Monday, May 3, 2010

Ορισμοί

Εξεταστική επιτροπή: Μια επιτροπή που συγκροτείται με σκοπό να καθυστερήσει και να περιπλέξει τόσο πολύ μια υπόθεση παρανομίας πολιτικού προσώπου, ώστε στο τέλος να μην προκύπτουν από πουθενά ευθύνες του, αλλά ακόμα και αν προκύπτουν, το συγκεκριμένο πρόσωπο να καλύπτεται από άλλες νομικές διατάξεις, όπως πχ να έχουν παραγραφεί χρονικά τα αδικήματα του ή, ακόμα καλύτερα, να έχει αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Υπολογίζεται πως η πρώτη υπόθεση για την οποία θα βγάλει πόρισμα μια εξεταστική επιτροπή της βουλής, θα ολοκληρωθεί αφότου αποβιώσει ο Μητσοτάκης, όπερ σημαίνει κάπου ανάμεσα στο 2050 και 2100.
Η Εξεταστική επιτροπή είναι για την πολιτική ότι το πλυντήριο για την νοικοκυρά. Καθαρίζει – απολυμαίνει και αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας.

ΚΚΠ: Παλινδρομική κίνηση του κεφαλιού, πάνω-κάτω, υπό μορφή headbanging, σε αργή όμως κίνηση.
Η συγκεκριμένη κίνηση χρησιμοποιείται όταν τα λόγια είναι περιττά, ή γενικότερα όταν καμία φράση δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μας για αυτό που μόλις ακούσαμε, καλύτερα από ένα καλό, αργόσυρτο και σταθερό, ΚΚΠ.

Παράδειγμα των δυο παραπάνω:
Δήλωση πολιτικού - "Η Κυβέρνηση θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για τυχών ευθύνες πολιτικών προσώπων σχετικά με τα σκάνδαλα των: Χρηματιστηρίου, Δομημένων Ομολόγων, Υποκλοπών, Siemens, Βατοπεδίου..."
Αντίδραση ακροατή - ΚΚΠ...

Διότι, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Κάνε και εσύ ένα ΚΚΠ! Μπορείς!

3 κουτουράδες:

Πουλ Πουλ said...

...κκπ...

Assurance said...

Πάντως σύμφωνα με κάποιους, το ΚΚΠ είναι και μία σωματική κίνηση η οποία λειτουργεί ως μέσο για να ψαρέψεις θαυμασμό από τον συνομιλητή σου. Πχ.

"Ξέρεις που πήγα το καλοκαίρι? - ΚΚΠ".

Ο χρήστης του ΚΚΠ δε μπορεί να μαρτυρήσει που πήγε το καλοκαίρι αν ο συνομιλητής του δε ρωτήσει "Πού?". Τώρα αν ο συνομιλητής δε ρωτήσει "πού?" ο χρήστης θα συνεχίσει το ΚΚΠ επ' άπειρον.

Erisadesu said...

KKP