Tuesday, April 6, 2010

Ο κόσμος σήμερα


Καθώς πολύς λόγος έχει γίνει τώρα τελευταία για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και την συμπεριφορά των άλλων χωρών απέναντι μας, θα τολμήσω έναν παραλληλισμό που θα αναλύσει μερικούς από τους βασικούς παίχτες της παγκόσμιας σκακιέρας. Τους Γερμανούς, τους Αμερικάνους, τους Κινέζους, τους Ρώσους και φυσικά εμάς, τους έλληνες. 

Φανταστείτε λοιπόν την παγκόσμια κοινότητα σαν μια φοιτητική εστία με φοιτητές από όλο το κόσμο. 

Ο Γερμανός είναι το πλούσιο, εργατικό, ασχημομούρικο φυτουκλάκι, που ο καλύτερος φίλος του είναι ο επίσης βαρετός Αυστριακός. Προκειμένου να κοινωνικοποιηθεί και να γνωρίσει γκόμενες, ο Γερμανός διοργανώνει μεγάλα πάρτι, βάζει όλα τα ποτά, βάζει dj, νοικιάζει και το χώρο και καλεί τους υπολοίπους. Οι υπόλοιποι, έχουν ως μοναδική συμβατική υποχρέωση να βάλουν καμιά παλιομπύρα και φυσικά τις γκόμενες.  

Τώρα, ο Ελληνάρας, πονηρός γαρ, πάει στο πάρτι με 2 amstel, αλλά ξεκωλιάζεται στα τζιν τόνικ και κρατάει τις γκόμενες για την πάρτι του. 
Ε, τα βλέπει αυτά ο Γερμανός, βλέπει ότι αφενός δεν γαμάει και αφετέρου ο ελληνάρας του έχει αδειάσει τη μισή κάβα και του έχει κάνει το πάρτι μπουρδέλο, και πάει να πετάξει τον γκρίκουλα έξω από το πάρτι.. Κρατώντας όμως τις γκόμενες..
Έτσι δουλεύει το πράγμα. 

Ο Αμερικάνος τώρα, είναι περίπου στη φάση του Γερμανού. Καλύτερος φίλος του είναι ο τραγικός μονίμως μεθυσμένος αγγλάρας, με τον οποίο κάνει παρέα μόνο και μόνο γιατί μιλάνε την ίδια γλώσσα. Η κύρια διαφορά του Αμερικάνου με τον Γερμανό είναι ότι ο Αμερικάνος δεν κάνει τα πάρτι ο ίδιος αλλά μπουκάρει στα ξένα σπίτια με 15 μπουκάλια τζακ στο χέρι και την πέφτει στις γκόμενες από το πρώτο λεπτό. Αν του γνωρίσεις καμιά καλή γκόμενα, θα πιεις από τα μπέρμπον του, αν όχι, σε περιμένει απ έξω μαζί με τον άγγλο και σε σαπίζει στο ξύλο, γιατί είναι και γεροδεμένος όντας ο αρχηγός της ομάδας ράγκμπι. 

Ο Κινέζος, είναι ο μαρτυριάρης της υπόθεσης. Τον βλέπεις ότι είναι λίγο κακομοίρης και του λες: "εγώ, ο ισπανός και ο τζαμαϊκανός έχουμε 2 μπάφους. Γουστάρεις να πιεις μαζί μας;" αφού λοιπόν το σκεφτεί για λίγο, ακριβώς τη στιγμή που θα χαμηλώσει η μουσική του πάρτι θα φωνάξει: "Ώστε έτσι ε; Θέλετε να με κεράσετε μπάφο;" .. Κάπου εκεί ο Γερμανός θα σας πετάξει έξω από το σπίτι όπου θα σας περιμένουν ο αμερικάνος με τον άγγλο για να σας σαπίσουν στο ξύλο. 

Το τελευταίο καιρό στην εστία έχει εμφανιστεί και ο Ρώσος. Αφού η μάνα του μάζεψε αρκετά χρήματα δουλεύοντας σε κωλόμπαρα της ελληνικής επαρχίας, τώρα μπορεί και εκείνος να σπουδάζει έχοντας μάλιστα πολύ περισσότερα χρήματα από τον Ελληνάρα! 
Αυτός λοιπόν σκάει στα πάρτι με γούνες, χαβιάρι, βότκα και πολλές ξέκωλες φίλες και κανείς δεν μπορεί να μην του κάνει τα χατίρια. Ο Γερμανος και ο Αμερικάνος έχουν ξέκωλα να ασχολούνται, οι ψωμολύσσες, όπως ο Έλληνας, έχουν βότκα να πίνουν, γενικά όλοι είναι ευχαριστημένοι από τον Ρώσο που την ώρα του πάρτι πουλάει προστασία στον Κολομβιανό που πουλάει κοκαΐνη στους υπολοίπους και κλέβει τα laptop από τα υπόλοιπα δωμάτια της εστίας. Πάρτι για τον Ρώσο δεν σημαίνει διασκέδαση. Πάρτι σημαίνει Business!  

