Wednesday, April 27, 2011

Dead End


Νομίζω πως σιγά σιγά όλοι αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο στο οποίο οδηγηθήκαμε

Η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντλήσει, οριστικά και αμετάκλητα, την όποια περίοδο χάριτος μπορεί να είχε, χωρίς να έχει καταφέρει σε κανένα σημείο να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Οι τελευταίοι, ελάχιστοι πιστοί στο θαύμα, κάθε μέρα γίνονται και λιγότεροι. 
Η ελληνική οικονομία βυθίζεται και μαζί της βυθιζόμαστε και εμείς και ολόκληρη η Ευρώπη.

θα ακούσατε ότι το 20% των Φιλανδών αηδιάζει και μόνο στην ιδέα ότι δουλεύουν για να θρέφουν τους κοπρίτες έλληνες, όπως θα έχετε επίσης παρατηρήσει και τριγύρω σας, τον διαρκώς αυξανόμενο νεοελληνικό νεοφασισμό, όπως κυκλοφορεί άλλοτε ξεδιάντροπα γυμνός και άλλοτε μασκαρεμένος με τη φάτσα των διαφόρων Λαζόπουλων.

Αν μας ζητούσαν να ψηφίσουμε την εξόντωση των πακιστανών που βρίσκονται στη χώρα μας, πιστεύει κανείς ότι θα ήταν λιγότεροι από το 20% αυτοί που θα ψήφιζαν υπέρ μιας τέτοιας γενοκτονίας;

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη στο σύνολο της, αρχίζουν και επιστρέφουν στην πάλαι ποτέ μεταπολεμική εσωστρέφεια τους. Το πείραμα της Ευρωζώνης δείχνει ότι απέτυχε παταγωδώς και πανηγυρικώς, δια μέσου πασχαλιάτικων πυροτεχνημάτων και η λαϊκή ακροδεξιά επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο..

Η αποτυχία των συστημάτων αυτά φέρνει.

Η Ελλάδα για παράδειγμα, εφαρμόζει μια προκλητική για τους πολίτες της, επιλεκτική δημοκρατία
Η Γερμανία, ακολουθεί ακραία αντιλαϊκές πολιτικές εδώ και μια δεκαετία και ζητά και από την υπόλοιπη Ευρώπη να ακολουθήσει το παράδειγμα της
Η Ευρώπη στο σύνολο της είναι περισσότερο νεοφιλελεύθερη και από τις ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι πολίτες δεν ποτίστηκαν ποτέ με το μικρόβιο της ενότητας αφού κανείς δεν έδειξε ποτέ να βλέπει με ιδιαίτερη συμπάθεια οποιονδήποτε τόπο πέραν του δικού του. Το ευρωσύνταγμα συζητήθηκε, ξανασυζητήθηκε, και τελικά δεν προχώρησε ποτέ.

Τι αποτυχημένες πολιτικές μας οδήγησαν εδώ, και που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον;

Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο εχθρός είναι οι κουτόφραγκοι που θέλουν να αγοράσουν τη Σαντορίνη και να την μετατρέψουν σε πετρελαιοπαραγωγική μονάδα, ούτε ότι Ορκς και λοιπές σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να σβήσουν το πυρσό του ελληνικού πολιτισμού, γιατί τους τρομάζει η λάμψη του. Ο πυρσός αυτός άλλωστε έχει σβήσει προ πολλού...

Είμαι όμως από αυτούς που πιστεύουν ότι η επίθεση στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη ευρωζώνη, γίνεται από συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα που κρίνουν, ίσως και ορθώς, πως η ύπαρξη κυβερνήσεων το μόνο που φέρνει είναι αργοπορία, διαφθορά και καθυστέρηση στην ανάπτυξη (και το κέρδος) ...

Με λίγα λόγια, αυτό που εγώ βλέπω (και φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος) είναι μια ανοιχτή επίθεση στο σύστημα της δημοκρατικής διακυβέρνησης των κρατών με σκοπό την συρρίκνωση και την αποδυνάμωση του όσο το δυνατό περισσότερο..

