Wednesday, May 25, 2011

Η τελική πρόταση για έξοδο απο τη κρίση..

Αφού η κοινή ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα των υπερχρεωμένων κρατών της ΕΕ φαίνεται πως έβαλε τη πούτσα στη πλάτη και έφυγε τρέχοντας, έχω αρχίσει και νοιώθω πως κάθε έλληνας πρέπει να αισθάνεται σαν ήρωας σε ταινία του Φελίνι. Υπάρχει κάτι το φευγάτο πλέον τριγύρω μας. κάτι το κουκουρούκου πάουερ ρέιντζερ.
Δεν το αισθάνεστε και εσείς; Όταν περπατάτε στο δρόμο δεν αισθάνεστε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει; ότι μπορεί να αρχίσει να βρέχει βατράχια ανά πάσα στιγμή ας πούμε;

Νομίζω ότι η χώρα ζει τις δόξες της. Είμαστε οι κατάπτυστοι της Ευρώπης και ταυτόχρονα αυτοί που τρώνε και όλη τη πούτσα.

Έχεις μόλις επιστρέψει από τη δουλειά σου. Είσαι κουρασμένος και κάθεσαι στον καναπέ σου να κάνεις ένα τσιγάρο. Ξαφνικά αρχίζει και βροντάει η πόρτα σου.
Ανοίγεις τρομαγμένος
Μπαίνουν μέσα τρεις κουστουμάτοι
Χωρίς κουβέντα παίρνουν την τηλεόραση σου και φεύγουν
Πριν βγουν έξω, γυρνάει ο ένας και σου λέει
-Λαμόγιο. ήθελες και plasma 42 ιντσών για να βλέπεις dancing with the stars
φτύνει στο πάτωμα και φεύγει..

μην τσαντίζεσαι
υπάρχουν και χειρότερα
στο Μπιγκ Λεμπόφσκι θα σου είχαν κατουρήσει και το χαλί

Και τώρα θα παρουσιάσω την δική μου πρόταση για έξοδο απο την κρίση:

ξεκινάω με μια ερώτηση :
ποια χώρα από τις ακόλουθες τρεις (και τους κατοίκους της) θεωρεί λαμόγια και απατεώνες όλος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή;
Την Ελβετία, την Ελλάδα ή το Λιχτενστάιν??

Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη
Φυσικά την Ελλάδα
Γιατί να θεωρεί τους άλλους 2 λαμόγια άλλωστε;

Η Ελβετία λοιπόν, έχει ένα συμπαγές τραπεζικό σύστημα, στο οποίο τοποθετούν και ξεπλένουν τα χρήματα τους όλα τα λαμόγια του πλανήτη..
έχετε περάσει ποτέ από την Ελβετία να δείτε τι γίνεται, πχ στην Ζυρίχη?
Έχει 1000+1 τρόπους για να ξοδέψεις χρήματα που προφανώς δεν θέλεις να ξοδέψεις αλλού, γιατί φυσικά δεν μπορείς να ξοδέψεις αλλού...
Η Ελβετία λοιπόν είναι μια καθ όλα ευυπόληπτη χώρα που λειτουργεί ως το πλυντήριο χρήματος κάθε λαμογιάς του πλανήτη.
Και τα δικά μας λαμόγια, εκεί έχουν τα χρήματα τους.
Παρόλα αυτά, κανείς δεν θεωρεί λαμόγια τους Ελβετούς

Το Λιχτενστάιν τώρα, έχει συνολική έκταση 160 τετρ. χλμ. και παρότι έχει μόλις 35.000 κατοίκους, έχει 80.000 εταιρείες που το δηλώνουν ως έδρα τους!! Καταπληκτικό ε?
Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι η φορολογία των επιχειρήσεων στο μικρό αυτό κρατίδιο είναι μόλις 1,2%!!!
Μιλάμε λοιπόν για μια χώρα "ειδικού φορολογικού καθεστώτος" ή αλλιώς φορολογικό παράδεισο..