Τέλος, οι σκανδιναβοί απλά κάθονται και παρακολουθούν αδιάφορα τους υπολοίπους συζητώντας πολιτισμένα με τις πρώην γκόμενες τους. Πίνουν 2 κουτάκια μπύρα (τις amstel που έφερε ο Έλληνας) και αφού ο dj παίξει Bjork, σηκώνονται και φεύγουν, διακριτικά όπως ήρθαν. 
Οι σκανδιναβοί είναι οι ωραίοι της υπόθεσης

15 κουτουράδες:

Anonymous said...

Και οι Σκανδιναβοι συνηθως εχουν και τις καλυτερες γκομενες!Χιλια ασχημα μπορει να εχουμε,αλλα ο ελληναρας ειναι απογονος των θεων του ολυμπου και συντομα με την επιστροφη των Ελ,θα δοξαστει στα ουρανια...αμην.

Πουλ Πουλ said...

eyge!gamato post

kassandrismoi said...

Γλαφυρή περιγραφή χωρίς οικονομοτεχνικούς όρους και αποδίδει και σωστά την κατάσταση. Σενάριο για ταινία.

mujahedin said...

Θα το γυρίσει σε ταινία Σκανδιναβός σκηνοθέτης του δόγματος '95, όπου όλοι θα σκάνε τσιτσίδι φορώντας δάφνινα στεφάνια και θα επιδίδονται σε όργια.
this is how global economy worx in practice

mujahedin said...

**Η ιδέα για τα στεφάνια και τα τσιτσιδώματα ανήκει στον φίλο Πουλ Πουλ!!! (να τα λέμε αυτά)

kassandrismoi said...

Και με το Oscar τότε αλλά να είναι ποιοτική η ταινία, όπως του γαλλικού σινεμά. χααχαχχα

mujahedin said...

Απλά ποιοτική; εδω μιλάμε για "δόγμα 95". Αγνή, ατόφια κουλτούρα!
(http://www.klg.gr/dogma95.htm)

kassandrismoi said...

Και μάλλον λόγω απουσίας να υποθέσω ότι ο Πουλ Πουλ σε έπεισε τελικά να γυρίσετε την ταινία στο φυσικό της περιβάλλον και φύγατε για την διαδρομή του υπερσιβηρικού?

Πουλ Πουλ said...

Ποια εισαι?Που ξέρεις για τον project "υπερσιβηρικός"?

kassandrismoi said...

Τον project? AAAAAAAAAA χρόνια και ζαμάνια τον ξέρω. Αμ πως! Από το νηπιαγωγείο πριν αποφασίσει να διασχίσει τις τούνδρες για να φτάσει στον Νότιο πόλο. Εσύ από που τον γνωρίζεις? Παίζατε μαζί γκολφ?

mujahedin said...

οφείλω να παραδεχτώ πως η Κασσάνδρα δεν διαψεύδεται στην περίπτωση αυτή και μας αιφνιδιάζει, φίλε πουλ πουλ!!!
Αλήθεια, το έχουμε πει σε τόσο κόσμο το project μας άραγε;;;;;

Πουλ Πουλ said...

we 've got a rat in the house Muja.....
Αμαν βρε Kassandra παιδι μου.Για ενα παραπανησ(ι)ο "v" έφερες τον πανικό.
Και να σου πω κάτι?
Ζηλεύεις που εμείς θα διασχίσουμε την Ρώσσικη στέπα και εσύ δεν πας ούτε μέχρι τη Σαλαμίνα!

mujahedin said...

εμείς βλαδιβοστόκ, και εσείς μέχρι τα κιούρκα, και αυτο με οτο-στοπ!

kassandrismoi said...

Ωραιότατα! Και αυτό θα είναι το θέμα σου για το επόμενο ποστ. 'Ο 'project και η διαδρομή του στην κορυφή του Έβερεστ.

mujahedin said...

Βασικά σκεφτόμουν να ανεβάσω τις ιστορίες ενός πορνόσκυλου