Ταυτόχρονα, βλέπω και μια επίδειξη δύναμης.
Οι αγορές σήμερα έχουν πάρει την έννοια της θεότητας
Ανεβαίνουν τα spreads και λαμβάνονται νέα μέτρα
Υποβαθμίζει η moody's και πάλι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα
Τα όποια μέτρα, πάντα, είναι εναντίον του λαού

Οι αγορές και οι οίκοι παίζουν το ρόλο των θεών και οι λαοί το ρόλο της Ιφιγένειας, που πρέπει να θυσιαστεί για να εξευμενιστούν οι αδιάκοπα οργισμένοι θεοί!

Και μέχρι πότε όλα αυτά;

Μέχρι να εξοργιστούμε εμείς, οι πολίτες, και να τα βάλουμε με τις, πράγματι, ανεπαρκείς κυβερνήσεις μας και να απαιτήσουμε, οι ίδιοι, αλλαγές.

Μέχρι να ζητήσουμε από μόνοι μας, να διαλυθεί κάθε έννοια δημόσιου τομέα
Αφού τα νοσοκομεία δεν δουλεύουν καλά, ας τα κάνουμε ιδιωτικά
και το ΙΚΑ το ίδιο
και τα σχολεία
και την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ και την ΕΥΔΑΠ
Γαμήστε τα όλα.
Πουλήστε τα όλα.
Παραχωρήστε τον δημόσιο πλούτο στους ιδιώτες προκειμένου να επιτύχουμε καλύτερη λειτουργία του και χαμηλότερο (άμεσο) κόστος για εμάς .

Φυσικά, μετά από αυτό, το κράτος δεν θα έχει πια τίποτα, γιατί με την ίδια λογική, ακόμα και την διαχείριση ενός δήμου, γιατί να μην την αναλάβει μια εταιρία management, με μειωμένη διαφθορά και υψηλή παραγωγικότητα, αντί για τον κάθε διεφθαρμένο δήμαρχο;

Εδώ βάζω μια άνω τελεία και ξεκαθαρίζω πως, προφανώς, δεν συμμερίζομαι την φιλοσοφία του νεοφιλελευθερισμού, δυσκολεύομαι όμως να πάρω και το μέρος του κρατισμού.
Μακάρι να μπορούσα να τον υπερασπιστώ, μα δυστυχώς δεν μπορώ.. Κανείς δεν μπορεί. Η διαφθορά και η σαπίλα του, μας έχει κλείσει τα στόματα και έχει αφήσει να κοιτάζουμε τις εξελίξεις σαν σαστισμένοι σύντροφοι στη Μόσχα του 89.
Η σαπίλα αυτού που θα θέλαμε να υποστηρίζουμε, μας στερεί το δικαίωμα στον αντίλογο…

Ο νεοφιλελευθερισμός κάνει την μεγάλη του επίθεση αυτή τη στιγμή και το κρατικό σύστημα, σάπιο όπως ήταν, δείχνει ανίκανο να αντιδράσει..
Ένα σύστημα αποσαθρωμένο και ξεδιάντροπο, αφήνει σήμερα τους πολίτες του μετέωρους, μπερδεμένους και εκτεθειμένους στις εξελίξεις.

Εαν η επίθεση ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα περάσουμε σε μια μορφή νεοφεουδαρχίας, όπου το κράτος θα έχει από ανύπαρκτο μέχρι διακοσμητικό ρόλο και η εξουσία θα βρίσκεται, απροκάλυπτα πλέον, στα χέρια των οικονομικά ισχυρών.

Και αυτό φυσικά θα επιτευχθεί με την ταυτόχρονη διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης, (που μέσα στην γενική μαλακία που την περιβάλει, υπήρξε  ένα τολμηρό, φιλόδοξο και ευγενικό εγχείρημα στη βάση του, όταν  μιλούσαμε για την Ευρώπη των λαών.)

Αν θέλουμε να ανακεφαλαιώσουμε και να αντιληφθούμε τι συμβαίνει γύρω μας αυτή τη στιγμή, θα λέγαμε πως μια θύελλα νεοφιλελευθερισμού σαρώνει την Ευρώπη και χτυπάει την ευρωπαϊκή ένωση και τις κυβερνήσεις της, στην καρδιά τους, έχοντας αντιληφθεί προ πολλού την μεγάλη έλλειψη συνοχής που επικρατεί εντός της ευρωζώνης.