Αντί λοιπόν ο έλληνας επιχειρηματίας να φορολογηθεί στην Ελλάδα, μεταφέρει την έδρα του και φορολογείται στο Λιχτενστάιν με 1,2% . τα υπόλοιπα χρήματα, τα παντελονιάζει..

Προς θεού όμως, για την κρίση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο επιχειρηματίας που αποφεύγει να πληρώνει φόρους, ούτε η χώρα που τον φιλοξενεί.
φταίει ο συνταξιούχος πατέρας μου, που μετά από 40 χρόνια εργασίας σε μηχανουργία, απαίτησε να πάρει και σύνταξη.. το λαμόγιο!
Σας ακούγεται ειρωνικό αυτό που λέω;

Για ρωτήστε έναν γερμανό πολίτη να δούμε τι θα σας πει
ποιος φταίει; ο πατέρας μου ή ο επιχειρηματίας και το Λιχτενστάιν που παίζουν βρώμικα, αλλά συνάμα, "νόμιμα";

Η Ελλάδα λοιπόν, θεωρείται χώρα λαμόγιων, γιατί ποτέ δεν ξέπλυνε και ποτέ δεν ανέλαβε την φύλαξη μαύρου χρήματος.. Αν αυτά ήταν τα αμαρτήματα μας, δεν θα ήμασταν λαμόγια. Θα ήμασταν ευυπόληπτοι ευρωπαίοι!

Η αμαρτία μας ήταν ότι δανειστήκαμε και τώρα δεν μπορούμε να τα επιστρέψουμε.
Κάναμε κακή διαχείριση με τα δανεικά. Τα φάγαμε και τώρα είμαστε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό

Για το σύγχρονο κόσμο λοιπόν, το ξέπλυμα χρήματος και η γενικότερη συνεργεία σε διακίνηση μαύρου χρήματος, δεν είναι παράνομη και κατάπτυστη πράξη

τα "δανεικά και αγύριστα" είναι αυτά που ενοχλούν..
Δε με ενοχλεί ο νταβατζής που μένει στο ρετιρέ, ούτε ο έμπορος ναρκωτικών που μένει στον πρώτο. Για την ακρίβεια τους συμπαθώ και τους 2, γιατί όποτε χρειάζομαι τσιγάρα και πουτάνες, μου βρίσκουν αυτοί.
Με ενοχλεί όμως εξωφρενικά αυτό το αρχίδι στο ισόγειο που του δάνεισα 1000 ευρώ, και τα 500 τα έφαγε στις πουτάνες (αυτού που μένει στο ρετιρέ) και τώρα δεν έχει να μου τα επιστρέψει..

Κάπως έτσι πάει το πράγμα και με τη χώρα μας για αυτό και πρέπει να δούμε τα πράγματα με άλλη οπτική από εδώ και πέρα

Η πρόταση μου λοιπόν είναι η εξής
Αλλάζει το φορολογικό καθεστώς της χώρας
Για κάθε εταιρία με έδρα την Ελλάδα ο φόρος είναι 5% και ανάλογα με το τζίρο, μειώνεται μέχρι το 2%

Μοναδικός όρος είναι τα χρήματα που διακινούνται να μένουν στις ελληνικές τράπεζες για 2 μέρες.

Με αυτό το τρόπο η χώρα μας θα γίνει ένας Must φορολογικός παράδεισος και οι τράπεζες μας θα αποκτήσουν την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να έχουν όλοι τις καταθέσεις τους σε αυτές.
Όσο για το ηθικό μέρος της πρότασης μου, τα συζητήσαμε ήδη
Αυτή τη στιγμή θεωρούμαστε τα απόλυτα λαμόγια.
Με το να γίνουμε πλυντήριο χρήματος και φορολογικός παράδεισος, μάλλον upgrade θα πάρουμε σε επίπεδα παγκόσμιου σεβασμού

περιμένω τις απόψεις σας για να ολοκληρώσω το σχέδιο και να το στείλω με mail στον πρωθυπουργό της χώρας στο irun2fast@gmail.com

7 κουτουράδες:

Πουλ Πουλ said...

