Thursday, May 6, 2010

Την ημέρα που μασκαρεύτηκε ο φασισμός

Όταν στο όνομα μιας υποτιθέμενης "επανάστασης", φοράς μια κουκούλα και συνεχίζεις το έργο του Κορκονέα, τότε δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα μασκαρεμένο φασιστοειδές που ντροπιάζει την έννοια της κοινωνικής εξέγερσης και ξεφτιλίζει τους αγώνες των προηγούμενων γενιών.

Οι σημερινοί "αντιεξουσιαστές" που κατηγορούν τη γενιά του πολυτεχνείου για την μετάλλαξη της σε "γενιά των Καγιέν", θα πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί
"Αν εκείνοι που κάποτε στήθηκαν απέναντι στα τανκ και τη χούντα του Παπαδόπουλου, εξελίχθηκαν σε γενιά των Καγιέν, εμείς, που δεν τολμάμε να τα βάλουμε με τα ΜΑΤ, μα προτιμούμε να σκοτώνουμε συμπολίτες μας την ώρα που δουλεύουν, σε τι στο πούτσο θα εξελιχθούμε;"

Το έχω γράψει και στο παρελθόν. Δεν πιστεύω πως η γενιά μας ή η επόμενη, είναι σε θέση να κάνει οποιαδήποτε μορφή επανάστασης, ατομική ή κοινωνική. Είμαστε γενιές αμόρφωτες και απαίδευτες. Γενιές που δεν γνωρίζουν τι πάει να πει εξέγερση και επανάσταση. Οι κατ’ όνομα επαναστάτες, έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ, που στην ουσία λειτουργούν ως παραστρατιωτική φασιστική ομάδα, και όλο αυτό δυστυχώς εν αγνοία τους! Αν ο υπαρχηγός Μάρκος μπορούσε, θα τους έκοβε τα αυτιά, και θα τους τα δινε για ενθύμιο.

Οι δε υπόλοιποι, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, βυθισμένοι στο κυνήγι της καθημερινότητας, έχουμε πολλά περισσότερα να μας απασχολούν από το πως θα κάνουμε τη χωρα μας καλύτερη. Δώσε μου ένα κάμπριο να κυκλοφορώ και μια ξανθιά γκόμενα να πηγαίνω στα μπουζούκια, και ας δίπλα μου ο κόσμος ψοφάει από την πείνα.
Αυτή είναι η γενιά μας αγαπητοί μου! Είτε μας αρέσει, είτε όχι

Και έρχονται κάτι μέρες σαν τη χθεσινή, που οι φασίστες βγαίνουν στους δρόμους και εκτελούν το αιώνιο φασιστικό καθήκον τους, για να φάμε όλοι μαζί ένα χαστούκι και να θυμηθούμε τη κατάντια αυτής της χώρας και την κατάντια τη δική μας.
Ποιο ΔΝΤ, ποια μέτρα, ποιες διεφθαρμένες κυβερνήσεις; Όλα αυτά δεν ήρθαν από μόνα τους στη χώρα. Εμείς τα φέραμε και εμείς τα συντηρούμε. Οι Έλληνες, όλοι μαζί, αφήσαμε τον φασισμό να μπει ξανά ανάμεσα μας. Οι Γκοτζαμάνηδες και οι Εμμανουηλίδιδες χτύπησαν ξανά, αλλά τότε, το Μάη του 63, υπήρχε και ένας τίγρης που τους όρμηξε και τους γράπωσε. Εμείς, σήμερα, το Μάη του 2010, τι κάναμε; τους είδαμε να καίνε τον τόπο και γυρίσαμε το κεφάλι από την άλλη. "μπανιστιρτζήδες της ζωής" όλοι μας, που έλεγε ο Παυλάρας.

Ας μην απορούμε λοιπόν γιατί 100 άτομα κατέστρεψαν και καπηλεύτηκαν, όπως κάνουν πάντα άλλωστε, τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας. Το έκαναν γιατί τους αφήσαμε να το κάνουνε. Γιατί κανείς δεν αντέδρασε, όπως ποτέ δεν αντιδρούμε σε τίποτα. Ποτέ δεν εμποδίσαμε τους πολιτικούς να κλέβουν, ποτέ δεν εμποδίσαμε την αδικία και το λάθος. Πάντα γυρίζουμε το κεφάλι από την άλλη. Όλα τα βλέπουμε σαν ριάλιτι. "Μπανιστιρτζήδες της ζωής"....

