωνία της λεωφόρου.
Αν του σπάσω το παρμπριζ,θα πληρώνω και από πάνω τον μαλάκα,ενώ αν του σκάσω τα λάστιχα δεν θα γύγει από την γωνία μέχρι να τα φουσκώσει-αλλάξει.Το θετικό είναι ότι σε εκείνη την γωνία υπάρχει παρμπριζατζίδικο,οπότε θα είναι εύκολη η αλλαγή παρμπριζ.Είναι καλός μαστορας και με τον γιο του ήμασταν συμμαθητές στο σχολείο.Η λύση σου να του σπάσω το τζάμι θα συνεισφέρει έσοδα στον φίλο μου λοιπόν,οπότε αυτο ειναι ένα avantage.Τελικά ίσως έχεις δίκιο.Το άμμεσο σπάσιμο τζαμιού θα ενισχύσει τους παρμπριρατζήδες και θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία.Αν τουλάχιστον αναλογιστείς ότι οι περισσότεροι παρκάρουν όπου γουστάρουν,ο κλάδος θα γινόταν ζάμπλουτος.
Για το θέμα της οικολογικής καταστροφής,δεν γνωρίζω τις μελέτες και δεν μπορώ να απαντήσω.Θα πρέπει να το ψάξω καλύτερα.Δεν υπάρχει πάντως λόγος να καταλήξει στα σκουπίδια,κόλα το και εσύ σε άλο τζάμι.
Υ.Γ.Σου ξανακόλλησαν στικερ?

Πουλ Πουλ said...

"γοριλοαυτοκόλλητα, και φαλαινοαυτοκόλλητα"
Φίλε Κιμούρα-μπι νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη ιδέα που έχω ακούσει τελευταία 50 χρόνια....

mujahedin said...

Εμένα μια φορά μου είχαν κολλήσει και αυτό μάλλον γιατί με είδαν πόσο ομορφάντρας ήμουν και με ζήλεψαν.. Δεν νομίζω ότι βραδιάτικα στην περιοχή του Μουσείου έχει νόημα να κολλάει κανείς στικερ, εκτός και αν το κάνει από ζήλια.

Απλά το ποστ έγινε με αφορμή τον "απλό πολίτη" που η δουλειά του είναι να κολλάει συνέχεια αυτοκόλλητα και μετά να μας το θυμίζει με αναρτήσεις σε μπλογκς.
Αν ήξερε όμως την οικολογική καταστροφή που προκαλεί, δεν θα το έκανε τόσο εύκολα όλο αυτό! ,

Μου αρέσει πάντως η οικονομοτεχνική ανάλυση σου, αν και βρίσκεται στα πλαίσια της στήριξης του λόμπι των παρμπριζατζήδων, και ως γνωστών, σε αυτό το μπλογκ είμαστε ενάντια στα λόμπι (εκτός και αν η στήριξη ενός λόμπι μας αποδίδει προσωπικά οφέλη πχ στήριξη των μεγαλοστελεχών επιχειρήσεων)

Πουλ Πουλ said...

Αν καταφέρω να μας εξασφαλίσω ανταποδοτικά ωφέλη απο τα σπασμένα παρμπριζ που θα πηγαίνουμε στον Γιωργο γίνεται δεκτό?

Πουλ Πουλ said...

Εχεις δίκιο πάντως.Το είχε κολλήσει εκείνος ο ξανθός άγγελος από την Ουκρανία που της είχες ρίξει χυλόπιτα...

mujahedin said...

ξανθός άγγελος από την Ουκρανία ε; Ναι.. έχεις δίκιο! Είναι ξεκάθαρο πως αυτό συνέβη!!!

Assurance said...

Για πείτε ρε αλάνια για τον ξανθό άγγελο από Ουκρανία. Πως θα γίνει η φάση? (ρωτάω για να δούμε πως θα την αναμείξουμε με το κοινωνικό aspect των γαιδουροαυτοκολλήτων)

Anonymous said...

Ολα ανηκουν σε μια συνομωσια καλα κρυμμενη στα βαθη του χρονου...
Αυτοκολλητα και παπαριες.Κανε και συ το μπατσο!Μπορεις!!Αυτο θελουν να πετυχουν τα συμφεροντα και τα λομπυ...
Το θεμα ειναι απλο οπως ειπε ο φιλος mujahedin:κανεις φθορες στο οχημα και τελειωσε,σιγα μην το ξαναφησει σε εκεινη την γειτονια.