Εγώ συμφωνώ.Απλά έχω μια ένσταση.Αν ήμασταν Ελβετία θα μας είχαν φέρει όλοι τα λεφτά τους και εμείς θα τους τα είχαμε φάει και θα τα είχαμε βγάλει σε κάποια άλλη Ελβετία.Μετά θα μας βομβάρδιζαν.Φίλε δεν το έχουμε.Είμαστε καταδικασμένοι να χρωστάμε και να φεσώνουμε κόσμο.Το έχουμε κάνει με επιτυχία πολλές φορές, θα το κάνουμε με συνέπεια και αξιοπιστία και τώρα!

aphtha said...

Lol και στο συγγραφεα και στο σχολιο. Δεν ξερω πια τι να περιμενω απο αυτη τη χωρα. Μαλλον το να βρεξει βατραχια ειναι το πιο ρεαλιστικο σεναριο απο οσα μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη...

Assurance said...

Πάντως αντικειμενικά πιο πολύ θα σε πείραζε το αρχίδι στο ισόγειο που σου πήρε 1000 ευρώ και δε στα επέστρεψε, παρά ο έμπορος και η πουτάνα στο ρετιρέ. Το πρόβλημα είναι οτι το πραγματικό αρχίδι δανείστηκε όχι 1000 αλλά 500.000.000.000 ευρώ. Και εσένα σου έδωσε τα 1000, και σε ονόμασε αρχιδάκι (τσιράκι-συνένοχος), και αυτός τώρα τα έχει στην Ελβετία και κάνει γάμους στο Παρίσι, και σύ τρώς το ΦΠΑ 23% και την ανεργία στη μούρη. Βλέπεις, για να σου πεί κάποιος οτι μαζί τα φάγατε, δε χρειάζεται να έχετε φάει και τα ίδια. Η μαγγιά των ηγεσιών των τελευταίων 40 χρόνων, ήταν να κάνουν συνένοχο έναν ολόκληρο λαο (ή τουλάχιστον το 70%).

mujahedin said...

@John "The Kimura" Pastas :

Άλλο η συμφεροντολογική πλευρά του ζητήματος και άλλο η ηθική πλευρά του.

Επίσης, ασφαλώς και από πλευράς συμφέροντος, τον δανειστή τον ενοχλεί αυτός που δεν τον πληρώνει.
Απλά αναρωτήθηκα, αν θα έπρεπε να αρχίσουμε να εξετάζουμε και την ηθική πλευρά των πραγμάτων ή αν θα πρέπει απλά να συνεχίσουμε να εξετάζουμε τα πάντα σε όρους χρήματος ..

.. και όλα αυτά φυσικά, χωρίς να βγάζω τις ευθύνες της ελλάδας απο τη μέση. Απλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.
Εδώ εξετάζω την παγκόσμια οικονομική ηθική.

Anonymous said...

nice free content!
ωραία δωρεάν περιεχόμενο!

valuesleader said...

but if it is not implemented into the game correctly then it is going to fall flat."The talent of the people who are making games has matured to the level where it is demanding that the music do a better job. We're at a point where you are seeing a more intelligent use of the music."
cheap guild wars 2 gold

gw2 gold

António Je. Batalha said...

Blog encantador,gostei do que vi e li,e desde já lhe dou os parabéns, também agradeço por partilhar o seu saber, se achar que merece a pena visitar o Peregrino E Servo, também se desejar faça parte dos meus amigos virtuais faça-o de maneira a que possa encontrar o seu blog,para que possa seguir também o seu blog. Paz. António Batalha.