Η οποία ευρωζώνη, αν δεν αποτελείται από πολιτικά ανδρείκελα που απλά ετοιμάζουν την μετάβαση του συστήματος, οφείλει να αντιμετωπίσει ενωμένη την επίθεση αυτή, με λαούς μονιασμένους και έτοιμους να συνεργαστούν για το κοινό καλό, για την προστασία της κοινωνίας και των ανθρώπων.
Όσο οι ίδιοι οι πολίτες όμως, έχουμε προγραμματιστεί για να μισούμε τους γύρω μας, θα βάλουμε μόνοι την ταφόπλακα μας και θα οδηγηθούμε στην Νεοφεουδαρχία και την εσωστρέφεια, στο θάνατο του πολίτη της Ευρώπης και στη γέννηση του πολίτη-υπαλλήλου.
Γιατί ας το παραδεχτούμε, μόνοι μας την οδηγούμε εκεί την κατάσταση..


ΥΓ. Τα κορίτσια είναι για εμπλουτισμό του κειμένου 



7 κουτουράδες:

Πουλ Πουλ said...

Πολύ σωστό φίλε...απλά πολύ σωστό...δεν έχω να προσθέσω κάτι...εκτός ίσως από έναν ωραίο κώλο στο τέλος του post...

mujahedin said...

καλύτερα τώρα?

Anonymous said...

Sasha Grey forever!!

Assurance said...

Μία σύγκριση:

Αμερική
Ο Wesley Snipes είναι 3 χρόνια στη φυλακή για φοροδιαφυγή από το 2008. Το ίδιο και ο βουλευτής M.V. Collins.

Ελλάδα
Ο Βοσκόπουλος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ μετά το ποινικό δικαστήριο της υπόθεσης φοροδιαφυγής των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ πληρώνοντας 5.500 ευρώ.

Αυτή είναι η Ελλάδα.

Κροατία
Τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας, Ίβο Σαναντέρ, που κατηγορείται για διαφθορά ενώ έχει ήδη φυλακιστεί, δέσμευσαν οι αρχές της χώρας.

Ελλάδα
... το αφήνω γιατί θα μπουκώσει το καλώδιο...

Αυτή είναι η Ελλάδα.

Αγγλία
Στην Αγγλία βλέπεις μπάλα και είσαι τόσο κοντά που μπορείς να κάνεις και high five με τους παίκτες (αν επιτρεπόταν). Οι χούλιγκανς της δεκαετίας του 80 ακόμα και σήμερα πρέπει να δίνουν το παρόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε Κυριακή σε ώρες αγώνων.

Ελλάδα
Για έναν αγώνα μπάσκετ, το γήπεδο έχει 2 διμοιρίες ΜΑΤ και διπλό διχτυ ανάμεσα στους παίκτες και τους οπαδούς. Πάς με το διαρκείας σου και στη θέση σου έχουν κάτσει ΚΑΦΡΟΙ.

Αυτή είναι η Ελλάδα.
με greek idol και dancing with the stars.

Assurance said...

Και ένα μπράβο για τις κολλάρες!!! Τα κορίτσια το αξίζουν.

mujahedin said...

ΌΧΙ ΡΕ ΜΑΝ!!!
Ο ΟΥΕΣΛΙ ΣΝΑΙΠΣ ΦΥΛΑΚΗ???

Για αυτό δεν πήγε φυλακή και ο Βοσκόπουλος.. Η ανθρωπότητα δεν θα μπορούσε να δεχτεί δεύτερο τέτοιο πλήγμα!

Πάντως, για να καταλάβεις ότι το σύστημα είναι δίκαιο, αν κάνεις εσύ μαλακία, θα ρουφάς τα καυτά αρχίδια της δικαιοσύνης από την στιγμή που θα την κάνεις, μέχρι και να ψοφήσεις...

Anonymous said...

nice free content!
ωραία δωρεάν περιεχόμενο!