Το ξέρω πως ακούγεται παράδοξο, μα ο κόσμος, οφείλει ο ίδιος να προστατέψει την πορεία και την διαδήλωση. Η κυβέρνηση ίσως να είχε λόγο να επιτρέψει φαινόμενα όπως τα χθεσινά. Επίσης, η αστυνομία χθες, ξεκάθαρα, είχε στηθεί κυρίως μπροστά από τη Βουλή. Ο κόσμος έπρεπε να προστατέψει ο ίδιος τον αγώνα του. Δεν το κανε όμως και έτσι 100 μικροί Κορκονέες καπέλωσαν την πορεία, δολοφόνησαν 3 ανθρώπους και τώρα, βγάζουν την ουρίτσα τους απ έξω και κατηγορούν αυτούς που πάντα κατηγορούσαν, εδώ και όσα χρόνια υπάρχει φασισμός στη χώρα αυτή.

ΥΓ. Και φυσικά, μην ακούσω ξανά τον Καρατζαφύρερ, τον Άδωνη και τον λοιπό συρφετό να διαμαρτύρεται για τους κουκουλοφόρους. Ο φασισμός δεν έχει κόμμα. Φασίστες οι μεν, φασίστες και οι δε. Το ότι οι συγκεκριμένοι δεν ανήκουν στη χρυσή αυγή, δεν σημαίνει πως έχουν ουσιαστικές ιδεολογικές αποκλίσεις από την Χρυσή αυγή.

ΥΓ2. Δανείζομαι ένα απόσπασμα από άρθρο του Σ. Κούλογλου: "είναι προφανές ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει σε όλα τα επίπεδα, από το κοινωνικό και το ηθικό ως το αισθητικό και το πολιτικό"

ΥΓ3. Για το τέλος, η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας "Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά"
Indeed Mr. president. Indeed...

7 κουτουράδες:

Πουλ Πουλ said...

Τι να πρωτοσχολιάσω.....Βασίκά συμφωνώ αλλά θα ήθελα να προσθέσω και άλλα...

mujahedin said...

Μπορείς να προσθέσεις όσα θες..
Το κείμενο είναι ανοιχτό προς συζήτηση

kathysteras said...

Ωραίος μάγκα, όντως αυτό είμαστε επαναστάτες του υπολογιστή. Aλλά με έναν ηγέτη ρε γαμώ την πουτάνα μου δεν θα μπορούσαμε να ξυπνήσουμε λίγο; Γιατί κάτι υπάρχει ακόμα θέληση ρε γαμώτο απλά δεν έχουμε κάτι ή κάποιον να ακολουθήσουμε.

Assurance said...

Εγω τελώ ακόμα υπο σύγχυση. Είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Κατάφεραν οι μαλάκες το πιο καίριο χτύπημα που μπορούσαν ενάντια στο σύστημα!!! Σκότωσαν 3 υπαλλήλους της γαμημένης γενιάς των λίγων ευρώ το μήνα. Θρασύδειλοι!! Σε κανέναν μεγαλοκαρχαρία δε τολμάνε να κουνηθούνε (όλα τα κεντρικά γραφεία τραπεζικών κολλοσών ήταν σε απόσταση αναπνοής απο την περιοχή)!! Γιατί εκεί ξέρουν οτι ο φουσκωτός έχει κουμπούρι και ρίχνει στο ψητό και δε μασάει ούτε απο κάμερες ούτε απο δίκες. Κοτούλες...μπράβο σκότωσαν τους "βολεμένους", τους "καπιτάλες".

Bitch Girl said...

tnx έγραψες πολλά από όσα σκέφτομαι τις δύο τελευταίες μέρες και δεν μπορώ με τίποτα να εκφράσω, με έχει καταπιεί μια απίστευτη απογοήτευση για αυτή την χώρα κ τους κατοίκους της :(

Anonymous said...

Θα ηθελα καποτε να γραφτει ενα βιβλιο για την βια στην συνχρονη ελλαδα.Απο ελληνα και για ελληνα.Να καταλαβω δηλαδη πως εχει παρει τοση διασταση αυτο το φενομενο σε μια τοσο μικρη χωρα.Βια στην Πολιτικη στα γηπεδα στα πανεπιστημια στα μπουζουκια βια Παντου.Δεν υπαρχει η γενια των 700 ευρω.Για μενα υπαρχει η γενια των ΝΤΟΥ.Και ολα αυτα προς τι ακριβος??Αυτο ειναι η απορια μου.

iliokamenos said...

βασικά όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα δειλό επαναστάτη...παλιά χρειαζόμασταν ένα λόγιο για να ξυπνήσει τον κόσμο και να γίνουν "στρατιώτες", τώρα όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ανθρώπους που με όπλο τη διαδικτυακή πένα ψάχνουν άτομα για "ξύπνημα"..