Tuesday, July 28, 2009

περιττώματα πιθήκου κολλημένα στον τοίχο - pt2

Φαντάζομαι όλοι θα έχετε χρησιμοποιήσει, κάποια στιγμή στην ζωή σας την φράση "περιττώματα πιθήκου, κολλημένα στον τοίχο"

Τι θέλουμε να πούμε όμως, όταν λέμε κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με αρκετούς γλωσσολόγους, είναι ξεκάθαρο. Μεταφορικά σημαίνει ότι η κατάσταση είναι τόσο γαμημένη που δεν πάει άλλο, ενώ Κυριολεκτικά, ότι κάποιος, μάλλον ο , κόλλησε κόπρανα πιθήκου σε κάποιον τοίχο..

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και αρκετές διαφωνίες πάνω σε αυτό..
Ο Δρ Γκριζλι για παράδειγμα, θεωρεί ότι στην ουσία είναι ο εθνικός ύμνος των Παγογενών, ενώ ο Γιατσεκ Γκμοχ, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μου είχε πει πως στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει, αφενός γιατί κάποιος να θέλει να κολλήσει κόπρανα πιθήκου σε έναν τοίχο και αφετέρου, γιατί τα κόπρανα να ανήκουν σε πίθηκο και όχι σε γαϊδούρι ή ακόμα (ναι, γιατί όχι;) και σε άνθρωπο.
Πραγματικά, ποτέ δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο Γιάτσεκ με όλα αυτά, η ουσία όμως είναι πως ακόμα και αυτός είχε προβληματιστεί από το γεγονός.

Επίσης, αν αγοράσει κανείς ένα μπουκάλι τεκίλα, το πιει όλο και μετά κοιτάξει στον πάτο του μπουκαλιού, ενδέχεται να βρει μιαν ακόμα εκδοχή σχετικά με την προέλευση της λέξης, όπως επίσης μπορεί να βρει δεκάδες ακόμα απαντήσεις σε υπαρκτά ή και ανύπαρκτα προβλήματα.

Και κάτι τελευταίο, πολύ σημαντικό, που οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους.
Όταν αποφασίζει κανείς να πάει για χέσιμο, προτού κάτσει στη λεκάνη, θα ήταν σκόπιμο να ελέγχει αν υπάρχει χαρτί, προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις στην συνέχεια..

9 κουτουράδες:

Assurance said...

Niwthw oti exw ena symmaxo sthn anazhthsh mou pleon.

"peritwmata pithikou kollhmena sto toixo",

omorfa san ena diamanti sta skoupidia.

Se euxaristoume Muj.

Pisteuw oti kapoia sxesh prepei na yparxei me th gnwsth theothta "O gorilas pou afhne avokado sto tafo twn exthrwn tou".

Tha to psaksw meta to 15Augousto pou tha gyrisw sta ksena.

Anonymous said...

ή εφημεριδα πριν το χεσιμο...,αν και ξεβαφει λιγο, την δουλεια της την κανει(πολιτικη κατα προτιμηση...)...

mujahedin said...

@john hamouras pastas:
Αγαπητέ χαμούρα, όλα αυτά γνωρίζεις πόσο σοβαρά είναι για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ουσιαστικά ίσως να μιλάμε για κάτι που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον Πίνι Γκέρσον, διότι, ποιος μας λέει ότι δεν είναι αυτός ο γορίλας που άφηνε αβοκάντο στον τάφο των εχθρών του;

@james D:
Αγαπητέ μου, καλώς ήλθατε..
Να προσθέσω ότι η καλύτερη εφημερίδα για κάτι τέτοιο είναι λογικά η πράσινη..
Μόνο αρνητικό ότι θα αφήνει πρασινίλα στον κώλο, κάνοντας τον να μοιάζει μουχλιασμένος..
Το θετικό είναι ότι κανείς απο εμάς δεν είναι μοντέλο του κώλου, για να χρειαστεί να εξευτελιστεί απο κάτι τέτοιο..

Anonymous said...

....καλα, και εφημεριδα να μην υπαρχει,δεν αντιμετωπιζω καμμια δυσκολια, ....μια πετσετα μπανιου,που ειναι τοσο απαλη..και ολα οκ...(αρκει να ειμαι σε ξενο σπιτι,αλλιως δε λεει...)

mujahedin said...

Αυτό με τα ξένα σπίτια να το προσέχεις, για να μην εκτεθείς, όπως τότε που μπερδεμένος (;) γαρ, αντί να βομβαρδίσω τη λεκάνη, βομβάρδισα το μπιντέ!

Οποίο λάθος, καθότι, είναι σαν να παν οι αμερικάνοι να βομβαρδίσουν τους κακούς Ιρακινούς και τελικά να μπερδευτούν και να χτυπήσουν τα αραβικά εμιράτα (ίσως και τον καλό-θεοσεβούμενο-κοσμαγάπητο Γρηγόρη Αρναούτογλου, που θα έκανε τις διακοπές του στο Ντουμπάι)

καταλαβαίνεις λοιπόν το ρίσκο που βρίσκεται πίσω από μια τέτοια απροσεξία..
Η κοινωνική απαξίωση και η χλεύη του περίγυρου σου, είναι κάτι που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις..
Για την ιστορία, εγώ τα μάζεψα με χαρτί και τα πέταξα μέσα στην λεκάνη (εκεί που θα έπρεπε να ήταν απο την αρχή) παρόλα αυτά, δεν νομίζω ότι κατάφερα να ξεγελάσω τον σπιτονοικοκύρη (καθότι, η οσμή, δεν νομίζω να άφησε τόσο εύκολα το μπιντέ)

και εδώ που τα λέμε, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΒΑΖΑΝ ΜΠΙΝΤΕ???? ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ???

Assurance said...

Egw pantws mikros katouraga mes'to mpinte me kyrio stoxo na petyxw tis treis trypoules pou prolamvanoun to ksexylisma.

mujahedin said...

εντάξει, μικρός και εγώ είχα κατουρήσει στη γυάλα με τα χρυσόψαρα

Πουλ Πουλ said...

Αγαπητέ Μούτζα,
Η ουσία του ποστ για μένα είναι μία:Ο Γιάτσεκ είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει από την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.
Είναι δε ο καθ'ύλην αρμόδιος να μιλεί για πιθήκους καθότι γενετικά τους πλησιάζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.
Για τουαλέτα προσωπικά φροντίζω να αγοράζω διαφορετικά απορυπαντικά κάθε φορα.Είναι ένας καλός τρόπος να κάνεις revision στη χημεία

Anonymous said...

Γιατσεκ Γκοχ και τα μυαλια στα καγκελα!!!..ακουσα θα κοουτσαρει την τοπικη ομαδα της αταλαντης...παει!!..ηδη τη βλεπω σουπερ λιγκα..